[wand] 80 gb hard diskimi nasil fdisk yaparim yaptigim zaman 10 gb goruyor.tek basina hard disk takilinca sistem 8o gb gormuyor ama ikinci bir hard dik disk olarak taktigimda problem yok.80 gb goruyor kisaca fdisk ile nasil 80 gb tanimlayabilirim.ve format atabilirim bilen varsa lutfen yardimci olun.bugun bana yarin size
Hangi işletim sistemi kuracaksın onu öğrenebilirmiyim..
bütün bölümleri sil tekrar fdisk yap
<blockquote id='quote'><font size='1' face='Verdana, Arial, Helvetica' id='quote'>quote:<hr height='1' noshade id='quote'><i>Originally posted by SERKAN_TEST</i> <br />Hangi işletim sistemi kuracaksın onu öğrenebilirmiyim.. <hr height='1' noshade id='quote'></blockquote id='quote'></font id='quote'> herhangi bir sey kurabilirim ama once hard diski fdiskle nasil 80 gb tanitacagim fdisk 10 gb goruyor
win98 cd sinden aç d:\win98 altında fdisk yaz gelen ilk menüde 3. seçenekten herşeyi sil ama alttan başlayarak (dos olmayan kısım vs.) sonra ilk menüden 1. seçeneğe gir sonra yine 1. seçenek gerisini yaparsın
haa bide ayırabileceğiniz en fazla bölüm kısmı falan yazıyo orda ona ewet de
dostum diskin markası nedir?sitesine girip disk manager ını çek.max 4 mb lık boyua sahip program.çok daha hızlı olarak diski partitionlara ayırabiliyorsun.üstelik format atarken çok çok daha hızlı atabiliyorsun formatı. quantum un disk manager ı bildiğim kadarıyla marka ayrımı yapmadan diger marka disklerde de kullanılabiliyor.diger markaların disk managerları sadece kendi marka diskler için kullanılabiliyor.. veya bir diger yol da xp ile kuruluma başlayıp diski parçaladıktan sonra resetleyip 98 açılış disketiyle format çekmendir.ancak disk manager ı kullanmanı tavsiye ederim...
10 GB GÖRSÜN HİÇ ÖNEMLİ DEĞİL. sen harddisk i yapılandırırken 1. dos bölümünü %25 de. sonra görcen, 1. bölüm 20 diğer bölümler 60 gb gözükcek. herşey normal olcak geçen aynısı bana da oldu anladım. fdisk 60 gb hdd leri görüo max.
hasan dostum fdisk 80 gb lık diski göremiyor dos altında.en azından ben şimdiye kadar gördüremedim.bios ta 80 gb görmesine karşın fdisk te 10 gb oalrak gözüküyor tüm alan. disk manager kullandıgın takdirde sorun kalmaz dostum sorunsuz olarak kurabilirsin diski.
bende de böle bi sorun vardı hatta buraya topic açmıştımda siz değerli arkadaşlar çözüm bulmuştunuz bu sorun fdisk te çözülüyo 3. seçenekten önde 4. sonra 3.,2.,1. siliniyo sonra ilk menüden ayar yapılıyor
bana bildiğim herşeyi siz öğrettiniz :D
"bilen varsa" diye kışkırtmak için yazıyorsun değil mi? :)
Beyler tekrar söylüyorum. Fdisk 80 gb görmüyor. ama 60 gb ı görüyor. Yani 3 . seçenekten warsa bölümleri silin. 1 den 1.dos bölümü yaratın. harddiski 10 gb görcek. 1. dos bölümü için miktar kısmına aynen " %25 " yazın.. görceksiniz 1. os bölümü 20 gb olcak. tanımlanmayan bölüm 60 gb. %20 veya %15 te deneyebilirsiniz , yine aynı mantıkla uzatılmışlari da % olarak yaratın, hiçbir sorun kalmicak.. Harddisklerden 1 tanesi 60gb civarinaa inince sorun çözülüyorr..!!!
zealota +1 sen hiçbirşey yokmuş gibi fdiske devam et win kurulduğunda görüceksin hepsini
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme