Şimdi Ara

Beyaz Eşya Servis Kurulumları Hakkında Bilinmesi Gerekenler (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
26
Cevap
0
Favori
35.580
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Gerçekten bizde bilmiyoruz ve sadece CIF numunesi çıktı diye biliyoruz...

Siemens'ten temizleyici edindiğimde spatula hakkında bilgi vermedikleri için şikayette bulundum... Çünkü ayrıca onu da getirtmek zorunda kaldık diye düşünüyordum... Siemenste aradı sordu Fırınla beraber çıkmadı mı diye...

Biliyorsun benim model Siemens HM746515T ama yarın spatula gelince anlıycam ne olduğunu, temizleme anlamında spatula nasıl bir şey şuana kadar hiç bir fikrim yok...
  • T-una

hocam spatula özellikle kurumuş yemek artıklarında çok işe yarıyor kurumuş yemek artıklarını zahmetsizce kazıyıp atabiliyorsunuz tabi spatula ile kazımadan önce yemek artıklarının üzerine biraz artıkları yumuşatıcı temizleyici dökmek iyi oluyor dahada kolaylışıyor yemek artıklarını temizlemek
  • Sağolsun dostum Overclockm@ni@ sayesinde görebildiğim, kendisi tarafından çekilmiş Siemens Bosch Cam Yüzey Temizleme Spatulasının resmi aşağıda;

Beyaz Eşya Servis Kurulumları Hakkında Bilinmesi Gerekenler

Beyaz Eşya Servis Kurulumları Hakkında Bilinmesi Gerekenler

Hâlâ şaşkınım bu nedir nasıl kullanır bilmiyorum, Siemens'e şikayette bulundum Siemens HM746515T Fırınımdan Spatula çıkmadı diye dur bakalım... Bana boş yere 9TL verdirtmesinler...

• quote:

Orijinalden alıntı: T-una

quote:

Orijinalden alıntı: zamanlama

arkadaşlar Elektirik şebekesini ölçmeleri dahi lazım akımın ve sigortaların kontrollerini servisin yerinde yapıp rapor a yazması lazım bunları unutturmayın servise .

Tekrar Saol Zamanlama,

Ölçtüler 220 çıktı, sorun tespiti varsa yapabilmek için bunu detaylı gün boyu ölçmek gerekir dediler . Raporada söylemem rağmen biz yazmıyoruz hiç dedi, yazmadı...

quote:

Orijinalden alıntı: WhoWantSome

Regülatör faydalı bir şey makinalarını korur voltaj dalgalanmalarına engel olur. Sevsiste dezavantaj olmaması lazım
    Kaçlık regülatör almayi düşünüyorsun.

WhoWantSome,

Voltaj Regülatörü başlığından da gördüğün gibi bu Amperleri ölçme muhabbeti yüzünden karar veremiyorum. Şu klimalarıda taktırayım bir hesap yaptırıp tekrar araştırmaya başlayacağım...

Geç cevap oldu fakat yeni gördüm Hayırlı olsun güle güle kullan arkadaşım.Sende sağol..

• bulaşık makinelerinde tuz ayarı ,makinenin su aldığı şebekenin sertlik derecesine göre yapılmalıymış.bu ayarı servisler bazen yapmadığı için,çoğu kullanıcı üründen verim alamıyor,bardaklar lekeli,buğulu çıkıyor diye okumuştum.
  • Bu konuyu hatırlatmanız çok iyi oldu;

Candogan62'ye ilettiğim Su Sertlik sorunu ve buna istinaden tuz kullanımı konusuna dair geçen dialogları aşağıya özetliyerek aktarıyorum;

Orijinalden alıntı: candogan62

Merhabalar, tavsiyem belediyeden su sertlik oranını Alman sertliği (dH)olarak öğrenmeniz. 29dH'ye kadar ise şayet Quantum ile beraber tuz kullanımına yine gerek yoktur. Eğer 29dH'den yüksekse klasik tablet ile tuz kullanımını önerebilirim. Kullanma kılavuzundan öğrendiğiniz sertliğe göre cihazın yenileme ayarını yapabilirsiniz. Geri sayfalarda yine tarif etmiştim.

Teşekkürler Candogan62,

Belediyeyi aradım, D.S.İ yi aramamı söylediler. Orayı arayıp Antalya B.M.lüğüne sordum onlarda ASAT'ı aramamı söylediler. 185 numaralı ASAT tan 5ci kişi olarak Laboratuar'ı bağladılar orada da;

Fransız Sertlik derecesi olarak 29-30-31fh gibi dediler. Alman Sertliği çevirme formulünü bilmiyorlarmış...

Sertlik derecelerinin çevirimleri:

Alman Fransız İngiliz Amerikan
    1,00 1,79 1,25 17,90
    0,56 1,00 0,70 10,00
    0,80 1,43 1,00 14,30
    0,056 0,10 0,07 1,00

Burdan hesaplayınca bu sinirle daha kafayı bozmadıysam 16-18 arası Dh değeri çıkıyor??

Sertlik açısından suların sınıflandırılması

Açıklama Toplam Sertlik (Alman Sertliği dH)
    Çok yumuşak 0-4
    Yumuşak 4-8
    Orta sert 8-12
    Oldukça sert 12-18
    Sert 18-30
    Çok sert >30

O zaman Antalya suyuda Oldukça Sert sınıfına giriyor...

...
    Belirlediğiniz 16-18dH arası sertliğe göre makinenizdeki fabrikanın varsayılan ayarı yeterlidir. (h04)

Yani makinenizin tuz ayarını değiştirmeden tuz etkisi içermeyen klasik tablet+tuz kullanabilisiniz.

Veya Quantum 29dH'ye kadar etkili olduğundan tuz kullanmadan(veya doldurduysanız ayarı sıfıra alarak) Quantum kullanımına devam edebilirsiniz. Yalnız güncel sertlik sınırı değişebilir, yeni aldığınız paketin üzerindeki açıklamaları okumayı ihmal etmeyin.

...
    10mg CaCo3 1dH demekmiş.

Bu da bizim Anadolu yakasının sularının ortalama 13dH olduğunu gösteriyor. Benim Calgonit yetkilisi hanım ile beraber yaptığımız ölçümde 8dH çıkmıştı, su depolarının katkısı da oluyor demekki.

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.