Şimdi Ara

Bigisayar XP CD SİZ açılmıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
522
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • A7N8X V.2.0,AMD XP2200+,40GB MAXTOR,WINFAST 128MB FX5200(A340T),VIBRA 128,256 MB RAM

Arkadaşlar bu makinada xp (SP1)kurduktan sonra makina xp cd si cd romda olmazsa açılmıyor DISK BOOT FAILURE hatası veriyor,xp cd sini cdroma koyup entera basınca cd den boot eder gibi yapıyor sonra sistem açılıyor,bir anlam veremedim,cd rom sıfır lg 52*32*52 cd dede bir problem yok çünkü kendi bilgisayarıma problemsiz kuruyorum,ramden diyecem ama ramide değiştirdim,hatta yerini bile değiştirdim,gelgelelim herşey kurulup bittikten sonra biostan first bootu hdd ye alıyorum fakat makina açılmıyor.Nedir bunun derdi anlamadım...

• ya muhtemelen kurulumda bir hata olmustur tekrar win kur derim ben.hala aynı seyi yaparsa sp i kurma.yada netten guncel surumunu indirebilirsin.yanlıs microsoftun sitesinden indir derim ben.
  • kurulu xp de bazı hatalar olabilir.xp yi kurarken hiç hata verdimi?çünkü verilen hata xp yi açmak için harddiskkindeki verilerin yetersiz olduğu.chkdsk yapmanda fayda var.badsector çıkabilir
  • Hoca Yükleme sırasında yarım kaldı ise veya cd den yaptıysan baı dsyaları atamaışsa ondan yapar....

Aynısı benimde başıma gelmişti windowsu yeniden kurmuştum ama sorun ide kablosundaymış
    .....
  • KArdesss Bak bios a Gir First Boot u HDD-0 Yap Yani C Yi Goster
  • Maalesef hiçbiriniz bilemediniz... sorun çıka çıka kablodan yani 80 pinlik ıde kablodan çıktı,sp1 kurduğum için usbleri kurarken disable yapıyordum ve cd de kopyalamada hata vermediğinden eksik dosya olması muhtemel değildi,hddyi de en az 10 sefer formatladım olmadı başka makinada kontrol ettim bad de yoktu,blitz marka rami söktüm,twinmos taktım olmadı kingston taktım olmadı yerlerini değiştirdim,o da olmadı hddyi değiştirdim gene cd istiyor cd romu iptal ettim olmadı(bu arada ayrı kablolardan çalışıyorlar),ekran kartını 32gf2mx taktım aynı,vibra 128i çıkardım aynı,ya bu arada hddyi başka makinada açıyorum cd istemeden açılıyor,olur ya belki kasa bordu sıkıştırıyordur deyip tam bütün sistemi kasadan çıkarıp uzay kasa montaj yapacaktım ki ulen dedim oldu olacak şu kabloyu da değiştir olmaz olmaz deme bilgisayar bu her aksiliği göz önünde tutacaksın,(olmazsa bordu söküp iade edecektim zaten)

neyse sonunda oldu sizinde başınızı ağrıttım,ilgilenen arkadaşlara teşekkürler

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.