Şimdi Ara

Bilgili birisi yardım edebilir mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1
Cevap
0
Favori
169
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Bilgisayarı eskiden az çok kurcalardım. AMD Catalyst Control Center üzerinde saat denetiminde bazı işlemci için ayarlar vardı. Biosa girip bu ayarları aktif ediyordum ve AMD Catalyst Control Center üzerinden birkaç işlem yapıyordum. Önce mevcut cpu ayarını geçersiz kıl diye bi ayar vardı ona tıklıyordum daha sonra kendisi birşey yapıyordu sanırım işlemcinin çalışabileceği frekans ları arıyordu vb. teker teker 2.4, 2.5, 2.6.... 3.2, 3.3 e kadar çıkıyordu. Yani normal hızı 2.4 idi ve 3.3 ü test ediyordu sanırım bilmiyorum program tamamen kendisi çalışıyordu. Daha sonra altta işlemcinin çalışabileceği max frekans ayarı vardı. Orası 2.4 den 3.3 e filan artıyordu. Yani 3300 e çıkarıyodum ve kaydediyordum. Bilgisayar hiçbir şey olmadan çalışmaya devam ediyordu. Hiç acaba performansta artış var mı diye bakmadım. Ama yani AMD Catalyst Control Center de 3300 ü gösteriyordu. Daha sonra bir oyunu oynamak için bazı şeyleri güncellemem gerektiğini gördüm. Amd nin bir programı vardı bilgisayarı tarayıp güncellenmesi gereken programları güncelliyordu. İşte onu yaptım AMD Catalyst Control Center i de güncelledi ve cpu ya yaptığım ayarlar kısmı yok oldu. Ekran kartınınki zaten kullanmıyorum gayet yetiyordu.

Normalde bendeki pc

Asus-cm1740

2.4 4 çekirdek bir işlemci kullanıyorum. Zannedersem ya a4 ya da a6 bakmadım a4 var mı onu bile bilmiyorum. Eskiden açtığım bi konuda bana biri a4 demişti ama dxdiag da filan a6 gözüküyor.
    Güç kaynağını değiştirdim 500watt lık bir güç kaynağı taktım.
    Ekran kartını değiştirdim Saphire HD7770 GDDR5 aldım. 128 bit 1 GB. Zaten onuda bu forumda birisi önermişti zamanında çok yardım etti.
    4 GB Ram.

Son 1-2 saattir oc nasıl yapılr diye araştırdım ve bios üzerinden yapıldığını öğrendim ancak bende bios ayarları manuel olarak değiştirilemiyor. Cpu ayarlarını kısaca bios üzerinden ayarlayamıyorum. CPB seçeneği yani core performance boost seçeneğinde sadece auto ve disable seçenekleri var.

Yani eskiden yaptığım işlem bir işe yarıyor muydu yoksa saçmalıktan mı ibaretti ? Eğer yarıyorsa eski hale nasıl geçiş yapabilirim ya da tekardan bu ayarlara nasıl sahip olabilirim ? Birde biosda otomatik ayar yapan 3 seçenek var, 3 seçenekle ilgili bir problem mi bu yoksa direk performans için olanı seçip kaydediyimmi advanced ayarlarına tutmadan.

Not: Şimdi baktımda A6 işlemci olduğundan emin oldum. bu arada cpuz de amd resmine tıklayınca benim işlemciye yapılan oc lar çıktı galiba karşıma. Aynı işlemciyle 3900 frekans alan var. Cidden bu işlemci bu kadar dayanıklı ve güçlü mü? Eğer ben de bu işlemciyi bu kadar performans yaptırabilirsem soğutma sistemini değiştirmem gerekir mi?

Edit: Sadece bu üstte bahsettiğim olayı 0.3 watt lık bir artışla sağlamışlar. Cidden ilgimi çekti. Bildiğin intelin pentium ları gibi bişey bu işlemci

Güncel CPU-Z ve dxdiad, windows görselleri.

Bilgili birisi yardım edebilir mi? Bilgili birisi yardım edebilir mi? Bilgili birisi yardım edebilir mi?

Edit: Üstte bahsettiğim oalyın resmi ve site adresi
    Edit2: Bios sürümüm 501

http://valid.x86.fr/x2g1vc

Bilgili birisi yardım edebilir mi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-CC8BE145A -- 8 Ekim 2015; 0:55:12 >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.