Şimdi Ara

Bilgisayar açılırken kapanıyor, yeniden açılıyor (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
34
Cevap
2
Favori
88.834
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Varmı sorunu halledebilen ben yeni power supply aldım düzelmedi bios felan açıp bakın diyenler psu ısınıyo diyenler bilgisayar hiç açılmadan kapanıyo ısınmasına vakit yok 10sn sürmeden kapanıp tekrar açıyo kapanıp tekrar açıyo güç kablosunu değiştirdim 3adet farklı power supply denedim ramleri söküp çalıştırdım yok olmadı hiç biri tüm power supply girişlerini söktüm sadece anakarta elektrik verdim denedim yine olmadı acaba sorun anakarttamı?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ARKADAŞLAR SORUNU ÇÖZDÜM BENİM BİLGİSAYARIMDAKİ SORUN POWER TUŞUNDAYMIŞ POWER TUŞUNUN ANA KARTA GİDEN KABLOSUNU BİLGİSAYAR AÇILDIKTAN SONRA SÖKÜYORUM BİDAHA KAPANMIYOR YANİ SORUN TUŞDA TUŞU DEĞİŞTİRMEYİ DENEYİN TUŞUN KABLOLARINDA KISA DEVRE OLABİLİR. BU KADAR BASİT OLACAĞINI ZANNETMİYORDUM GİDİP POWER SUPPLY ALDIM RAMLERİ DEĞİŞTİRDİM İŞLEMCİ FANINI DEĞİŞTİRDİM MACUN YENİLEDİM BİOS PİLİ DEĞİŞTİRDİM HERŞEYİ YAPTIM VE SADECE BİR TUŞ'MUŞ ....
  • Adamlar düzenli hortlatmışlar. Sorunu yaşayanlar sıkıntı ya PSU ya da güç düğmesi. Aynısını ben de yaşadım.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Merhaba aynı sorun bendede var tüm parçaları denedim hepsi çalışıyor sıkıntı anakartta gibi anakarta işlemciyi bağlayınca pc açıyorum kapanıyor tekrar kendi açılıyor 5-10dk sonunda oc açılıyor fakat goruntu felan yok tekrar pc yi açtıgımda yine aynısı oluyor power tuşuyla alakası yok denedim psu ilede alakası yok onuda denedim anakartım p5q aynı anakarttan elimde 2tane var pinleri yamuk değil gordugum kadarıyla çipset sağlam neden olabilir cevaplarınızı bekliyorum

• 127.0.0.1.q kullanıcısına yanıt
    Dostum anakarttanda olabilir anakarta elektrik kesiyo olabilir. Başıma bir kaç defa geldi ve zorlarsan işlemciyi yakma ihtimali çok yüksek.
  • legendisnoob L kullanıcısına yanıt
    büyük ihtimalle anakartta. her şeyi denedim. hdd değiştim, ekran kartını değiştim, termal macunu yeniledim, yeni bir bios pili taktım. Ama şimdi de anakartı değiştirecek para yok xd
  • Merhabalar,

Aynı sorunu ben de yaşıyorum. Net bir çözümü olan var mı?
    Yeni psu denedim, değişmedi. HDD yi farklı bir PC de denedim. Sorun onda da değil.

Tamirciye verdim. Adam temizlik yaptı. Düzeldi. Şimdi tekrar aynı hatayı veriyor.
    Sanırım tozdan kaynaklı.
  • arkadaşlar sorununuz HDD nizde. Bu şekilde anlayabilirsiniz. İçinde sistem kurulu farklı bir diskiniz varsa onu takınca makinenizin açıldığını göreceksiniz. Geçmiş Olsun.
  • quote:

Orijinalden alıntı: emrah4407

Şu an bende de var bu sorun. Nasıl çözdünüz?

bendede var hocam, çözemiycez galiba  

• Diseq_Observe kullanıcısına yanıt

Konuyu yıllar sonra tekrar hortlatıyorum :) Yaklaşık 1,5 yıl önce bir PC toplamıştım ve aldığım günden beri bazı zamanlar çat diye kapanıyor ve tekrar başlıyordu. Birçok şey denedim ama işe yaramadı. En son arkadaşın dediği gibi bios pilini çıkarıp 10 dk bekletip tekrar taktım ve sorunum çözüldü. Boş yere PSU almış olduk. Keşke daha önce deneseydim. @Diseq_Observe teşekkürler.

• Son 1 aydir ayni sorun bendede vardi, düne kadar. acildiktan 3 saniye sonra kapanip tekrar aciliyirdu. Dün aksam ani bir patlama ile 😂 psu hakkin rahmetine kavustu. Degistirdim simdilik hersey sorunsuz calisiyor

• + ÇÖZÜM

Arkadaşlar buradaki herşeyi ve başka forumlardan fazlasını uyguladım ama olmadı iki tane aynı bilgisayarımda da aynı sorunu yaşıyordum. Sorun ekran kartının yerine takılı ama milimetrik olarak yamuk durmasından kaynaklanıyormuş bende. Ekran kartını taktığınız zaman kasanın arkasında kalan bölümünü en üste elinizle çekip sabitleme parçası ile iyice sıkın.

• 2023 den geliyorum gotunuzden uydurmayin. Ayni sorunu yasadim. Buyuk ihtimal oturmayan bir ram ssd ya da islemciniz var. Tekrar hepsini tek tek takin dogru yere taktiginizdan emin olun tamamdir.

• ben de 2023 den geliyorum, her parçamı yeni aldım. Kasamı kurdum ancak bu sorunu yaşıyorum. Parçaların hepsini söküp tekrar taktım ancak hala aynı problemi yaşıyorum. Var mı güncelde başka fikri olan arkadaşlar. Sevgiler.

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.