Şimdi Ara

Beyin kilitli Audi a5 ( Mehmet Gazihan & Megachips ) (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
110
Cevap
6
Favori
7.176
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: goodorevil

quote:

Orijinalden alıntı: Renji Abarai

Soyle birsey soyleyeyim hocam basima gelen fiat fiorino garantisi devam eden aracim vardi. Balatalarin zamanini gecirmisim diskleri yemisim. Serviste pahali olur diye disarda yaptirmistim disklerin degisimini sonra bi problem yuzunden servise goturdugumde disarda islem yaptirmissiniz garanti disisiniz demislerdi.

İyi de ben fren diskini değiştirmişim, motorda bir arıza olursa nasıl garanti dışı kalabilir ki?

İste adamlar icin fark etmiyor.
    Bizim haricimizde tornavida degmeyecek diyor adamlar. Beyni o son model arabalar icin hersey demek. Yani muhtemelen garanti disi kalir arac. bayada bi pahaliya patlar gibi

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: adrenalin876

quote:

Orijinalden alıntı: Renji Abarai

Soyle birsey soyleyeyim hocam basima gelen fiat fiorino garantisi devam eden aracim vardi. Balatalarin zamanini gecirmisim diskleri yemisim. Serviste pahali olur diye disarda yaptirmistim disklerin degisimini sonra bi problem yuzunden servise goturdugumde disarda islem yaptirmissiniz garanti disisiniz demislerdi.

Konu tam olarak bu zaten. Bu ecu'nun değişimi servis tarafından tespit edilirse aracım kesinlikle garanti dışında kalacaktır. Ecunun tespiti için servislerin araçlarda obd üzerinden bağlantı yapması yeterli mi? Bu konuyu bilmiyorum 🤔

Fren diskinin degistigini anlayan fiat firmasi.
    Beynin degistigini yada islem gordugunu audi kesin anlar kacariniz yok gibi malesef.
    Siz icerde koltukta otururken, servisten biri gelip aracinizin beyniyle alakali disarda islem gormus garanti disi oldu falan bla bla prosedur soyle boyle zirvalicaklar malesef.

• Hocam 100.000 vereyim arabayı bana satın ben hallederim.
  • Bence Audi yi arayıp durumu belirtin. Hangi durumlarda garanti dişi kalır veya tekrar garantiye nasıl dahil edebilirsiniz arayıp sorun.

• Öncelikle geçmiş.
    Ben olsam Tunning firmasına aracımı servise götürüp yeni beyin takılmasını isterdim.Çünkü elektronik sistemlerin çıkması v.s uyum sağlamayabilir.Aracı daha fazla kurcalatmadan servisinde işlem yapılması en doğrusu olacaktır.Ancak büyük ihtimal garanti dışı kalacaktır.
  • adrenalin876 A kullanıcısına yanıt
    Yukarıda bahsedilen firmaysa sahibi arkadaş forumdaki konusunda defalarca her türlü garantiyi verdiğini, herhangi bir sorun yaşanması halinde aynı aracın sıfırını alıp sorun yaşayan müşterisine vereceğini yazıp duruyordu. Bakalım sözünün eri mi?

Bu arada beyin için çıkma beyni kesinlikle kabul etmezdim. Sıfır beyin takılsa bile beyni değişmiş aracı yine kabul etmezdim. Sorun yaşanmadan önce piyasa değerini öldürmeden değeri neyse verip alsınlar aracı en temizi. Aksi halde tüm otomobil forumlarında firmayı ifşa edinki millet kimlerle muhattap olduğunu, bir sorun yaşanana kadar ilgili olduklarını görsün ve uzak dursun bu zihniyetteki firmalardan.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cesc_ -- 24 Ekim 2016; 10:28:26 >
  • Öncelikle geçmiş olsun.

Yazılım yaptırdığınızda obd den bile müdehale olsa, çoğunlukla servisler aracın yazılım yapıldığını anlıyorlar. Motor, şanzıman garantisi dışı kalıyor geri kalan aksam garanti kapsamında olur.
    Beyin çıkma takılması nasıl bir sonuç oluşturacak, taktırdıktan 2 sonra yine hata verir mi? Bu noktada sizi çözümsüzlüğe tekrardan itebilir. Bence tamir edilebiliyorsa tamir ettirin ve verilmiş sadakam varmış deyip yazılım yaptırmaktan vazgeçin.
  • adrenalin876 A kullanıcısına yanıt
    Takmayın hocam konuşup gider o

• quote:

Orijinalden alıntı: aybasan

Peki şu arızalı beyin tekrar geri takılsa ve sonra servise araç yolda kaldı diye çektirilip garantisi işletilse nasıl bir sonuç çıkar.?

Ulan arkadaş işimiz gücümüz üç kaaaatttt ..
  • quote:

Orijinalden alıntı: TheCaliph_

quote:

Orijinalden alıntı: berkayjan

Yav arkadaş ne kadar aç gözlü insanlarsınız. 177 beygir neyine yetmiyor anlamıyorum ki? Otobanda bile en fazla 150 ile gidiyorsun. Yarış mı yapıyorsunuz anlamadım ki? 177 Beygir arabaya 1000-2000 TL chip yaptırmak için para bayılacaksın ama adamlar gitmiş beyni bozmuş. Garantiyi vs önemsiyorsun. Chipe verecek 1000-2000 TL'n var ise sana koymaz. Niye dert ediyorsun ki gider değiştirirsin bozdularsa.

Kardeşim her konuya aynı saçma sapan şeyler yazıp durmayın .

Sen hızlı gidemiyorsun veya hızı sevmiyorsun diye saçmalayıp durma . Adam isterse Stage 5 yapar parasını sen mi veriyorsun ?

Belki piste çıkacak , belki proje aracı olarak A5 dizel seçti ne yapabilirsin ???

Tek tip düşünen , tek tip görünen insan yaratmaktan vazgeçin artık . Otomobil bölümündeyiz adam gelmiş Niye chip yapıyorsunuz , 177 beygir neyinize yetmiyor diyor .

Parasını ne sen ne o nede biz veriyoruz
    Ama akıl ayrı mevzuu herkeste bulunmuyor bak aklı yetmemiş akıl arıyor ama hepimizden

• Aynı motordan benim A4 araçda var. Asla aracımın orjinalliğini bozdurmam, motor fazlasıyla performanslı zaten.
  • Yazilim icin verdiginiz( ya da vereceginiz ) para zaten isin risk kismi icin. Yani sorunsuz gecen islerin sonunda alinan fazla ucret firmanin herhangi problem durumunu basarili sekilde bertaraf etmeainden dolayi. Sotunla karsilasildiginda da tasin altindan elini cekmesi zatrn yanlis olacaktir.size yan sanayi beyin bile taksalar Arkadaslarin soyledigi gibi siz yazili belge alin

• tavsiyem yeni sıfır beyini audi servisinden aldırıp audi servisinde taktırın. Sonra işlem isterseniz yaptırın ve kusrabakmayın bu yola girdiyseniz garantiyi kafanıza takmayan birisi olmalıydınız.
  • quote:

Orijinalden alıntı: zgbayraktar

quote:

Orijinalden alıntı: TheCaliph_

quote:

Orijinalden alıntı: berkayjan

Yav arkadaş ne kadar aç gözlü insanlarsınız. 177 beygir neyine yetmiyor anlamıyorum ki? Otobanda bile en fazla 150 ile gidiyorsun. Yarış mı yapıyorsunuz anlamadım ki? 177 Beygir arabaya 1000-2000 TL chip yaptırmak için para bayılacaksın ama adamlar gitmiş beyni bozmuş. Garantiyi vs önemsiyorsun. Chipe verecek 1000-2000 TL'n var ise sana koymaz. Niye dert ediyorsun ki gider değiştirirsin bozdularsa.

Kardeşim her konuya aynı saçma sapan şeyler yazıp durmayın .

Sen hızlı gidemiyorsun veya hızı sevmiyorsun diye saçmalayıp durma . Adam isterse Stage 5 yapar parasını sen mi veriyorsun ?

Belki piste çıkacak , belki proje aracı olarak A5 dizel seçti ne yapabilirsin ???

Tek tip düşünen , tek tip görünen insan yaratmaktan vazgeçin artık . Otomobil bölümündeyiz adam gelmiş Niye chip yapıyorsunuz , 177 beygir neyinize yetmiyor diyor .

Parasını ne sen ne o nede biz veriyoruz
    Ama akıl ayrı mevzuu herkeste bulunmuyor bak aklı yetmemiş akıl arıyor ama hepimizden

Bir insana ac gozlu 177 beygir neyine yetmiyor demek akil vermekse

Ben de sizinle oyle konusabilirim ben de akil cok bedavayken depoladim ihtiyac varsa guzel uslupla vwrieiz biz de

• 1. garantisi devam eden araca sakın orjinal olmayan parca takmayın. sıkıntı olacağından emin olabilirsiniz.

2. adamlar büyük ihtimal kurumsal bir firma değildir. bu nedenle bir şekilde çakma parçayla vs. olayı geçiştirmeye çalışacaklar.

3. sağlam üç dört kişi ile gidin. sizin aracınızı adamlara bırakın size yeni araç alsınlar. buradan pazarlığı açın.
  • Beyin sökülerek yapılan yazılımlardan uzak durun! İçi açılıp tekrar silikonla kapatıyorlar ileride o beyin büyük ihtimalle su alıp arızalanacak ve servis buna müdahale edildiğini %100 anlayıp garantiyi bozacaktır.

Bazı araçlarda bazı versiyonlarına obd'den müdahale edilemiyor, bu durumda en mantıklısı Race Chip veya benzeri box ürünle güç artışına gitmeniz. Beyine müdahale de olmuyor ve geri dönüşü kolay.

Ayrıca 2.el beyin de olsa sıfır da olsa araç servise kesin olarak girecek çünkü beyin her araca spesifiktir tekrar yazılım güncellemesi yapılmalıdır. Servis çıkma beyine böyle bir şeyi yapar mı bilmiyorum yapsa da garanti zaten iptal olacaktır. Servisten sıfır beyin alınıp tüm işlemleri orada yapılmak şartıyla aracın garantisi devam edecektir diye tahmin ediyorum.

En iyisi yetkili servisle de görüşün belki mevcut beyini tekrar resetleyebilirler.

Benzinli araç olsa APR tavsiye ederdim, fakat dizelde Revo'yu tavsiye ederim (http://www.revotechnik.com/product-details/software/audi/a5/40/stage-1/) tabii eğer obd'den oluyorsa olmuyorsa uzak durun. Yerli firmalara zaten hiç bulaşmayın.
    Geçmiş olsun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Muss@ -- 24 Ekim 2016; 16:02:51 >

• Kesinlikle çakma-çıkma neyse taktırmayın,aracınızı herhangi bir nedenle servisine götürün ve sonuca razı olun;beyin kendini nasıl kilitliyorsa açmasınıda en iyi onlar bilir veya yenisini takarlar ve masraflı olur tabi ama içiniz hem rahat olur hem de araçta değer kaybı olmaz.Çiķacak masrafları o firmaya ödetmek artık sizin ikna yeteneğinize kalmış,tabi önlemlerinizi en olumsuz durumlara göre alın,sonu mahkemeye gider diye yani.

Diğer bir olay chip olayını Audi nasıl yapıyor bilmiyorum ama kendileride yapıyor olabilir yada anlaşmalı oldukları bir firmaya garanti şartları bozulmadan yaptırıyor olabilirler bir araştırın derim.Volvo'da bu şekilde yapılıyor mesela.

• Hayır servise ne diyeceksin ki illegal yazılım attırmak için söktüm bozuldu.Kullanıcı hatası derlerse ?

Yazık o güçlerde o kalitede araçlar için ....
  • Kaç para ulan bir beyin aklıma ibrahim Tatlıses in flüt mevzusu geldi.

Harbiden sıfırı serviste kac para ?

• erkmenson kullanıcısına yanıt
    Parça kodu: 03L906022NP

Sadece ecu 4600 ₺

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.