Bi bilgisayar var p3 1000 compaq , acilista hic bir uyari falan vermeden ole mal gibi durup donuyo , disket yada cd ile acmaya calistigim zaman da yanlis disk diski cikarip yeniden deneyin uyarisi veriyor .. harddiski baska bilgisayara bagladim calisti .. sizce sorun nerede olabilri
kardes ayni sorun bende de var ekrana hic bir goruntu gelmiyor bende cdyi taksamda bende yardim istiyorum
Açılışta bios'a giremiyor musunuz? Eğer giremiyorsanız, kasanın içini açma imkanınız var ise bios resetlemek için bir jumper vardır. Bu jumper'ı hemen yanına bağlayıp bilgisayarı açın. Bios resetlenince kapatın, jumper'ı eski yerine takın. Bios resetlendikten sonra bios'a girin. Ayarlamaları artık size kalmış.
jumper dediginiz bir kablo mu? benim sorunum bilgisayar acilinca ekrana goruntu gelmiyor hicbir sey yok hopuf arkadasimdan ozur dilerim problemlerimizin ayni oldugunu dusunerekten konuya mudahele ettim eger baskaysa problemlerimiz sizden ozur diliyorum
Önemli değil. Sizin deprobleminiz aynı olabilir. Jumper denilen şey kablo değil. Eğer anakartın kitapçığı varsa oradan yardım alabilirsiniz, bios resetleme jumper'ının anakartın üzerindeki konumunu. Ama bir yol daha var. Anakartın üzerindeki pili çıkartın. 25-30dk bekleyin. Ama bu arada Elektrikten kesilmiş olsun sistem. Sonra PC'yi açın pili takmadan. Eğer açıldığını görürseniz tekrar pili takıp sistemi kullanabilirsiniz. Ekrana görüntü gelmemesi bir çok şeyden olabilir. RAM'ler bozuk olabilir veya yerinden oynamış olabilir. Ekran kartı bozuk olabilir veya temassızlık olabilir. Monitörün kablosunun ucundaki pinlere bakın herhangi bir yamukluk var mı? PC açılırken herhangi bir bip bip ses veriyor mu? Uzun bip kısa bip bunların da kodlar var. google dan aratıp bu kodlara ulaşabilirsiniz.