Şimdi Ara

Beton Hoparlör Projesi [SS'li]

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
37
Cevap
2
Favori
2.984
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Modifikasyon bölümünde ki sakinliğin hepimiz farkındayız yeni konular eklenmeyince bari ben bir şeyler yapayım dedim.

Bilgisayar kasası modlamaları hoşuma gitmediği ve dizüstü kullanıcısı olduğum için bende ev/oda dekorasyon adın bir şeyler yapabilirim diye düşündüm.

Youtube'ta ki bir dekorasyon kanalında gördüğüm betondan yapılan vazo, avize gibi tasarımlar çok hoşuma gitti nedense piyasadaki ürünlerin hiç birinin tasarımını beğenmiyorum koltuktan tutun dolap tasarımlarına kadar çoğu şeyin tasarımı oturmuş ve sadelikten yoksun genelde.

Ayriyetten sizlerinde bildiği gibi kendi yaptığınız şeyin daha değerli olması var birde.

Uzatmadan yapmak isteğim tasarımı anlatayım.

Elimde 2+1 bilgisayar ile gelmiş bir hoparlör var, bedavaya gelmesine ve markasına bakarak baya dandik olduğunu düşünmüştüm ama bedava gelen bir hoparlöre göre işimi görüyor.Tabi tasarımı küt 2 tane dikdörtgen ve onlardan 1 büyük dikdörtgen kutudan ibaret.

Homemade Modern Sitesinde görebileceğiniz (Bir bakın gerçekten çok hoş işler var) tasarımlardan bende yapabilirmiyim diye düşündüm. Birazdan fotoğraflarını atacağım kalıp benim 3. denemem olacak Maalesef kalıp konusunda işim yaver gitmedi.
    Bu ilk yapmak istediğim kontroplaktan kestiğim eşkenar üçgenler, istediğim şekil üçgen bir piramitti hoparlörde içine gelecekti ama şekili kolay veremeyeceğimi düşünüp bunu eledim bütün dekupaj işleri falan hepsi boşa gitti anlayacağınız.

Sonra bu mantolama vesaire işlerde kullanılan sert straforlar var onlardan buldum, 9 mm sertliği falan iyiydi şekil verilebiliyordu işler baya iyi gidiyordu 1 günü buna ayırdım alttaki şekile kadar geldim çimento dökme sırasında kenarlara sıktığım macun fazla dayanmadı patladı bunu da eledim.

Linkini attığım arkadaş "concrete mix" kullanıyordu bunlar hızlı kuruyan bir beton karışımı ben oturduğum yerde türevi bulamadım, bu yüzden çimento aldım
    bir kaç deneme yaptım acaba olur mu diye sadece çimento ve su gayet sağlam ve adamın yaptığı bir sonuca ulaştım tabi bunlar sadece küp şeklinde denemelerdi yani sağlamlık ve görünüm açısından bir kuşkum kalmamış oldu

Ve bugün başladığım 3. denememde yine strafor ve buna ek olarak cam macunu kullandım macuna istediğim gibi şekil verdiğim için çıkan betonun güzel olmasını umut ediyorum

Kısa bir öneri cam macunu ile çalışmak insanı biraz yoruyor ve kokusu kafa yapmadı değil.

ama pratiklik ve ucuzluk konusunda iyi olduğu için fazla söylenemeyeceğim

Hazır bundan bahsetmişken maaliyeti de araya sıkıştırayım,

Straforlar bende vardı para ödemedim olsa olsa 1-2 lira vardır yada yoktur herhalde.

Cam Macunu en yakın nalburdan gidip bulabileceğiniz bir şey 1 kilosu 6 TL

Çimento inşaat malzemesi satan yerlerde dökme olarak satılıyor genelde ondan da 5 kg aldım 1,5 TL

Çok sıkmadan fotoğraflara geçeyim.

Straforları parça parça doğradım stadyuma andırır bir şekilde üst üste dizdim bundaki amaç macuna destek olması ve macun israfını önlemekti sağlam durmaları için 20 ye yakın kürdan harcadım gerçekten işe yaradı.Yuvarlak olan yer hoparlör geleceği için düzgün bir biçimde kesildi ve alttaki beyaz tabakaya sabitlendi.

Kenalrlara ilk macun çekildi ortadaki kutu hoparlörün bulunucağı alan çimento dökeceğim için orayı koruma altına aldım.

İç macun çekilmeye başlandı.

Macun işi sonunda bitti, sonunda diyorum çünkü çekilecek dert değil üçgen en sevdiğim şekil olduğu için kalıbı farklı boylarda üçgenlerden yaptım macunu üstünkörü bastırıp temel üçgenlerimi çıkardıktan sonra düzledim.

İnce işçilikte bıçak, küçük bir tahta parçası ve falçata ucu kullandım.

Falçata kesinlikte bütün işi bitirmemi sağladı sonunda mavi kutuma ortasına yerleştirip çimentomu 5 saat önce kalıba döktüm. Bir 48 saat civarı donmasını bekleyeceğim kurumadan çıkarmak gibi bir hata yapmak istemiyorum çünkü.

2 gün sonra kalıptan çıkarıp konuyu editliycem. İnşallah istediğim gibi bir sonuç çıkar ortaya.

Yorumlarınızı bekliyorum dostlar. İyi forumlar

• Hocam istanbul anadolu yakasindaki capitol alisveris merlezinin girisinde tas seklinde hoparlor var aklima bi an o geldi.

Guzel calisma

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • degisik olmus :)

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Teşekkürler

@subaru.sti hocam bende araştırdığımda buna benzer buldum, yani güzel olan bir tek bu vardı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi The Prodigy -- 11 Ekim 2014; 14:55:08 >
  • Buradan devam edeyim,

Akşam döktüğüm çimentonun bugün katılaştığını gördüm tabi bu dondu anlamına gelmiyor.

çimento biraz ortadaki kutunun içine sızdı iç taraftan ama üstüne ağırlık koyarak sızıntıyı engelledim.

2 tane strafor parçası kesip kalıba batırdım tamamen kuruduktan sonra bunlar çıkarılıp duvara asılabilmesi için L profillerin gireceği delikler haline gelecek.

Çimentoyu dökerken biraz kalıbın yanlarına da dökmüşüm kurumuşken onları da hemen oradan çıkardım ve yerlerini de düzledim.

Bir daha ki adım kalıptan çimentoyu çıkarmak olacak ama o macunun çimentodan ayrılması biraz zor gibime geliyor. ondan sonraki işte hoparlör yerleştirme ve sonuç aşaması.

• betonu sulayinda catlamasin

• Yarın sökmeyi planlıyorum duruma göre çimento ile ne kadar düzgün olacağını yarın göreceğiz.
  • son durum ne hocam ? (:

• Hocam az önce çıkardım kalıptan 10 numara bir halde çıktı ama aman tanrım bu ne çirkinlik şekil çok acayip olmuş fotoğraf bile çekmeden çöpe attım bu macerayıda sonlandırdım ama devam edicem başka şekillere
  • normal bir 2+1 hoparlor alin kullanin boyle maceraya gerek yok bence...

umarim yanlis anlamazsiniz.

• Yok hocam estağfurullah. Zaten var benim ki kendi kendime iş çıkarmak sadece. Şimdi gidip 1 2 milyara ses sistemi alsam da gözümde bir değeri olmayacak. Anlamışsınızdır demek istediğimi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi The Prodigy -- 12 Ekim 2014; 22:44:05 >
  • anladigim kadariyla el emegi istiyorsunuz

tabi el emeginin yeri baska olur

• quote:

Orijinalden alıntı: The Prodigy

Merhaba dostlar,

Modifikasyon bölümünde ki sakinliğin hepimiz farkındayız yeni konular eklenmeyince bari ben bir şeyler yapayım dedim.

Bilgisayar kasası modlamaları hoşuma gitmediği ve dizüstü kullanıcısı olduğum için bende ev/oda dekorasyon adın bir şeyler yapabilirim diye düşündüm.

Youtube'ta ki bir dekorasyon kanalında gördüğüm betondan yapılan vazo, avize gibi tasarımlar çok hoşuma gitti nedense piyasadaki ürünlerin hiç birinin tasarımını beğenmiyorum koltuktan tutun dolap tasarımlarına kadar çoğu şeyin tasarımı oturmuş ve sadelikten yoksun genelde.

Ayriyetten sizlerinde bildiği gibi kendi yaptığınız şeyin daha değerli olması var birde.

Uzatmadan yapmak isteğim tasarımı anlatayım.

Elimde 2+1 bilgisayar ile gelmiş bir hoparlör var, bedavaya gelmesine ve markasına bakarak baya dandik olduğunu düşünmüştüm ama bedava gelen bir hoparlöre göre işimi görüyor.Tabi tasarımı küt 2 tane dikdörtgen ve onlardan 1 büyük dikdörtgen kutudan ibaret.

Homemade Modern Sitesinde görebileceğiniz (Bir bakın gerçekten çok hoş işler var) tasarımlardan bende yapabilirmiyim diye düşündüm. Birazdan fotoğraflarını atacağım kalıp benim 3. denemem olacak Maalesef kalıp konusunda işim yaver gitmedi.
    Bu ilk yapmak istediğim kontroplaktan kestiğim eşkenar üçgenler, istediğim şekil üçgen bir piramitti hoparlörde içine gelecekti ama şekili kolay veremeyeceğimi düşünüp bunu eledim bütün dekupaj işleri falan hepsi boşa gitti anlayacağınız.

Sonra bu mantolama vesaire işlerde kullanılan sert straforlar var onlardan buldum, 9 mm sertliği falan iyiydi şekil verilebiliyordu işler baya iyi gidiyordu 1 günü buna ayırdım alttaki şekile kadar geldim çimento dökme sırasında kenarlara sıktığım macun fazla dayanmadı patladı bunu da eledim.

Linkini attığım arkadaş "concrete mix" kullanıyordu bunlar hızlı kuruyan bir beton karışımı ben oturduğum yerde türevi bulamadım, bu yüzden çimento aldım
    bir kaç deneme yaptım acaba olur mu diye sadece çimento ve su gayet sağlam ve adamın yaptığı bir sonuca ulaştım tabi bunlar sadece küp şeklinde denemelerdi yani sağlamlık ve görünüm açısından bir kuşkum kalmamış oldu

Ve bugün başladığım 3. denememde yine strafor ve buna ek olarak cam macunu kullandım macuna istediğim gibi şekil verdiğim için çıkan betonun güzel olmasını umut ediyorum

Kısa bir öneri cam macunu ile çalışmak insanı biraz yoruyor ve kokusu kafa yapmadı değil.

ama pratiklik ve ucuzluk konusunda iyi olduğu için fazla söylenemeyeceğim

Hazır bundan bahsetmişken maaliyeti de araya sıkıştırayım,

Straforlar bende vardı para ödemedim olsa olsa 1-2 lira vardır yada yoktur herhalde.

Cam Macunu en yakın nalburdan gidip bulabileceğiniz bir şey 1 kilosu 6 TL

Çimento inşaat malzemesi satan yerlerde dökme olarak satılıyor genelde ondan da 5 kg aldım 1,5 TL

Çok sıkmadan fotoğraflara geçeyim.

Straforları parça parça doğradım stadyuma andırır bir şekilde üst üste dizdim bundaki amaç macuna destek olması ve macun israfını önlemekti sağlam durmaları için 20 ye yakın kürdan harcadım gerçekten işe yaradı.Yuvarlak olan yer hoparlör geleceği için düzgün bir biçimde kesildi ve alttaki beyaz tabakaya sabitlendi.

Kenalrlara ilk macun çekildi ortadaki kutu hoparlörün bulunucağı alan çimento dökeceğim için orayı koruma altına aldım.

İç macun çekilmeye başlandı.

Macun işi sonunda bitti, sonunda diyorum çünkü çekilecek dert değil üçgen en sevdiğim şekil olduğu için kalıbı farklı boylarda üçgenlerden yaptım macunu üstünkörü bastırıp temel üçgenlerimi çıkardıktan sonra düzledim.

İnce işçilikte bıçak, küçük bir tahta parçası ve falçata ucu kullandım.

Falçata kesinlikte bütün işi bitirmemi sağladı sonunda mavi kutuma ortasına yerleştirip çimentomu 5 saat önce kalıba döktüm. Bir 48 saat civarı donmasını bekleyeceğim kurumadan çıkarmak gibi bir hata yapmak istemiyorum çünkü.

2 gün sonra kalıptan çıkarıp konuyu editliycem. İnşallah istediğim gibi bir sonuç çıkar ortaya.

Yorumlarınızı bekliyorum dostlar. İyi forumlar

abi bunu kaldırıp yerine koymak için vinç dozer felan ne lazım acaba size

• Görüldüğü kadar ağır değil aslında 400 500 gr civarı bir şeydi

• quote:

Görüldüğü kadar ağır değil aslında 400 500 gr civarı bir şeydi

abi heycanla seni bekliyoruz .. bakalım hoşumuza giderse bizde deneriz
  • quote:

Orijinalden alıntı: TAbutcuREis

quote:

yukarıda ki deneme iptal dostum şeklin çirkinliğinden dolayı vazgeçtim, farklı bir şekil arıyorum, ama pes etmiş değilim kolonun biri boşta duruyor ve kesinlikle beton bir kolon yapacağım, kararlıyım

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: TAbutcuREis

quote:

yukarıda ki deneme iptal dostum şeklin çirkinliğinden dolayı vazgeçtim, farklı bir şekil arıyorum, ama pes etmiş değilim kolonun biri boşta duruyor ve kesinlikle beton bir kolon yapacağım, kararlıyım

nasıl bi şekil planlamıştın ki .. nasıl bi şekil çıktı ortaya

• Konsept buna benzer daha çok üçgen, daha küçük üçgen olucaktı ve bu bir kubbe şeklinde ortası delik bir kolon kabinini oluşturacaktı yalnız yaptığım kalıp mantık hatası yüzünden kubbe olmak yerine daha çok bir çukuru andırdı yani olması gereken şeklin tam tersi çıktı bende parçayı imha ettim.

• İmhamı ettin? ..
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ch4ylak

İmhamı ettin? ..

Evet hocam camdan yandaki tarlaya fırlattım
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.