Şimdi Ara

Bilgi Talebi : Klimaların Dış Ünite Bataryaları (Serpantin) hakkında

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
1.340
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Arkadaşlar sizlerden bir bilgi rica edecektim. Klimaların dış ünitelerinde , marka model vb fark edermi bilmiyorum, bulunan serpantin-batarya artık kesin adını bilemiyorum bunlar kaç bara kadar dayanıklıdır? Ayrıca bunların içinden Sıcaksu yada Buhar geçirilebilirmi?

Elimizde bol miktarda klima dış üniteleri var ve biz bunları hurdaya veriyoruz, ama bu dış ünitelerdeki serpantin bataryalara acıyorum ve bir şekilde kullanılabilirmi merak ediyorum. Atölyelerimiz var en azından buralarda ya kendi üzerlerindeki fanları yada başka fanlar takarak yada hiç fan takmadan ısıtma amaçlı kullanabilirmiyiz? Bana mümkün gibi geliyor ama bizim teknisyenleri bir türlü ikna edemedim , her zaman olduğu gibi :) Neden petek kullanmıyorsunda bunları kullanmak istiyorsun diyenleriniz olabilir, ama bunlar zaten atılacak şeyler ve bence çok güzel ısı yayabilecek yapıya sahip şeyler hem yüzey alanları geniş hemde bakırdan imal edilme hepsi.

Bilgilendirmeler için şimdiden teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi x-calibur -- 13 Aralık 2012; 10:10:17 >

• Bunların adı serpantin dir genel olarak.İç ünitelere Evaparatör,dış ünitelerede kondanser denir.Basınçları ise R22 de 30 bara dayanır, R 410 ise 50 bar bile görür teste.

Sıcak su ,kazan vs. de 2 bardır.Yani basınç çok rahat yeter. Isı transferi de ,radyatörden iyidir.5 kw (18 000 Btü) kw lsoğutma yapan bir bir serpantin ,sıcak su ile (55-60 derecede )yaklaşık 2 kw ısı üretir.Buda 150 lik radyatöre eş değerdir.

Yanlız serpantin girişlerine ufak bir operasyon yapmak lazım.Buda detayı.Burada zor anlatılır.

Bu arada çok iyi bir fikir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: mbirol

Bunların adı serpantin dir genel olarak.İç ünitelere Evaparatör,dış ünitelerede kondanser denir.Basınçları ise R22 de 30 bara dayanır, R 410 ise 50 bar bile görür teste.

Sıcak su ,kazan vs. de 2 bardır.Yani basınç çok rahat yeter. Isı transferi de ,radyatörden iyidir.5 kw (18 000 Btü) kw lsoğutma yapan bir bir serpantin ,sıcak su ile (55-60 derecede )yaklaşık 2 kw ısı üretir.Buda 150 lik radyatöre eş değerdir.

Yanlız serpantin girişlerine ufak bir operasyon yapmak lazım.Buda detayı.Burada zor anlatılır.

Bu arada çok iyi bir fikir.

Çok çok teşekkürler mbirol hocam Baya iyi bir basınca dayanıyormuş, 2 alternatifimiz var buhar vede sıcaksu bildiğimiz kalorifer tesisatından. Buhar basıncımız 5-6 bar falan, yukardaki değerlere bakarsak devede kulak bizim bu basınç :)

Dış korumasını kestirmedim ama yukardaki kapağı açıktı oradan gördüğüm kadarı ile bu borulara bir kaç elektronik silindirimsi bişiler bağlı, herhalde sıcaksu ve buhar falan verirken bunları sökmek lazım gelecek. Çıplak olarak bu kondanseri kullanmak lazım gelir herhalde dimi hocam? yani sadece borular ve o petekleri şeklinde arada ne kadar parça varsa sökmek lazım dimi? Ben direk hazır giriş çıkışlarıda varken oraya bağlarız diye düşünmüştüm ama sizin fikriniz nedir? Ayrıca bunu nasıl kullanmamızı tavsiye edersiniz? Kalın olan boruya girşi ince olan boruya dönüşümü bağlayalım yoksa tam tersi,mi?

• Öncelikle dış üniteyi fanı ile birlikte atölye tarzı yerde aynı kasa ile kullanabilirsiniz. Kılcallar iptal edilecek, giriş çıkışı ise kaynakla düzenlenmeli.giriş çıkış aynı çapta olacak,ayrıca hava pürjörü konulmalı.Sıcak üsten girecek dönüş alttan.Buhar olursa kapasite 2.ye katlar.
  • quote:

Öncelikle dış üniteyi fanı ile birlikte atölye tarzı yerde aynı kasa ile kullanabilirsiniz. Kılcallar iptal edilecek, giriş çıkışı ise kaynakla düzenlenmeli.giriş çıkış aynı çapta olacak,ayrıca hava pürjörü konulmalı.Sıcak üsten girecek dönüş alttan.Buhar olursa kapasite 2.ye katlar.

Tamamdır üstad..Nasipse olaya yarın dalayım :) İnşallah fotolarınıda çekerim, takıldığımız yer olursa sizi tekrardan rahatsız ederim artık :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: x-calibur

quote:

Öncelikle dış üniteyi fanı ile birlikte atölye tarzı yerde aynı kasa ile kullanabilirsiniz. Kılcallar iptal edilecek, giriş çıkışı ise kaynakla düzenlenmeli.giriş çıkış aynı çapta olacak,ayrıca hava pürjörü konulmalı.Sıcak üsten girecek dönüş alttan.Buhar olursa kapasite 2.ye katlar.

Tamamdır üstad..Nasipse olaya yarın dalayım :) İnşallah fotolarınıda çekerim, takıldığımız yer olursa sizi tekrardan rahatsız ederim artık :)

Buharla kullanmayın buhar ve kızgın sulu tesisatlar şakaya gelmez. Dış ünite radyatörü her ne kadar yüksek basıncada dayansa patladığında içindeki gaz boşalır olur biter(klimada kullanırken). Buharda durum farklıdır. Tahminimce atölyede sıcak hava apareyi gibi kullanacaksınız. Saygılar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kerosen -- 14 Aralık 2012; 2:06:18 >

• quote:

Orijinalden alıntı: alpernbugra

Buharla kullanmayın buhar ve kızgın sulu tesisatlar şakaya gelmez. Dış ünite radyatörü her ne kadar yüksek basıncada dayansa patladığında içindeki gaz boşalır olur biter(klimada kullanırken). Buharda durum farklıdır. Tahminimce atölyede sıcak hava apareyi gibi kullanacaksınız. Saygılar.

Teşekkürler. Aynen, şimdi sıcak hava aparey i nedir diye google da baktım o mantık bendekide :) Atılmasın değerlensin diye düşündüm ya bakalım hayırlısı, elemanları kafalarsam , inşallah bir imalat olayına girecez. Kullanılacak yer Marangoz atölyesi olacak, en azından adamlara sıcak hava yollarım arkamdan saydırmazlar diye düşünüyorum :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi x-calibur -- 14 Aralık 2012; 8:29:49 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  •  Bilgi Talebi : Klimaların Dış Ünite Bataryaları (Serpantin) hakkında

Cihaz bu :) 18000 BTU luk klima dış ünitesi

Sorularım şu: 160 Derecede buhar ve 6 bar basınç, buradaki bakır borular ve kaynaklar bu sıcaklığa dayanırmı? Basınca dayanabileceğini öğrendim.
    Kapağı kaldırınca altından çıkan kompresörü söküp atacağız herhalde, zaten bir kompresör bir serpantin bir fan birde son resimdeki sağ üst köşedeki kısım dan oluşuyor :) Bu son resimdeki nerdeyse tüm boruların girdiği şey 3 yollu vana gibi birşey mi? Kollektöre benziyor ama üzerinde elektrik bağlantısı var.

Bilgiler için teşekkürler

• Bağlamayın buhar basıncınız yüksek en ufak bir kazada çok ciddi sonuçlar doğar. Buhar şakaya gelmez. Saygılar.
  • Bu kondanser ,doğru bağlantı yapıldığı zaman 5-10 bar basıncta hiç bir şey olmaz.Kaynaklar gümüş kaynagıdır. Bizim gazın ısısı da 100 dereceyi geçer ama karar size kalmış.Kompresör,dört yoll ,kılcal ,vanalar vs, sökülüp atılacak.

• quote:

Bu kondanser ,doğru bağlantı yapıldığı zaman 5-10 bar basıncta hiç bir şey olmaz.Kaynaklar gümüş kaynagıdır. Bizim gazın ısısı da 100 dereceyi geçer ama karar size kalmış.Kompresör,dört yoll ,kılcal ,vanalar vs, sökülüp atılacak.

mbirol hocam, bilgilendirme ve çizim için teşekkürler. Allah razı olsun emeğinize sağlık. Kaş yapalım diye göz çıkartmayayım en iyisimi 70-90 çalışan klima santraline giden kalorifer hattından su çektireyim :) Buhar işi tırstırdı

quote:

Bağlamayın buhar basıncınız yüksek en ufak bir kazada çok ciddi sonuçlar doğar. Buhar şakaya gelmez. Saygılar.

Evet şakalaşmama kararı aldım gibi yani benim şaka bişi değilde buharın şakası eşşek şakası kıvamında olacak gibi geldi

Bilgilendirme ve uyarılar için teşekkürler.

• quote:

Bu kondanser ,doğru bağlantı yapıldığı zaman 5-10 bar basıncta hiç bir şey olmaz.Kaynaklar gümüş kaynagıdır. Bizim gazın ısısı da 100 dereceyi geçer ama karar size kalmış.Kompresör,dört yoll ,kılcal ,vanalar vs, sökülüp atılacak.

Önemli olan fabrikasyon üretim kondenserdeki hata değil hurdaya ayrılmış malzemenin ne şekilde kullanılacağı. Bağlantıyı yapacak kişi kaynağı ne derece sağlam yapacağı konusunda bilgimiz olmadığından buharı bu şekilde kullanmak çok tehlikelidir. Ayrıca basıncı 6 Bar değerinde imiş, sizin bahsettiğiniz gibi klimadaki kadar yüksek basınçta olmasada miktarı çok yüksektir(sürekli üretildiğinden) yani bir kaza oluşması durumunda buhar devamlı püskürecektir. Ayrıca 6 bar basınçtaki buhar 3-5 metre mesafeden insanı öldürecek kadar yakabilir. Saygılar.

• quote:

Orijinalden alıntı: x-calibur

quote:

mbirol hocam, bilgilendirme ve çizim için teşekkürler. Allah razı olsun emeğinize sağlık. Kaş yapalım diye göz çıkartmayayım en iyisimi 70-90 çalışan klima santraline giden kalorifer hattından su çektireyim :) Buhar işi tırstırdı

quote:

Bağlamayın buhar basıncınız yüksek en ufak bir kazada çok ciddi sonuçlar doğar. Buhar şakaya gelmez. Saygılar.

Evet şakalaşmama kararı aldım gibi yani benim şaka bişi değilde buharın şakası eşşek şakası kıvamında olacak gibi geldi

Bilgilendirme ve uyarılar için teşekkürler.

Doğru karar almışsınız, buhar, kızgın su bunlar çok tehlikelidir. Şakaya hiç gelmez. Saygılar.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.