Şimdi Ara

BENZİNİ 1 TL UCUZLATACAK FORMÜL BULUNDU !!!! (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
49
Cevap
0
Favori
1.668
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: nanoona

quote:

Orijinalden alıntı: scat_lift

Bu durumda lpg'nin satılacağını kim garanti edecek Hem dizelin benzinden daha ucuz olması lazım. Mesela benzin 4,12 dizel 3,78 gibi. En azından dizelcilere ayıp yapılmasın

niye dizelin benzınden ucuz olması gerekiyor. böyle bir kaidami var yada kanun mu var ? amerikada dizel benzınden daha pahalı ? bence benzın dızelden daha ucuz olmalı. hem daha fazla yakıyoruz hem daha pahalı alıyoruz. tüküreyim böyle adalete

Dizel araba almış ya da alacak olan daha fazla para ödüyor. Bu durum %90 değişmeyecektir. Durum böyle olunce yapılan o fiyatlandırma şu anki piyasaya çok ters. Türkiye'de ki dizel araç piyasasını etkiyecek bir fiyatlandırma. Benim belirtiğim piyasaya daha ayak uydurmuş bir fiyatlandırma. Şu anda iki yakıt arasında yaklaşık 65 kuruşluk bir fark var. Ben ise bu farkı 34 kuruş civarında yazmışım.

Bizde dizelin daha ucuz olması devletin sayesinde, benzine göre daha az vergi alınıyor. Ayrıca piyasada 3 yakıt bulunurken ki en ucuzunu ve bir çok kişiyi çok yakmaktan kurtaran lpgyi piyasadan def edeceksin. Geriye 2 yakıt kalacak. Olaya başka ülke koşullarında değilde Türkiye koşullarında bakarsak 2 yakıttan birinin daha karlı olması gerekecek. Durum böyle olunca bu benzin değil dizel olacaktır.

Unutmadan bende benzinli araç kullanıcısıyım. Fiyat 4 lira civarlarına düşecekse dizel olsun 3,7. Ben şimdiki fiyattan 80 kuruş ucuza benzin almanın keyfini yaşarım , başkasını bilemem.

• quote:

Orijinalden alıntı: catalyst

quote:

Orijinalden alıntı: er76.

quote:

quote:

Bu durumda lpg'nin satılacağını kim garanti edecek Hem dizelin benzinden daha ucuz olması lazım. Mesela benzin 4,12 dizel 3,78 gibi. En azından dizelcilere ayıp yapılmasın

niye dizelin benzınden ucuz olması gerekiyor. böyle bir kaidami var yada kanun mu var ? amerikada dizel benzınden daha pahalı ? bence benzın dızelden daha ucuz olmalı. hem daha fazla yakıyoruz hem daha pahalı alıyoruz. tüküreyim böyle adalete

Çiftçi, sanayici ,ticari araçlar hep dizelle çalışırda ondan mazotun biraz daha ucuz olması lazım.Mazotun biraz yükselmesi bütün malların fiyatını direkt olarak etkiler.Olayı sadece gezilecek arabaya indirgemeyin.

Ciftcisi sanayicisi mi kaldi, yollar dizel luks aractan gecilmiyor.

Ciftciyi sanayiciyi desteklemek istiyorsan farkli bir tesvik koyarsin. Mesela onlardan aldigin otvnin bir kismini iade edersin. Akaryakit ne alaka.

Siz öyle algılıyorsunuz ama kazın ayağı öyle değil işte sizin işyeriniz varmı, kaçtane ticari aracınız var,hangilerinin yakıtını düşünüyorsunuz?Ben esnafım ve mazota gelen azıcık zammın fiyatları nasıl arttırdığını çok iyi biliyorum,İşimde çiftçiyle direkt alakalı olduğu için böyle yazdım kabul edersin etmezsin ama bu böyledir.

• LPG 3.19 olursa Kuşlar yandı.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

quote:

En azından benzinli aracın kullanım keyfini yaşıyorsunuz ben bıktım dizelin sesinden Bu kadar ekonomik olmasa çekilecek ses değil, yanımdan kesiciyle kalkan gti-vti vb arabaları gördükçe sinirim bozuluyor

• quote:

Orijinalden alıntı: AtakaN_35

quote:

quote:

En azından benzinli aracın kullanım keyfini yaşıyorsunuz ben bıktım dizelin sesinden Bu kadar ekonomik olmasa çekilecek ses değil, yanımdan kesiciyle kalkan gti-vti vb arabaları gördükçe sinirim bozuluyor

sizdede tork var ona bakarsan

• hıı ya bu millet ne kadar saf ya benzine 50 defa indirim geldi 150 defa bindirim ya indirdikten 2-3 ay sonra gene 5 tl olacak arada lpg ye zam yapmış olacaklar. mesele bu ya
  • quote:

sizdede tork var ona bakarsan

Orası öyle tabi kafa tutamadığım yok neredeyse trafikte, çekişi cidden çok iyi ama güzel devir çeviren egsozlu bi aracı hiç birşeye değişmem hala Tek avuntum sabah akşam milletle kapışıp en fazla 7-8lt ortalamam olması.
  • quote:

Orijinalden alıntı: SerkanYazgan.

quote:

Orijinalden alıntı: AO

Kimsenin anlamadığı birşey var. Benzinin yurt dışına satılması $ karşılığı oluyor. Yani $ olarak ithal ettiğin akaryakıtı satarak bir miktar dolar elde ediyorsun. Eğer ucuz fiyata içeride satıp çok vergi toplasan bile bu $ olarak değil TL olarak olacak oysa devlete doğrudan $ gerekli. TL olarak topladığın vergiyi petrol ithal etmek için $ çevirirsen bu gün 1.70 lerde olan dolar 2tl yi geçer. Devletteki kurumlar en az bizim kadar hesap biliyordur. Adamlar kaç kere söylediler akaryakıtı dolar girişi sağlamak için bu şekilde satmak zorundayız diye.

Ham petrolü kendimiz rafine edip ayrıştırana kadar bu böyle olacak. Tüpraşın yakında ham petrol işleme tesisleri devreye girecek belki o zaman fiyat olarak biraz gerileme olabilir ama yatırım maliyetini en kısa sürede kurtarmak için Tüpraş bir kaç yıl fiyatların düşmesini istemeyecektir.

Doların fiyatı bellidir. 1 tl 1.7 dolar diyelim; yukardaki hesaba göre devlet yılda 2 milyar lira vergi kaybı yaşıyormuş, düşük fiyata benzin verirse 8 milyar lira kar edecekmiş. Yani fark 10 milyar TL. Kazandığın TL yi dolara çevirirsen zarar etmez, kardan zarar eder. Örneğin en kötü 5 milyar lira karı olur. Zarardan iyi değil mi sizce?

Anlatamadığım mesele şu. Sen TL üzerinden dünya kadar kar etsen en sonunda bunu dolara çevirmek zorundasın kimse sana TL üzerinden petrol satmaz. Yani burada devletin elde ettiği kar TL olduğu için uluslararası düzeyde anlam taşımıyor. Eğer petrolü kendimiz çıkarıyor olsaydık devletin TL üzerinden elde ettiği gelir çok anlamlı olacaktı ve devlet zenginleşecekti. Devlet her halukarda TL olarak topladığı vergiyi $ çevirmek zorunda, peki nasıl çevirecek ne karşılığında çevirecek kim sana TL ni alıp $ verir? hiç kimse. İşte devlet bu noktada tıkanıyor uluslararası piyasada borçlanarak $ alması gerekiyor aldığı her kuruş $ faizi var. Bu devlet için bir sarmal bir çıkmaz sokak. Tek çözüm ne yapıp edip petrol tüketimini azaltmak vede petrole olan bağımlılığı bir şekilde azaltmak yada bir şekilde ülkede petrol bulmak.

• quote:

Orijinalden alıntı: tinziri

http://resim.donanimhaber.com/m_71680240/tm.htm
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.