Şimdi Ara

Beyaz çorap giymek Krolukmudur??

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
37
Cevap
0
Favori
4.604
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Üniversiteliler arasında yaygın bir gelenek vardır beyaz çorap giyene kro derler peki sebebini biLen var mı? Beyaz çorap giymek neden kroluktur?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Heroisboceq -- 2 Aralık 2005, 10:06:42 >

• beyaz çorap; yumurta topuk ayakkabı ve çizgili siyah takım elbise ile aynı bedende buluşunca kroluk denebilir
    ama bence açık renk spor ayakkabı ve bileği geçmeyen kısa beyaz çorap fena durmuyor.
  • valla ben çok severim beyaz çorabı , ama şahsen giyecem yada giymeyecem diye uğraşmam , ne denk gelirse
  • yerine göre beyaz çorap giyilmelidir..
    spor kıyafetinin altına beyaz çorap giymek normaldir..fakat sen siyah bi takım sihay bi ayakkabıyla beyaz çorabı giymek krolukmu bilemem ama yakışmaz..
  • resmi kıyafetin altına beyaz çorap giymek hoş değildir.nedeni beyazın kiri daha çok göstermesi ve hiçbir rengin altına(beyaz hariç) yakışmamasıdır.İş yerlerinde halkla ilişkiler görevlileri bile buna dikkat ederek işe eleman alırlar.Kroluk olayıda bu bildiğimiz çarşamba ayakkabı ve siyah elbise altına giyilen beyaz havlu çorap modasından sonra çıktı.
  • İnsanın giydiği bir şeyden dolayı küçültücü ve kim tarafından icat edildiği belli olmayan laflarla isimlnedirilmesi hoş değildir.

Eğer ortada illa ki bir "kıro" luktan bahsedeceksek bunu kendi giyim tarzına uymadığı ,kendi yaşam tarzına uymadığı ("ne yapalım be şekerim herkes şehirde büyüyp bizler gibi üst derecede eğitim ve kültür almıyor...) için insalara "kıro" denilmesinde aramaktır.

Not:Sincan da gördüğüm bir çok "kıro" nereden bakarsan bak,Tunalı da ki "kıro olmayanlardan(ya da pek kibar,bey abi ve bayan ablalara göre)" daha insani,samimi özelliklere sahip.
  • valla ben hiç beyaz çorap giymem çabuk renk değiştiriyo diye ama beyaz çorapla kıroluk arasındada bir bağ kuramıyorum,
    yani bu işin bir ölçüsü bir kriterimi var kim belirliyo niye nasıl niçin, ne alaka gibi sormak lazım, cüzdanla mide arasından bakınca italyan modası gözükmüyor maalesef, bence kıronun daniskası insanların kıyafetlerinin renkleriyle uğraşanlardır
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orjinalden alıntı: Siya

İnsanın giydiği bir şeyden dolayı küçültücü ve kim tarafından icat edildiği belli olmayan laflarla isimlnedirilmesi hoş değildir.

Eğer ortada illa ki bir "kıro" luktan bahsedeceksek bunu kendi giyim tarzına uymadığı ,kendi yaşam tarzına uymadığı ("ne yapalım be şekerim herkes şehirde büyüyp bizler gibi üst derecede eğitim ve kültür almıyor...) için insalara "kıro" denilmesinde aramaktır.

Not:Sincan da gördüğüm bir çok "kıro" nereden bakarsan bak,Tunalı da ki "kıro olmayanlardan(ya da pek kibar,bey abi ve bayan ablalara göre)" daha insani,samimi özelliklere sahip.

+1
    İnsanları giydikleriyle değerlendirmekten daha büyük bir "kıroluk" var mıdır?

• ya beyaz çorap giymek kıroluk deil, bembeyaz bi takım beyaz bi ayakkabının içine de siyah çorap giyersen bu da kıroluktur, aslında kıroluk ta deildir ama genelde bizim memleketin maganda ve kıroları beyaz çorap giydii için adı çıkmış kıroluğa
  • gıyım ıle kro luk olculmemelı...

sadece renk uyumu acısından guzel durmaz
    sımsıyah ken beyaz bır corap gıymek..

onun dısında ben kro olarak nıtelendırmıyorum
  • her şeyden önce kıroluk insanın kendine yakışanı giymesidir.

insanın giyiminden inancından dolayı kınanması hoş değil tabii.

fakat küçük ve hor görülen sadece alt tabaka değil ki !

tikiler ve cikslerde kırolar !? tarafından tavır ve giyimleri nedeniyle hor görülüyorlar dalga geçiliyorlar.

zengin çocuğu da olsa insan insandır niye bu ayrım.

kıro lafından özel olarak alınanlar varsa onu da anlarım.

• Tabiki giyim krolukla ölçülmemeli ama bugün bunu kroluk sayıldığını hepimiz biliyoruz ve kimse inkar edemez..

Yani giyimin insanın karakteriyle doğru orantılı kimse söyleyemez bu bir tarzdır, doğduğun yerle ve ailenin sosyla yapısıyla alakalıdır...

Burda sorgulanmak istediğim sadece bunun niye kroluk sayıldığı.. bu gerçeğide kimse inkar edemez.
  • kimseyi giyimiyle küçümsemeyin.siz o kişiyi tanımıyorsunuz .

giyim olayını karıştırmadan kıro nun tanımını yapabilcek varmı ?
  • quote:

Orjinalden alıntı: Siya

İnsanın giydiği bir şeyden dolayı küçültücü ve kim tarafından icat edildiği belli olmayan laflarla isimlnedirilmesi hoş değildir.

Abi denize donla girme olayna ne dersin..

<-Donla denize girmeye, sahil boylarında kebap yapılmasına, halkımızın istediklerine, benimsediklerine karşı çıkanlar faşistir... bi zamanlar biride böyle söylemişti....>

Donla denize girmemiz , havuza iş.. memiz, namusunu kirleten garıları temizlememiz , umumi haleların duvarlarına dış...mızla grafitti yapmamız engelenemez yaşaşın demokraaaaaaaaaasi...

Çorapla bi derdim yok insan istediğini giyer ama çoraptan bile medet uman bu siyasi görüş çığırtganlarına

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi internetboy -- 2 Aralık 2005, 13:08:26 >

• ben bu yüzden kavga ettim bi daha olsun bi daha ederim.beyaz çorap giymiştim.hangi renk çorap giydiğime hiç dikkat etmem.ne gelirse onu giyerim.okulda biri gördü.kıro dedi.bişey demedim.sonra bütün millet alay etmeye başladı.ben de asabiyim.daldım birisine.artık rahat rahat beyaz çorap giyiyom.bi de şu kıronun ne demek olduğunu bilen de yok(öyle bişey yok zaten)herkes kullanıyo.
  • quote:

Orjinalden alıntı: bluelion

giyim olayını karıştırmadan kıro nun tanımını yapabilcek varmı ?
  • bi ara michael jackson paso beyaz çorap giyiyodu billie jean falan diyip duruyodu
  • beyaz çorap spor ayakkabı ile giyilir...
  • kroluk terimi o giyime bir kaç adamın koyduğu isim sadece.aslı astarı yok.ama beyaz çorap resmi kıyafette hoş durmuyor
  • neden olcak üniversitede okuyanlar bir çorabı bir ay hiç çıkarmadan giydiklerinden tabi beyaz istemezler heeeeeee
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.