Şimdi Ara

bilen varsa lutfen hard disk fdisk

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
367
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    80 gb hard diskimi nasil fdisk yaparim
    yaptigim zaman 10 gb goruyor.tek basina hard disk
    takilinca sistem 8o gb gormuyor ama ikinci bir hard dik
    disk olarak taktigimda problem yok.80 gb goruyor
    kisaca fdisk ile nasil 80 gb tanimlayabilirim.ve format atabilirim
    bilen varsa lutfen yardimci olun.bugun bana yarin size

• Hangi işletim sistemi kuracaksın onu öğrenebilirmiyim..
  • bütün bölümleri sil tekrar fdisk yap
  • <blockquote id='quote'><font size='1' face='Verdana, Arial, Helvetica' id='quote'>quote:<hr height='1' noshade id='quote'><i>Originally posted by SERKAN_TEST</i>
    <br />Hangi işletim sistemi kuracaksın onu öğrenebilirmiyim..
    <hr height='1' noshade id='quote'></blockquote id='quote'></font id='quote'>
    herhangi bir sey kurabilirim ama once
    hard diski fdiskle nasil 80 gb tanitacagim
    fdisk 10 gb goruyor
  • win98 cd sinden aç
    d:\win98 altında fdisk yaz
    gelen ilk menüde 3. seçenekten herşeyi sil ama alttan başlayarak (dos olmayan kısım vs.)
    sonra ilk menüden 1. seçeneğe gir sonra yine 1. seçenek
    gerisini yaparsın
  • haa bide ayırabileceğiniz en fazla bölüm kısmı falan yazıyo orda ona ewet de
  • dostum diskin markası nedir?sitesine girip disk manager ını çek.max 4 mb lık boyua sahip program.çok daha hızlı olarak diski partitionlara ayırabiliyorsun.üstelik format atarken çok çok daha hızlı atabiliyorsun formatı.
    quantum un disk manager ı bildiğim kadarıyla marka ayrımı yapmadan diger marka disklerde de kullanılabiliyor.diger markaların disk managerları sadece kendi marka diskler için kullanılabiliyor..
    veya bir diger yol da xp ile kuruluma başlayıp diski parçaladıktan sonra resetleyip 98 açılış disketiyle format çekmendir.ancak disk manager ı kullanmanı tavsiye ederim...
  • 10 GB GÖRSÜN HİÇ ÖNEMLİ DEĞİL. sen harddisk i yapılandırırken 1. dos bölümünü %25 de. sonra görcen, 1. bölüm 20 diğer bölümler 60 gb gözükcek. herşey normal olcak
    geçen aynısı bana da oldu anladım. fdisk 60 gb hdd leri görüo max.
  • hasan dostum fdisk 80 gb lık diski göremiyor dos altında.en azından ben şimdiye kadar gördüremedim.bios ta 80 gb görmesine karşın fdisk te 10 gb oalrak gözüküyor tüm alan.
    disk manager kullandıgın takdirde sorun kalmaz dostum sorunsuz olarak kurabilirsin diski.
  • bende de böle bi sorun vardı hatta buraya topic açmıştımda siz değerli arkadaşlar çözüm bulmuştunuz
    bu sorun fdisk te çözülüyo
    3. seçenekten önde 4. sonra 3.,2.,1. siliniyo sonra ilk menüden ayar yapılıyor
  • bana bildiğim herşeyi siz öğrettiniz :D
  • "bilen varsa" diye kışkırtmak için yazıyorsun değil mi? :)
  • Beyler tekrar söylüyorum. Fdisk 80 gb görmüyor. ama 60 gb ı görüyor. Yani 3 . seçenekten warsa bölümleri silin. 1 den 1.dos bölümü yaratın. harddiski 10 gb görcek.
    1. dos bölümü için miktar kısmına aynen " %25 " yazın.. görceksiniz 1. os bölümü 20 gb olcak. tanımlanmayan bölüm 60 gb. %20 veya %15 te deneyebilirsiniz , yine aynı mantıkla uzatılmışlari da % olarak yaratın, hiçbir sorun kalmicak.. Harddisklerden 1 tanesi 60gb civarinaa inince sorun çözülüyorr..!!!
  • zealota +1 sen hiçbirşey yokmuş gibi fdiske devam et win kurulduğunda görüceksin hepsini
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.