Şimdi Ara

Beyaz Saray’da Başkan Trump’tan Tesla reklamı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
25
Cevap
0
Favori
454
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Beyaz Saray’da Başkan Trump’tan Tesla reklamı
    ABD Başkanı Donald Trump, Tesla CEO’su Elon Musk’a açık bir destek gösterisinde bulunarak Beyaz Saray’ın bahçesini geçici bir Tesla showroomuna dönüştürdü. Trump, Truth Social’daki paylaşımında bir Tesla satın alacağını duyurduktan birkaç saat sonra, Musk ile birlikte araçları bizzat inceledi.

Başkan’dan Tesla reklamı

Trump, Tesla’nın dikkat çeken tasarımlarını överken, özellikle Cybertruck için “Görür görmez, ‘Bu en havalı tasarım’ dedim” ifadelerini kullandı. Kırmızı bir Model S’e işaret ederek, “Bunu beğendim ve aynı rengi istiyorum” dedi. Ancak, herhangi bir test sürüşü yapmadı. Öte yandan bu durum, bir ABD başkanının doğrudan bir ticari ürünü desteklemesi açısından etik tartışmalara yol açtı.

Beyaz Saray’da Başkan Trump’tan Tesla reklamı
    Beyaz Saray bahçesinden gelen fotoğraflar da bunun gayriresmi özel bir Tesla etkinliği olduğuna işaret ediyor. Zira Trump’ın elinde tuttuğu kağıt parçasında Tesla’lara ait özellikler ve notlar yer alıyordu. Notlar, Tesla'ların ayda 299 dolara satın alınabileceği ve tüm araçların “otonom sürüşe sahip olduğu” gibi detaylar da dahil olmak üzere bir pazarlama metni gibi görünüyordu.

Trump, Tesla satın alıyor

Trump, “Gerçekten büyük bir Amerikalı olan Elon Musk'a güven ve desteğimin bir göstergesi olarak yarın sabah yepyeni bir Tesla satın alacağım” ifadelerini kullansa da Başkan’ın görevi içerisinde Tesla dahil olmak herhangi bir tür arabayı kullanıp kullanamayacağı belirsiz. Zira güvenlik protokolleri gereği, Trump’ın aracı kendisinin kullanması pek mümkün görünmüyor. Bu nedenle Trump, aracı personel kullanımına alarak Beyaz Saray'da tutacağını söyledi.

Bununla birlikte Tesla tarafında son dönemlerde işler istendiği gibi gitmiyor. Tesla hisseleri son haftalarda düşüş yaşarken, Trump’ın bu hamlesinin şirketin piyasadaki duruşunu nasıl etkileyeceği merak konusu. Trump, satın alma kararının Tesla'nın hisselerine yardımcı olup olmayacağı sorusuna “Umarım olur” yanıtını verdi.

Bir süredir ABD’de Tesla özelinde şiddetli protestolar da gerçekleştiriliyor. Trump, “Büyük bir Amerikan şirketine zarar veriyorlar. Bu harika şirketi o kurdu ve bir vatansever olduğu için cezalandırılmamalı” dedi.

Elon Musk’ın hükümet içindeki etkisi de giderek tartışmalı hale geliyor. Trump yönetimi, Musk’ın yetkilerini aştığını iddia eden davalarla karşı karşıya. Musk’ın seçim sürecinde Trump’a büyük mali destek sağladığı ve sosyal medya platformu X’i Trump lehine bir medya aracına dönüştürdüğü biliniyor.

Kaynak:https://www.nbcnews.com/tech/elon-musk/trump-musk-tesla-white-house-showroom-buys-car-rcna195905

• Bizim ki onlarin kini örnek almak yerine onlarin ki bizimkini örnek almaya basladiysa vay dünyanin hakine..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Biz küçük amerika olalım derken, amerika küçük Türkiye oldu

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • bu haberi bbc mi yaptırdı? Bu son cümle nedir? "sosyal medya platformu X’i Trump lehine bir medya aracına dönüştürdüğü biliniyor."

cidden liboşlar sanırım DH'e yazılanları ödeyerek yayınlatıyorlar. bir şekilde teknolojik insanların akılları ile oynuyorlar.

Trump'ı twitter'da yasaklatan CIA değil miydi? Facebook tarafında zuckenberg de benzer açıklama yaptı. obama dönemi sonrası liboşlardan baskı yiyip cia'den baskı yediğini anlattı buna zorlandıklarını söyledi.

ama bizim dh'nin haberine bak!

twitter artık özgür platform haline geldi :) zoruna gidenin buz tutması dileği ile Beyaz Saray’da Başkan Trump’tan Tesla reklamı  liberaller özellikle. tesla almayınca musk batacak sanıyorlar :)))))) twitter da batıyordu ya? liboş alman devleti o kadar reklam veren kurumu yarı özel kurumu çekmişti. ne oldu? twitter daha da popüler oldu.

• pskillercheto P kullanıcısına yanıt
    Musk, seçim döneminde sahibi olduğu X üzerinden Trump'ı desteklemedi mi? Destekleyenleri paylaşıp karşı gelenlerle çatışmadı mı? Geçmişi konuşmuyoruz ki, olanı konuşuyoruz.

• elon musk koskoca amerikan başkanını tesla maslak şubesi satış danışmanına çevirmiş resmen :D

• çin ve Musk nefreti teslayı bitirecek gibi görünüyor. Musk ın kendini paralamasıda bu yüzden.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Metin Yasir Akpınar kullanıcısına yanıt

adamı neden engellediler? adam zaten normalinde de çatışıyordu. trump bazı gösterilmeyenleri dile getirince engellediler. yani sanki öncesinde bu adam çok özgürdü de ama söve söve atılmış gibi anlatılması garip. adamın anlattıkları hoşlarına gitmedi, özgür sol batı bu platformlardan adamı haksız yere attılar.

benzerini rusya muhabbetinde de yaşıyordu insanlar. bir çok hesap ya engelleniyor ya kapatılıyordu. neden? "ruzya gaybediyyah" yalanını , alıgısını kitlelere yaymak için. musk alınca bu değişti.

bunlar ufak tefek örnekler olabilir ama önemli detaylar. bu liberallerin dilinden konuşmazsan konuşamazsın. o zaman bitiyor işte "bathı özghür gardhaşım" muhabbetleri.

globalciler, musk'a ayar vermeye kalkıyorlar hisseleri üzerinden. musk'ın umrunda olmaz. arkasında hala sağlam bir sağcı kitle var. batının sağcısı genelde üreten kısımdır. solcusu ise sömüren üretmeyen, genelde beleşe devlet işlerinde çalışan kitledir.

sana tavsiyem : USAID üzerine bir araştırma yap ve haberi paylaş. 25-30 yılda bu yapu üzerinden 4.3 trilyon dolarlık bir para dağılımından söz ediliyor.

• TOGG a çok siyaset karıştı kanzi aynı paraya Tesla alırım daha iyi

• Amerika Birleşik Şirketleri. =)

Dünya üzerinde bir devlet herhalde daha fazla küçük düşemez. :D
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
  • Makam aracını da Tesla yaparsa reklamın ağa babası olur

• Koskoca devlet başkanının uğraştığı şeylere bak. Sanki otomobilin bayii müdürü.

quote:

Trump, Tesla’nın dikkat çeken tasarımlarını överken, özellikle Cybertruck için “Görür görmez, ‘Bu en havalı tasarım’ dedim” ifadelerini kullandı

Yav he he Tam soytarı.

Müdür bu bahsettiğin "olayların" haberi hatta haberleri de yapıldı. Çok ses getirdi. Ama bu "olaylar" geçti gitti yani üstünden epey zaman geçti. Şimdi de "Trump'ın Tesla otomobili reklamı yapması olayı" haberleştirilmiş. Yani haber editörü burada bir şeye taraf değil senin söylediğin şeylerin de haberi yapıldı bu da yapıldı. Haberi yapanlar haber seçmedi ki?

• Kartal Göz kullanıcısına yanıt

bilemiyorum. haber yanlı gibi. nedense bu olayları göstermeden haber yapılması ilginç geliyor. dün de benzer şekilde habere denk geldim.

"ruzya beyaz ejyalardan çip topleya" haberini de burada yapmışlardı. insan biraz düşünür birşeyi yapmadan önce. yani ciddi bir kurumsal yapı değil mi dh?

bu kadar trump ilgimiz varsa, o zaman mesela neden trump'ın ukrayna'da kaçırılan insanlar hakkında konuşmasını haber yapmıyorlar?

https://x.com/i/status/1900994091996922308

geçenlerde berlin'de bir ukraynalı kadın yakaladılar. birkaç böbrekle gelmiş. muhtemelen almanya'da yahudilere taşıyordu. ölen veya kendi öldürdükleri ukrilerden alıp getirdiler. bunlar neden haber olmuyor mesela?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

Müdür, DH her ne kadar büyük bir web sitesi olsa da devasa bir şirket izlenimi verse de baktığında o kadar da kurumsal değil anca aile şirketi gibi bir şey, küçük, çok da prof değil. Haber içeriği açısında da öyle devasa bir medya ağı değil. Bünyesinde birbirinden bağımsız haber editörleri var. Muhtemelen ilgilerine ve alanlarına göre işe alındılar. Biri atıyorum savunma sanayisi ile ilgili haberler yapıyor, öteki teknoloji, biri sinema, dizi, platformlar vs, biri oyunlar hakkında, biri tıp ve bu alanla ilgili şeyler hakkında haber yapıyor, biri siyasi, biri yapay zeka vs vs. Tabii bu kadar çok haber editörü olduğunu sanmıyorum. Muhtemelen bir editör birden fazla dalda haber yapıyordur. Haber yapma dediğim de yabancı haber kaynaklarından çeviri işte. Sonuçta bu şirkete bağlı olsalar da birbirlerinden bağımsızlar. Bir ara aynı haberin birden fazla haber editörü tarafından biraz farklı başlık ve yaklaşımlarla yapıldığını hatırlıyorum. Başka bir zamanda da Apple ya da Sony PS ile ilgili haberlerde de çelişkili haberlerin çok yakın zamanlarda yapıldığını hatırlıyorum. Hatta millet yorumlarda da bunu dile getirmişti. DH, Erdi Özüağ ve Mesut Çevik zamanlarında iyiydi. Bu ikisi gitti DH de bitti. Ha yine devam ediyor ama o eski wrb sitesi ciddiyeti yok. Yani DH dediğin siteyi öyle çoook da ciddiye alınacak bir yer değil. Burada ciddi bir gazetecilik örneği bekleme. Clickbait yapan editörleri mi görmedik, Apple'ın reklam kokan her durum güncellemesi, her ürünü için haber diye paylaşan editör mü görmedik, içeriği bomboş olup içerik varmış gibi davranan mı görmedik. İşini düzgün yapan editörler yok mu var ama hepsi değil. Site evet öyle kurumsal değil, sitenin sahibi bile bakkal dükkanı işletir gibi işletiyor forumu. Yahu forumun reklamlarından şikayet ediyorduk bir ara adam biz kullanıcılarla pazarlık ediyordu sanki kurbanlık koyun alacağız el sıkışıyoruz. Beyaz Saray’da Başkan Trump’tan Tesla reklamı  Bu o kadar önemli olmamakla bile forumun sahibinin tıpkı Musk'ın yaptığı hata gibi zaman zaman bazı siyasetle ilişkili teknoloji haberlerinde iktidara yanlayan, bazı kesimleri hedef alan açıklamaları oldu işte bu sakat, hiç profesyonelce değil. Bir ticari firma sahibi, ticarete atılan kişi hiçbir zaman böyle siyasi mesajlar vererek konuşmamalı, "ezikler" dememeli. Bunu sıradan bir kullanıcı der ama forumun sahibi kurumsal kalmam istiyorsa diyemez, dememeli. Taraflılık konusuna dönersek editörler belki kendi içlerinde bir taraf tutabilir ama bunu sitenin komple aynı yönde hareket eden bir düşünce yapısında olduğunu düşünmek seni yanıltabilir. Sitenin sahibinin tarafı ise iktidarda kim varsa onu desteklemek, her yol Paris. Parti fark etmeksizin. Bizzat kendisi dile getirmişti, bu konudaki yorumu sana bırakıyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kartal Göz -- 16 Mart 2025; 14:43:28 >

DH normalde bu tarz haberlerin yeri değil, yani haber editörleri böyle şeylerin haberini yapmaz. Zaten eskiden DH'de editörler sadece teknoloji haberleri yaparlardı. Sonra ne olduysa oldu, oyun -gerçi oyun haberleri yapıyorlardı sanırım- film, dizi haberleri yapmaya sonra başka farklı gündem konularında da haberler yapmaya başladılar. Bu tarz haberler geldikçe DH böyle alan dışı haberler sebebiyle eleştirildi ama sonradan bu normalleşince kimse umursamamaya başladı. Ama yine de DH'de editörlerce böyle ekstrem haberlerin yapıldığı şeyler görmedim. Atıyorum mesela sokak röportajında biri tutuklanmış veya biri bir siyasi parti hakkında şöyle demiş, kapatma davası açılmış, yok Rus askerleri şöyle yapmış, Ukrayna askedleri böyle yapmış tarzında haberler görmedim. Siyasetle ilgili şeyler gördüm ama böyle değil. Editörler ne sansasyon yaratıyorsa, her ne dümyaca konuşuluyorsa onun haberini yapıyorlar. Başka sitelerden çeviri yapıp koyuyorlar. O yüzden buna bir şey diyemiyorum. Trump ABD gibi bir süper gücün başkanı, seveni sevmeyeni olur ama adamın büyük bir ststüsü var. Musk yine aynı şekil. Bu adamlar seri gündem oluşturuyor zaten. DH de bakıyor aha bu şeyler tık getirir yapıştırıyor çeviriyi. Böylesi dah pfatik ve daha kolay belki de. Haber zaten magazinsel tatta. Şimdi senin koyduğun tarzdaki haberleri yapmaya kalksalae ohoo. Onun bir de gerçek mi sahte mi neyin nesidir diye araştırmak gerekecek. Hem çok sakat bir alan ve maganzinsel değil hem de araştırması teyiti ayrı bir iş. DH'in şirazezini daha fazla kaydıran bir haberler olur. Tabii bunlar benim düşüncem.

quote:

Bizzat kendisi dile getirmişti, o konudaki yorumu sana bırakırım.

Bana da iletir misiniz?

Okuyup göreyim, yazılanlarla bendeki var olan algısı ne derece örtüşecek...

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.