ben kocaeli E.M.L lisesinden bi öğrenciyim öğretmelerimiz PIC projesinden 16F84A şifre kilit uygulamasını verdi araştırdım ama hiç bişey anlayamadım biz bu programları nerede nasıl yazacaz entegre nin içine nasıl atacaz lütfen cevap yazın mail adresimi vereyim isterseniz beni ekleyin anlatın izmit içinden bilen biri varsa görüşebilirim mail adresim cukka_41@hotmail.com lütfen çok rica diyorum cvp yazın
cevap yok mu arkadaşlar zamanım kısıtlı lütfen yarın projeyi teslim etmem lasım akşama kadar lütfen bi yardım edin bu arada elektronik bilgim yok hatalı bişeyler yazdıysam özür dilerim
İnternette zibille şifreli kilit var.Hatta LCD ekranlı bile var.
anlaya bilsem herhalde buraya yazı yazmazdım bedavadan elektronik bilgim yok öğretmenlerimiz vermiş işte biraz daha yardım edebilirseniz sevinirim
yalnız pic üzerine pek cok forum sitesi var(rekram olmasın diye veremiyorum) oraları takip edersen yeterli bilgiyi edinebilirsin. ama sana kısaca anlatmak gerekirse çeşitli prgramlama dilleri ile pic prgramlıyabilirsin. örnegin Assembler, c ,basic, pascal gibi. tabi bu dillerin pic için olan derleyicilerini kullanacaksın.. bu derleyiciler senin yazdığın pic programını .hex dosyası haline dönüştürür. bu hex dosyasınıda prgramlayıcı vasıtasıyla pic entegresine yüklersin. bu prgramlayıcının devresi gayet basitbir devredir pic programmer diye aratırsan rahatlıkla bulabilirsin.
yani arkdaşım kısacası olay bi akşamda hallolacak bi olay değil. ancak belli bir süre zarfında yapmayı başarabilirsin.
cevap veren ve okuyan herkese çok teşekkür ederim
hangi bölümdesin? eğer hocalarınız böle bişey verdilerse programlamayı ve yazılan programın pic'e nasıl yükleneceğini göstermiş olmaları lazım diye düşünüyorum elimde birkaç tane şifreli kilit uygulaması var ama diz üstü bilgisayarımda oda serviste bilgisayarım gelince buraya upload ederim
aşağıdaki linkte programlayıcılar ve nasıl elde edinebildiği hakkında bilgi edine bilirsin
kocaeli e.m.l nin yukarsında entegre elektronik var orada bir kişi kendi yaptığı pic programlayıcıyı satıyordu fiyatı 25 ytl gibi bir şeydi rs232 portu üstünden haberleşiyordu ben evde pic'i prgramlamak istiyorum dersen o programlayıcıyı alabilirsin