selam arkadaşlar..ufak bir bilgisayar sorunum var...bilgisayarım açılmıyor.. geçen gün Kaspersky internet security'nin lisans süresi dolduğu için pc den kaldırdım. onun yerine bir derginin vermiş olduğu 9 ay full sürüm GData internet security yükledim. program çok düzgün çalışmadı ancak virüs taraması yaptım. 3 adet nesne buldu ama tarama bittikten sonra kendiliğinden reboot yaptı ve bir daha açılmadı...bilgisayarı açınca kasadaki yeşil ışık yanıyor. yani çalışıyor..ekranı açınca "LG" yazısı çıkıyor sonra "sleep mode" diyor ama windows açılmıyor.kasada yanıp sönen kırmızı ışık çalışmıyor...sadece yeşil ışık yanıyor ve açılıyormuş gibi ses duyuyorum(fan çalışıyor). sorun ne olabilir ve bunu nasıl çözebilirim? yardımcı olursanız sevinirim...Şimdiden teşekkürler
Bios'a girebiliyor musun? Açılışta del, F1 tuşlarına bas Bios ekranı çıkıyorsa Cd'den açılacak şekilde Boot menüsünden ayar yapıp windows CD si ile sistemi açmayı deneyin düzgün biçinde açılırsa donanımsal bir sorun yoktur antivirüs yazılımı sistem dosyalarını bozmuştur. Güvenli kipte açmayı deneyip daha önceki bir zamana geri yüklemeye çalışrırsınız olmaz ise önemli dosyalarınızı yedekleyip yeniden sistem kurun.
seyyah teşekkürler yardımın için...eve gidince deneyeceğim...olmazsa yine düşerim foruma..
olmuyor...bendeki sorun sanki bilgisayarla monütör bağlantı kuramıyor gibi..çünkü ekran açılınca LG yazısı çıkıyor ama sonra uyku moduna geçiyor ekran ile hd bağımsız çalışıyor gibi..bir de pc yi açtığım zaman scanner dan bir ses çıkardı...o da yok oldu...pc ye bağlı tüm makineler çalışmıyor gibi...sürücüler dahil(DVD rom, CD rom gibi)
bios sıfırlamakla bu sorunlar ortadan kalkabilirmi acaba?
büyük ihtimale evet bios pilini çıkar olmadı bios jumperini değiştir pile yakın bi yerde olur
büyük ihtimale evet bios pilini çıkar olmadı bios jumperini değiştir pile yakın bi yerde olur
benimde başıma bayblon sözlükten böyle bişi gelmişti bilgisayarcı anakartın pilini söküp takmıştı onu görmüştüm yapmıştı
bios pilini çıkarıp 5 dak bekledim..sonra yine taktım olmadı...jumper değiştirme nasıl oluyor? bir de onu denemek istiyorum...ama tam olarak nasıl yapıldığını bilmem lazım
şimdi bir bilgisayar servisini aradım..olayı anlattım..."jumper yerini değiştirmekle de çözemezsin..donanımsal bir problem var" diyor...kasayı getir diyor...:((
Bilgisayarı açar açmaz F1 , del tuşlarını teker teker denedin mi biosa giriyor mu? Bu şekilde yapamadıysan HDD nin tüm bağlantılarını elektrik fişini çıkardıktan sonra çıkar sonra Pc yi aç bakalım nasıl bir ekran çıkacak? Not sistem or disk error benzeri bir yazı çıkması lazım. Bios ekranına girmeye uğraş.
Bilgisayar işleri ile uğraşan arkadaşlar alınmasınlar ama para kazanmak isteyecek tabiki sana getir diyecek. Donanımsal bir sorun var mı yok mu bunu parçaları deneyerek görmek gerekebilir.
seyyah teşekkürler...ama del ve f1 de işe yaramıyor...fazla da kurcalamak istemiyorum...kaş yapim derken göz çıkarmak istemem...bayılıcam parayı herhalde...yapacak bişi yok
aga optik sürücüler vs. hiçbirşey çalışmıyor mu acaba??? eğer öyle birşey varsa güç üniteleriyle ilgili olabilir... yok eğer yazılımsal hata olduğunu düşünüyorsan..
başka bi pcden miniXP indirip bi cd ye iso olarak yazdır.. daha sonra pc yi açarken esc tuşuna bas.. boot from cd ATAPI CD felan yazar onu seçip pc yi cdden başlat... xp işletim sistemi olarak... oradanda acronis olur başlat menüsünde onunla dosyalarının yedeklerini al... servise vereceksen öyle ver bence... çünkü hüüüp yapabilirler.. format felan atarlarsa yani...
bunları niye anlattım pc yi servise götürmeyi düşünüyosun diye... yani enazından dosyalarını kurtar..
boot cd si ile sistemi açın cd den başlangıç onarmayı deneyin bir,olmazsa oradan ssitem geri yüklemeyi seçebilirsiniz...gene açılmıyorsa bios pilini bir çıkarın sorun devam ediyorsa önemli verilerinizde varsa baska bir pcdye 2.hdd olarak takın önemli verilerinizi yedekleyip format atın sorun büyük ihtimal tarama yaparken sildiginizde bir sistem dosyasını silmiştir...
Bizim laptopda aynısı olmuştu sanırım windows çökmüş tanıdığımıza yaptırdık baya bir uğraştı windows kurtarma cd si filan taktı.Sonra format attı düzeldi.
cd rom dvd rom çalışmıyor...ekran bağımsız çalışıyor(LG yazısı çıkıyor...sonra uykuya dalıyor....kasanın düğmesine basınca yeşil yanıyor...fan çalışıyor...ama bağlı aletler, cd rom, dvd rom çalışmıyor....scanner garip bir ses çıkarırdı açılışta, artık onu da çıkarmıyor...bios pilini çıkarıp taktım...olmadı...makedonn...başka pc de var bende biraz eski model...bu hard drive'ı çıkarıp ona nasıl takarım veri kurtarmak için bilmiyorum...cihazın iç kısmından hiç anlamıyorum. ama bana biraz ayrıntılı yazabilirsen denerim....Justerini&Brooks cd rom çalışsaydı biçok şey yapabilirdim...içinde derginin verdiği cd de kaldı....allahtan ayıp bi cd kalmadı da servise götürürsem rezil olmıcam..:)))
Uykuya geçmiyor arkadaşım anakart ekranı bile gelmiyorsa donanımsal bir arızadır bu. Ramleri çıkartın uçlarını sildiyle bir güzel silin slotlara bir üfletin toz kalmasın. Tek rami takın tek slota o şekilde deneyin. Ekran kartı varsa onboard ile deneyin. Yada ramleri çıkartın anakarta bağlı bir speaker varsa ve o şekilde çalıştırmak istediğinizde bip sesi geliyorsa ramin tekini takın ve öyle deneyin görüntü gelmez ve bip sesi olmazsa ram arızalıdır yada slotu değiştirin o şekilde deneyin...
Power tuşuna bastıktan hemen sonra klavyeden insert tuşuna aralıklarla basın çekin, donanımsal bir probleminiz yoksa açılacaktır...
agresif pijama merhaba...yazdıkların için saol ama bunlar donanımdan ve bilgisayarın içinden anlayanlar için...ben bilgisayarın iç kısmına çok yabancıyım.....bir forumda bir arkadaş hard drive ı çıkar ve verilerini başka bilgisayara aktar sonra format attır dedi...bu hard drive ı bir bulsam..:)))diyelim ki buldum ve söktüm..onu usb ile başka bilgisayara bağlayabilirmiyim? usb ile bağlayacak bi kordon filan olursa tam süper olacak...:) sonra da format attırır kurtulurum...
e-rose yazdığını denedim...olmadı...sanırım donanımda sorun var