Şimdi Ara

>>>BEYAZ EŞYA ve OTOMOTİV'DE ÖTV İNDİRİMİ YOLDA<<< (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
33
Cevap
0
Favori
3.765
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • araba da ayrıntı nedir % kaç indirim olacakmış ?
  • Arkadaşlar yediğiniz ekmek bile lüx tüketime girer ama pırlanta girmez(açın bakın ötv si var mı). Başka söze gerek yok. Zaten gelecek vergi indirimi bakalım son kullanıcıya nasıl yansıyacak...
  • quote:

Orjinalden alıntı: K@NT

neden sadece 3 ay ben anlıyorum neden şimdi indirim yaptıklarını çoook beklerler çok

neden mi 3 ay ; bu 3 ayın sonunda yaza giriliyor ve bir sürü düğün dernek sonucu beyaz eşya ve otomobil satışları artıyor. bu da doğalgaz indirimi gibi..... muhtemelen IMF ile anlaşma imzalanacak. imzadan sonra vergilere zam gelecek. zam yapmadan önce vatandaşın gazını almak için çay kaşığı ile indirim yapacak ve sonra da zammın kralını gömecekler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi trimaxsahinabi -- 13 Mart 2009; 20:07:37 >
  • Kapısında süründürüldüğümüz, örnek aldığımız Avrupada ÖTV diye bir kavram yok.. Bizde de aslında olmaması gereken bu extra kazzığı sözde indirip tüketimi teşvik edecekler. Amacına ulaşamayacak bir girişim.. Herkes gsm'den kesilen ötv'yi tıpış tıpış ödediği için ordakine dokunmuyorlar, ne zaman otomotiv, makina sanayi göçmeye başladı lütfen buradaki extra kazığı biraz azaltalım bari demişler.
    ÖTV kavramı tamamen kaldırılmalı ve teşvik için KDV oranı belli süre düşürülmeli. Doğru olan budur. Ama herşeyden önce işsizlik sorunu giderilmeli. Geliri olmayan insan için bunlar hiç birşey ifade etmiyor. Bunların hepsi hayal tabiiki. En azından bir süre için..

Çay kaşığı ile verip kepçeyle alma yorumlarına sonuna kadar katılıyorum. örn. benzin,doğalgaz..
  • quote:

Orjinalden alıntı: oaston

Kapısında süründürüldüğümüz, örnek aldığımız Avrupada ÖTV diye bir kavram yok.. Bizde de aslında olmaması gereken bu extra kazzığı sözde indirip tüketimi teşvik edecekler. Amacına ulaşamayacak bir girişim.. Herkes gsm'den kesilen ötv'yi tıpış tıpış ödediği için ordakine dokunmuyorlar, ne zaman otomotiv, makina sanayi göçmeye başladı lütfen buradaki extra kazığı biraz azaltalım bari demişler.
    ÖTV kavramı tamamen kaldırılmalı ve teşvik için KDV oranı belli süre düşürülmeli. Doğru olan budur. Ama herşeyden önce işsizlik sorunu giderilmeli. Geliri olmayan insan için bunlar hiç birşey ifade etmiyor. Bunların hepsi hayal tabiiki. En azından bir süre için..

Çay kaşığı ile verip kepçeyle alma yorumlarına sonuna kadar katılıyorum. örn. benzin,doğalgaz..

süründüğümüzü iddia ettiğin ab de gelir vergisi diye birşey var ..bugun hemen her şahıs ve tüzel firma cezayı yakalnmayı ve hukuk boşluğunu göze alarak kaçırabildiği kadar kaçırıyor...o yüzden insanlar madem kazançlarından vermiyor harcamalarından alınıyor bu vergi . öyle tek yanlı bakmak yok olaya ..bugun maliye bakanı olsanız 3 gün sürmez ülkeyi batırmanız parada çalmadan hemde...alınmaca yok şahsınızda herkese söylüyorum..

• quote:

Orjinalden alıntı: h3x

OTV elektronikte en fazla %20 falandir. Ciplak fiyati 300TL olan bir LCD nin OTVsi 60TLdir. KDVsite 70 TL civaridir. Toplam 430 TL olur. %20 olan orani %10'a cekseler ki bu OTV'de %50 indirim diye lanse edilir urunun toplam fiyatindaki oynama 32 TL civari olur...Pek fazla bir indirim beklememekte fayda var...

h3x'in verdiği yuvarlak rakamları netleştireyim dedim. vereceğim linkteki örnekten herkes bir fikir sahibi olabilecektir. fakat en önemli nokta ötv 3 ay süreyle kaldırılmayacak, şuan belli olmayan bir orana indirilecek. açıkçası ben çok hatırı sayılır bir indirim beklemiyorum. adsl!de yaptıkları gibi

örnek

• neden 6 ayda degılde 3 ay
  • ulan sizede bişey yaranmıyor bee
  • Laptop için biraz daha bekleyeceğim anlaşılan..Zaten acelem yoktu
  • quote:

Orjinalden alıntı: istanbuli

quote:

Orjinalden alıntı: oaston

Kapısında süründürüldüğümüz, örnek aldığımız Avrupada ÖTV diye bir kavram yok.. Bizde de aslında olmaması gereken bu extra kazzığı sözde indirip tüketimi teşvik edecekler. Amacına ulaşamayacak bir girişim.. Herkes gsm'den kesilen ötv'yi tıpış tıpış ödediği için ordakine dokunmuyorlar, ne zaman otomotiv, makina sanayi göçmeye başladı lütfen buradaki extra kazığı biraz azaltalım bari demişler.

süründüğümüzü iddia ettiğin ab de gelir vergisi diye birşey var ..bugun hemen her şahıs ve tüzel firma cezayı yakalnmayı ve hukuk boşluğunu göze alarak kaçırabildiği kadar kaçırıyor...o yüzden insanlar madem kazançlarından vermiyor harcamalarından alınıyor bu vergi . öyle tek yanlı bakmak yok olaya ..bugun maliye bakanı olsanız 3 gün sürmez ülkeyi batırmanız parada çalmadan hemde...alınmaca yok şahsınızda herkese söylüyorum..

Gelir vergisi extra bir vergi değil, o bizde de var.. Ben extra bir haraçtan bahsediyorum, anlaşılmadı galiba.. Avrupa da da denetleme diye bir şey var. Oradaki mükellef kolaysa kaçırmaya kalksın bakalım.
    Gelelim ülkemize.. Söylediklerin iş-gelir sahibi olan insanları kapsıyor.. Ötvyi asgari ücretle-maaşla çalışan insandan da alıyorlar. Bu mu senin haklı gördüğün adalet.. Para babası çalacak, devlet ona göz yumcak ama onun kaçırdığını benim maaşımdan, faturamdan kesip tamamlıcak.
    Deprem yardımı diye bahane edilen %25 lik ÖTVnin 10 yıldır telefon faturalarımıza sülük gibi yapışmasını neyle açıklıcaksın? İletişim lüks bu vatandaşa değilmi? Vergi adaleti bu değilmi? Sen vatandaşının tepesine bu kadar ağır vergilerle bindikçe alacağın tek karşılık "VERGİ KAÇIRMA"dır. Fırsatını bulan kaçıracaktır, bu mantığın sonu yoktur.. Sonu olsa olsa toplumsal patlama olur. Devlet devletse başlıca sorumluluklarından biri de DENETLEME dir. Denetlicek arkadaşım, kaçıranın, hortumlayanın tepesine binecek, iliğini, kemiğini sömürecek, yaptığına bin pişman edecek. Yapanın yanına kar kalmıcak. Öyle Doğan, Uzan gibi yıllarca göz yumup çıkarı ters düşünce vergi borcu aklına gelmicek. Olaya tek yönlü bakacaksak tek yön budur aksi abesle iştigaldir.. Bugün maliye bakanı olan 3 günde bu ülkeyi batıramaz merak etme, yumurta suyu fabrikası kurar, armatörlük yapar,pırlantayı lüks saymaz, basit bir ameliyat için amerikaya ameliyata gider vs. vs. vs. vs. değil mi?

• bir inek günde 3 kez süt verirmi? biz 30 kez veriyoruz!!! varmı boyle birşey yaa
  • otomotiv de ötv düşmüş arkadaşlar

http://forum.donanimhaber.com/m_30378852/mpage_1/key_/tm.htm

acaba elektronik eşyalarda ne zaman başlayacak??
  • Otomotiv ve beyaz eşyada ÖTV, konutta ise KDV indirimi bugün uygulamaya girdi.

Geçmiş yıllardaki suiistimalleri dikkate alan Maliye bu kez indirimi fiyata yansıtmayana ceza kesecek.

Elektronik aletlerde yokmu??
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.