Şimdi Ara

Bilgisayar açılmıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
1
Favori
61
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Herkese selam. Bilgisayarımı gayet verimli şekilde kullanıyordum (4-5 ay önce toplama bir kasa yaptım) fakat dün yeni ekran kartı alıp taktım ve kasa çalışmadı (kasa içindeki fanlar çalışmıyor ama rgb klavye mause ışıkları yanıyor) sonra bi psu bağlantılarını tek tek çıkarıp geri taktım yine açılmadı ve son defa öylesine bir hamle olarak kasanın güç fişini prizden söküp uzatmanın başka bir gözüne taktım ve kasa çalıştı (uzatma kablosu akım korumalı uzatma kablosu).

Gece pc de oyunlar oynayıp ekran kartını denedim kaç fps alıyorum vs diye ve ardından bilgisayarı normal şekilde kapattım. Hatta işimi garantiye almak için de uzatma üzerindeki güç tuşundan gücü kestim. Sabah geri açmaya çalıştığımda yine kasa hiç tepki vermiyor ama rgb klavye mause ışığı yanıyor. Nasıl çözebilirim bu sorunu bilgisi olan var mı?

Not: kasaya ekran kartı sığmadığı için biraz kasayı kesmek zorunda kaldım fakat Anakart üzerine güzel bezler örtüp tüm her şeyi yaptım.

Not2: Kasa eski bir kasa güç tuşu bozulmuş olabilir mi? (reset tuşu ile yer değiştim yine açılmamıştı gece açılmasından önceki denemelerimde)

Kasa özellikleri:

Corsair 600w psu (eski kasamda kullandığım)

Gigabyte b450m h ud Anakart

Ryzen 5 5500 işlemci

MSI GEFORCE RTX 3060 ekran kartı

2x 8 gb Corsair ram

Kingston 500 GB m.2 ssd

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Bilgisayar Açılmıyor.!!!
    geçen yıl açıldı
    Bilgisayar Açılmıyor
    geçen yıl açıldı
    bilgisayar açılmıyor
    3 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.