Bilgisayarımı kapattım birdaha açamıyorum.....açma tuşuna bastığım zaman 1-2 sn çalışıo sonra hemen kendni kapatıyor....güç kaynağında sorun yok voltaj değerleri normal....ama ramı çıkartırsam kapanmıyor pc tabiki ram olmadan da çalışmıyor...ama başka bilgisayara taktım ramı orda çalıştı....sorunu çözemedim bir türlü anakartım palit gc 1066 aşağıda anakartın üstünde resimde gösterdiğim 2 kondansatör şişmiş acaba bunlardan mı yapar lütfen acil yardım edin
Format atmayı denedinmi ??
quote:
Orijinalden alıntı: XLeonardoDaVinciX
makine aciliyor mu? okuyor musunuz? format herseye cozum mu?
evet arkadasim olabilir. kondansatorlerin sıkıntı yaratabilir. ama ram varken neden calismiyor makineni kapatiyor. ramlerimde saglam diyorsun... biosunu sifirladin mi hic?
quote:
Orijinalden alıntı: exeter
quote:
Orijinalden alıntı: XLeonardoDaVinciX
makine aciliyor mu? okuyor musunuz? format herseye cozum mu?
evet arkadasim olabilir. kondansatorlerin sıkıntı yaratabilir. ama ram varken neden calismiyor makineni kapatiyor. ramlerimde saglam diyorsun... biosunu sifirladin mi hic?
clear memory a getiriom jumperi heralde öle yapılıodur bios için ama bi faydası olmadı haala aynı durum devam ediyor...rami başka pcye aktım öle denedim..çalıştı hiçbi sıkkıntı çıkarmadı.... bnm pcye takınca düğmeye basıyorum 1-2 saniye çalışıo güç kaynağından bi cızırtı gelio hemen kapanıyor pc.. güç kaynağını başka pcye taktım orda ses yapmıyor... tıkır tıkır çalışıyor....
o zaman anakartinizin ram slotlarinda sıkıntı olabilir.
Ram slotundanda olabilir. Kondansatördende olabilir veya işlemcidende olabilir. Ramsiz çalışıyorsa slottandır. Tek tek dene hepsini.
quote:
Orijinalden alıntı: HardwareEngineer
Ram slotundanda olabilir. Kondansatördende olabilir veya işlemcidende olabilir. Ramsiz çalışıyorsa slottandır. Tek tek dene hepsini.
anladım akşam bi deneyim bakalım
baska bir ram ile deneme sansınız var ise bi deneyin ram de arıza olabilir.
başka ram lede denemiştim sonuç hep aynıydı...ama şuan kndi ram ımle açmayı deniyorum...elektrik geliyor kapanmıyor pc ama ekrana hiçbişi gelmiyo...kapanma sorunu ortadan kalktı ama sadece çalışıyor şimdi
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme