Şimdi Ara

Benzinli auris mi Dizel i30 mu ? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
120
Cevap
0
Favori
4.734
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: UqUR48

quote:

Orijinalden alıntı: gezginbur

quote:

Orijinalden alıntı: undefined2

i30 style dizel manuel araca dahip olduğumu yazdım

şehir içinde 6.5 litreye kadar çıkıyormuş, ben de diyorum ki benim şehir içi güzergahımda i30 dizel manuel'im 7.6'ya sabitlemişti, nasıl oluyordu bu acaba

aaraba mı bozuktu acaba

neyse genel konuya dönersek, diğer dizeller + 0.5- 1 litredir i30 dizel MANUEL, bunu göz önüne alarak almalısınız, ne yazık ki diğer dizellerden MANUELi bile bir miktar fazla yaktığı için canı sıkılan kullancılar mevcuttu, sizin de aklınızda bulunsu

Kesinlike belli oluyor volkswagen temsilcisi olduğun. Sana şunu söyleyeyim sizin öve öve bitiremediğiniz 1.6 dizel golf 7 istanbul trafiğinde 7.5 litre yakıyor. Fabrika verisinden 3 litre fazla yakıyor yani. 70-80 bin lira veripde bu arabayı alanın nasıl ciğeri yanıyordur acaba.

aynen 70-80 bin veripte sunfoof olmayan geri görüş kamerası olmayan katlanabilir aynası olmayan araca para veren çok birde bu donanımları opsiyon olarak satın alanlar var ozaman arac 85-90 arası olur artık,direksiyon hissi yok diyenler aracın direkdiyonunu sport moduna aldıktan sonra gayette güzel bence

Şehir içi comfort direksiyon modundan hiç şaşmıyorum. Tek elle araba sürüyorum o kadar yumuşak ve çabuk manevra için çok faydalı oluyor Nazar değmesin arabalarımıza kıskanan çok

• quote:

Orijinalden alıntı: isomania

Ohaa. Dizel manuel 6.5 litremi? 1.6 benzinli otomatik aurisle millet sehir ici 7 litre yakan var. Sakami yapiyonuz. Buna binen dizele biniyom demesin.

Tabi canım önce kendinize bir araba alın. Şehir içi kaç litre yakıyor görün. Sonra hangisi fabrika verisinden fazla yakıyor anlarsınız. Şehir içi 5 litrenin altında yakan araba yok türkiyede yalan hepsi. Reklamcıların işi. Ben klimayı hiç kapatmıyorum ona rağmen 6.4 litreye sabitlendi iş çıkışı akşam trafiğinde. Bi de gol sürün kaç litre yakıyor trafik sıkışınca
  • quote:

quote:

Ohaa. Dizel manuel 6.5 litremi? 1.6 benzinli otomatik aurisle millet sehir ici 7 litre yakan var. Sakami yapiyonuz. Buna binen dizele biniyom demesin.

Tabi canım önce kendinize bir araba alın. Şehir içi kaç litre yakıyor görün. Sonra hangisi fabrika verisinden fazla yakıyor anlarsınız. Şehir içi 5 litrenin altında yakan araba yok türkiyede yalan hepsi. Reklamcıların işi. Ben klimayı hiç kapatmıyorum ona rağmen 6.4 litreye sabitlendi iş çıkışı akşam trafiğinde. Bi de gol sürün kaç litre yakıyor trafik sıkışınca

Tamam iste bende onu diyorum cok yakiyor bu arac dizele gore. Ben 1.6 2011 manuel auris ile sehir ici max 6.5 7 litre civari yakiyom. Nerde kaldi dizel avantaji cozemedim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• bir zamanlar bu forumdan sağlıklı bilgi alınabilirdi, bu zamanlar ne zamandı 7-8 sene önce felan zannedersem, bir aracın negatif yönlerini yazdığınızda insanlar bugünkü gibi saldırmıyorlardı. Ancak şu an araç namus gibi görülüp laf ettirilmiyor, hem ilginç hem yazık.

ben i30'un manuel'de bile rakiplerinden fazla tükettiğini, direksiyonunun hissiz olduğunu, yol tutuşunun vasat olduğunu, imajının halkımızda iyi olmadığını vs. yazarım, aynen golf'ün bir i30 kadar konforlu olmadığını yazdığım gibi.

o kadar bilgi kirliliği var ki neye yetişeyim şaşırdım, biri de benzinli otomatik auris 7 yakıyor şehir içinde yazmış, onu da söyliyeyim, i30 dizel manuelin 7.5 civarı yaktığı güzergahta auris benzinli otomatik 9 civarında yakıyor... altı yok 9'un üstü var... ama kulaktan duyduk ya bi kere 7 yakıyormuş... olay tamamdır önümüze gelen yerde yazarız sorun yok değil mi

• quote:

bir zamanlar bu forumdan sağlıklı bilgi alınabilirdi, bu zamanlar ne zamandı 7-8 sene önce felan zannedersem, bir aracın negatif yönlerini yazdığınızda insanlar bugünkü gibi saldırmıyorlardı. Ancak şu an araç namus gibi görülüp laf ettirilmiyor, hem ilginç hem yazık.

ben i30'un manuel'de bile rakiplerinden fazla tükettiğini, direksiyonunun hissiz olduğunu, yol tutuşunun vasat olduğunu, imajının halkımızda iyi olmadığını vs. yazarım, aynen golf'ün bir i30 kadar konforlu olmadığını yazdığım gibi.

o kadar bilgi kirliliği var ki neye yetişeyim şaşırdım, biri de benzinli otomatik auris 7 yakıyor şehir içinde yazmış, onu da söyliyeyim, i30 dizel manuelin 7.5 civarı yaktığı güzergahta auris benzinli otomatik 9 civarında yakıyor... altı yok 9'un üstü var... ama kulaktan duyduk ya bi kere 7 yakıyormuş... olay tamamdır önümüze gelen yerde yazarız sorun yok değil mi

Ben senin yazdiklarina bisi demiyorum hatta destekliyom ama sen inatla deli sacmasi misali havaya konusuyon Yazilanlari okuyup kavrayamiyon heralde.
    Bir tek sen biliyon bu isi biz anlamiyoz bizim bindigimiz araba degil bisiklet..

devam edebilirsin.

• quote:

quote:

quote:

Tamam iste bende onu diyorum cok yakiyor bu arac dizele gore. Ben 1.6 2011 manuel auris ile sehir ici max 6.5 7 litre civari yakiyom. Nerde kaldi dizel avantaji cozemedim

Benzinli ben de 6.5 - 7 litredeyim i30 ile...
    Linea kullandım aynı şehirde 6.5 litre altına düşüremedim 1.6 Multijet...
    Benim dizelden sıtkım sıyrıldı. @isomania arkadaşım demiş ya reklam diye, aynen... Tamam az yakan dizeller var 301 gibi araçlarda ama çoğu reklam ve balon.
    Ben benzinliye geçtim, hiç değilse 7 litre yakınca adı benzinli diyorum. Dizel kulanıp 6.5 yakınca koyuyor adama...

• Dizel i30 otomatik viteste çok yakıyor. İkiside sorunsuz araçlar bana göre. Ama benim tercihim Auris'ten yana olurdu
  • Arkadaşım ikisi de kötü araba değil şuan bence hiçbir firma kötü otomobil üretmiyor hepsinin kendine göre iyi yanları mevcut.

Ben i30'un viraj kabiliyetinin kötü olduğunu düşünmüyorum şuan üretilen tüm küresel modellerin yol tutuşu tatminkar düzeyde eskisi gibi yürüyen tabut durumu yok.

Hangisi dersen benim tercihim i30 olurdu devir ekonomi devri ek olarak elden çıkarırken daha rahat satarsın diye düşünüyorum dizel otomobili auris biraz daha keskin hatlı 40-50 yaş civarı arabası i30 aurise göre çok daha sportif ve şirin duruyor.

Tabii ki bunlar benim görüşlerim zevkler ve renkler tartışılmaz.
  • i30 benzinli 6.5-7 litreymiş diye araç alan kişi aracını satar çok net

ciddi istanbul trafiğinde 6.5-7 litre bu sınıfta en az yakan dizel araçların ortalamasıdır (hatta laf aramızda i30 benzinli ile 12 litre gören bir arkadaş vardı )
  • Arkadaşlar cevaplar için teşekkürler..

Temmuz 1'e kadar araştırmaya devam ediyorum. Fikirlerinizi beklerim.
  • Buradaki ergenlere bakmayın, dizel manuel i30 istanbul şehir içi 7-8lt yakıyor. Varın otomatiğini siz düşünün.
    Yakıt beni çok üzmez derseniz,zaten hiç dizel'e bulaşmadan , tsi golf ya da dediğiniz auris daha uygun kaçabilir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: chaos_Lord

Arkadaşlar cevaplar için teşekkürler..

olay tamamen önceliklerinizi belirlemek, ben size focus önermiştim hem yol tutuş hem yakıt açısından, ama mesela i30'un içine oturun, sonra gidin focus'un içine oturun size çok kötü gelecektir, hele hele titanium donanım seviyesi değilse, focus'un da içi zottirik mesela

bu arada liste fiyatlarına baktım, focus trend x 95 ps dizel 56800 lira, oha diyorum ben 47 bine i30 style dizel alırken, focus'u 49'a almamıştım, fiyatlar uçmuş resmen..

daha önce dediğim gibi i30 çok güzel bir araçtır, kullanması acayip rahat ve konforludur ancak eksi yönlerini de mutlaka bilmelisiniz alırken

en güzeli kendinizin test etmesi, burdaki her kafadan çıkan seslerle olacak iş değil gördüğünüz gibi

• Auris 1.6 motor LPG ile cekis konusunda problem çıkartmaz, neredeyse cekis hiç düşmez, sadece son hızında anlarsın bunu. Ama diyeyim Auris de cok estetik degil bence, kokpit kısmı beni rahatsız etti açıkcası. Bol bol devir çevirtmelisiniz ki performansli olsun. İ30 ise dizel motoru ile rakiplerine göre bence fiyat avantajı ile one çıkar. Birde beygirine oranla torku biraz kısıtlanmış motor. Az biraz fazla yakması hiç dert degil, lakin size 100-110 hp arac kullanıyormuş gibi bir his verir, buna karşın son hızlarına istekli ve çabuk ulaşır. İkisi arasında yol tutusu acısından extrem farklar yok, yalnız ikisi de benim focus gibi degil. Direksiyon olarak i30 daha net,

İki aracında sıfırını alacak olsam ve ileride satacak olsam, ikiside birbirine denk sekilde deger kaybeder bence. Auris takılan LPG kitini üzerine artı deger olarak almaz ve iki aracda ilk iki yıldan sonra epeyce fiyatı kırar. Artık uzun vadede sürekli otomotiv sektöründe fiyatlar yükselme trendi gösteremez, bir iktisatçı olarak bence durum bu. İki arac icinde uzun vadede kullanım olacaksa Auris problemsiz bu kesin ama i30 da 5 sene garantili. Dizel araba bence kullanımına alıştırsanız cok iyidir. Ben i30 U tereddütsuz alırdım. (FİYATİYLA ALİNASİ ARAC)

• quote:

quote:

şehir içinde 6.5 litreye kadar çıkıyormuş, ben de diyorum ki benim şehir içi güzergahımda i30 dizel manuel'im 7.6'ya sabitlemişti, nasıl oluyordu bu acaba

aaraba mı bozuktu acaba

neyse genel konuya dönersek, diğer dizeller + 0.5- 1 litredir i30 dizel MANUEL, bunu göz önüne alarak almalısınız, ne yazık ki diğer dizellerden MANUELi bile bir miktar fazla yaktığı için canı sıkılan kullancılar mevcuttu, sizin de aklınızda bulunsu

Kesinlike belli oluyor volkswagen temsilcisi olduğun. Sana şunu söyleyeyim sizin öve öve bitiremediğiniz 1.6 dizel golf 7 istanbul trafiğinde 7.5 litre yakıyor. Fabrika verisinden 3 litre fazla yakıyor yani. 70-80 bin lira veripde bu arabayı alanın nasıl ciğeri yanıyordur acaba.

gayet doğru istanbul ciddi şehir içinde golf 7 dizel dsg 7.5 litreyi rahat görüyor, onun 7.5 gördüğü yerde i30 dizel manuel 8-8.5 görürken, i30 dizel otomatik 10 üstü görüyor

ciğer yanma vs. ergen stiline giremiycem çünkü sadece gerçekleri konuşma taraftarıyım.

• quote:

quote:

quote:

aaraba mı bozuktu acaba

gayet doğru istanbul ciddi şehir içinde golf 7 dizel dsg 7.5 litreyi rahat görüyor, onun 7.5 gördüğü yerde i30 dizel manuel 8-8.5 görürken, i30 dizel otomatik 10 üstü görüyor

ciğer yanma vs. ergen stiline giremiycem çünkü sadece gerçekleri konuşma taraftarıyım.

Senin gibi yalancılara yanıt yazmaya gerek bile yok.

Sabahtan beri ne diyorum ben? Klima full açık 6.4 litre diyorum konya yolu akşam trafiğinde. İstanbulda da sürdüm 1 ay önce 5.9 lara düştü.

Ya amerikalın biri sallamış hyundailer fabrika verisinden çok yakıyor diye arkasından atıp tutuyor senin gibileri. Hyundai yüzünden general motors, ford battı amerikada. Şimdi amerikalının biri çıksa volkswagen arabalarının hiçbiri şehir içi 5 litrenin altında yakmıyor dese külli yalancılıktan kimse volkswagen almaz. 2 günde iflas bayrağını çeker. Hyundai yine satıyor takır takır bilen biliyor ne kadar yaktığını.

• quote:

quote:

quote:

quote:

aaraba mı bozuktu acaba

Senin gibi yalancılara yanıt yazmaya gerek bile yok.

Sabahtan beri ne diyorum ben? Klima full açık 6.4 litre diyorum konya yolu akşam trafiğinde. İstanbulda da sürdüm 1 ay önce 5.9 lara düştü.

Ya amerikalın biri sallamış hyundailer fabrika verisinden çok yakıyor diye arkasından atıp tutuyor senin gibileri. Hyundai yüzünden general motors, ford battı amerikada. Şimdi amerikalının biri çıksa volkswagen arabalarının hiçbiri şehir içi 5 litrenin altında yakmıyor dese külli yalancılıktan kimse volkswagen almaz. 2 günde iflas bayrağını çeker. Hyundai yine satıyor takır takır bilen biliyor ne kadar yaktığını.

ergen , sen bir git.

• hem ergen hem fanatik tehlikeli gerçekten

hani yeni ayakkabı alırsın yatağının başına koyarsın ufakken ya, bunlar da büyümüş aynı şeyi aracı için yapanlar büyüyünce biraz da olgunlaşmak lazım aslında

bütün golflere ayarı verdim, millet dönüp dönüp bakıyor, 80 bin verenin ciğeri nasıl yanıyor vs. böyle şeyleri aşmak lazım belrli yaşta artık ama forumda o kadar yaygınki insanlar normal zannediyor bazen.
  • quote:

Orijinalden alıntı: 038poyraz

Auris 1.6 motor LPG ile cekis konusunda problem çıkartmaz, neredeyse cekis hiç düşmez, sadece son hızında anlarsın bunu. Ama diyeyim Auris de cok estetik degil bence, kokpit kısmı beni rahatsız etti açıkcası. Bol bol devir çevirtmelisiniz ki performansli olsun. İ30 ise dizel motoru ile rakiplerine göre bence fiyat avantajı ile one çıkar. Birde beygirine oranla torku biraz kısıtlanmış motor. Az biraz fazla yakması hiç dert degil, lakin size 100-110 hp arac kullanıyormuş gibi bir his verir, buna karşın son hızlarına istekli ve çabuk ulaşır. İkisi arasında yol tutusu acısından extrem farklar yok, yalnız ikisi de benim focus gibi degil. Direksiyon olarak i30 daha net,

İki aracında sıfırını alacak olsam ve ileride satacak olsam, ikiside birbirine denk sekilde deger kaybeder bence. Auris takılan LPG kitini üzerine artı deger olarak almaz ve iki aracda ilk iki yıldan sonra epeyce fiyatı kırar. Artık uzun vadede sürekli otomotiv sektöründe fiyatlar yükselme trendi gösteremez, bir iktisatçı olarak bence durum bu. İki arac icinde uzun vadede kullanım olacaksa Auris problemsiz bu kesin ama i30 da 5 sene garantili. Dizel araba bence kullanımına alıştırsanız cok iyidir. Ben i30 U tereddütsuz alırdım. (FİYATİYLA ALİNASİ ARAC)

hocam i30'u denediğimde devir aralığı çok değişik geldi bana da, klasik dizel'den çok, benzinli gibi devir çevirme isteği çok yoğun, vites oranları farklı ayarlanmış.

Auris benzinli iken gerçekten çok hoş, valvematic'in doğası gereği yüksek devir çevirmek gerekiyor performans için. Ama işte lpg'de iken yüksek devir süpap erimesi gibi bir riski'de yanında getirirse auris mantıksız oluyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi chaos_Lord -- 9 Haziran 2013; 12:26:53 >

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: chaos_Lord

Arkadaşlar cevaplar için teşekkürler..

olay tamamen önceliklerinizi belirlemek, ben size focus önermiştim hem yol tutuş hem yakıt açısından, ama mesela i30'un içine oturun, sonra gidin focus'un içine oturun size çok kötü gelecektir, hele hele titanium donanım seviyesi değilse, focus'un da içi zottirik mesela

bu arada liste fiyatlarına baktım, focus trend x 95 ps dizel 56800 lira, oha diyorum ben 47 bine i30 style dizel alırken, focus'u 49'a almamıştım, fiyatlar uçmuş resmen..

daha önce dediğim gibi i30 çok güzel bir araçtır, kullanması acayip rahat ve konforludur ancak eksi yönlerini de mutlaka bilmelisiniz alırken

en güzeli kendinizin test etmesi, burdaki her kafadan çıkan seslerle olacak iş değil gördüğünüz gibi

Hocam aynen öyle, focus'un titanium donanımın içi harika, ama yanlış hatırlamıyorsam titanium için 58 bin lira civarında para istediler ki bu da benim bütçe kriterlerimin epey üzerine çıkıyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: rhye

Buradaki ergenlere bakmayın, dizel manuel i30 istanbul şehir içi 7-8lt yakıyor. Varın otomatiğini siz düşünün.
    Yakıt beni çok üzmez derseniz,zaten hiç dizel'e bulaşmadan , tsi golf ya da dediğiniz auris daha uygun kaçabilir.

Senin araban bile yoktur böyle yalan yanlış yorum yapıyorsun. İstanbulda daha az 5.9 litre yakıyor diyorum ankara konya yolu trafiğine nazaran. Ergenlikten çık senin gibi çocuklar yapıyor böyle yorumları. Tsi golf 10 litre yakıyor şehir içi yalan mı? Benzinli auris de 7 litreye düz yolda düşer ancak. Bu kadar mı kıskanan var bir hyundainin i30'u. 50 bin liranız bile yokki alamıyorsunuz demek 70-80 bin liralık golfleri öneriyosunuz millete az yakıyor diye. Az yaktığı da yok 7-8 litre yakıyor istanbulda dizeli bile. Bari güçlü olsa 105 bg.

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.