Şimdi Ara

bilgisayar açılmıyor. Fan çalışıyor. Hdd ışığı yanmıyor. (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
51
Cevap
1
Favori
51.876
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bütün bileşenleri tek tek çıkarıp kontrol edebilirsin.Mesela ekran kartını çıkar,açılıyo mu dene,ram i sök dene.
  • quote:

Orijinalden alıntı: IO

quote:

Orijinalden alıntı: 4hm3t.#

quote:

Anakartda ki bios pilini çıkarın 15-20dk bekleyip tekrar takın olmazsa yazın tekrar

bios pilini tarif edebilir misiniz acaba? Bilmiyorum neresi ;(

Saat piliyle aynı tipte. Anakartınızın herhangi bir yerinde olabilir. Tam olarak sorununuz nedir onu anlayamadım

maalesef aynı dostum :/

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• sorun büyük ihtimal anakartta.bios pilini değiştirin.belki tamamiyle bitmiş olabilir
  • Benzer bir sorun bende de vardı ama şuan monitöre görüntü hiç mi gelmiyor yoksa startupdaki yazılar gelipde sürekli kendini mi resliyor ?
  • quote:

Benzer bir sorun bende de vardı ama şuan monitöre görüntü hiç mi gelmiyor yoksa startupdaki yazılar gelipde sürekli kendini mi resliyor ?

monitöre görüntü hiç gelmiyor ve kasanın powera basınca fan çalışmaya başlıyor. Sonra kasa kendi kendine kafasına göre 5-10-30 sn de bir kapanıp açılıyor. Monitör de hiç bi şekilde görüntü yok.

• Harddiskiniz rahmetli olmuş. Ramler çıkık falan değilse kontrol edin iyice yerleşsin slotuna. Görüntü gelmemesi ramlerden de kaynaklanabilir ama sizdeki sorun harddiskte gibi
  • quote:

Harddiskiniz rahmetli olmuş. Ramler çıkık falan değilse kontrol edin iyice yerleşsin slotuna. Görüntü gelmemesi ramlerden de kaynaklanabilir ama sizdeki sorun harddiskte gibi

hmm ben de öyle düşündüm aslında. Peki harddiskin bozuk olduğundan nasıl emin olucaz. Elimde laptop var bir tane. En kolay şekilde nasıl test ederiz harddiski?

• quote:

quote:

Harddiskiniz rahmetli olmuş. Ramler çıkık falan değilse kontrol edin iyice yerleşsin slotuna. Görüntü gelmemesi ramlerden de kaynaklanabilir ama sizdeki sorun harddiskte gibi

hmm ben de öyle düşündüm aslında. Peki harddiskin bozuk olduğundan nasıl emin olucaz. Elimde laptop var bir tane. En kolay şekilde nasıl test ederiz harddiski?

Birde uzay kurulum dener misiniz? Pek sanmıyorum ama bir deneyin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: |Ahmet 17|

quote:

quote:

Birde uzay kurulum dener misiniz? Pek sanmıyorum ama bir deneyin.

uzay kurulum derken? İlk defa duyuyorum :(

• quote:

uzay kurulum derken? İlk defa duyuyorum :(

Parçaları kasadan çıkarıp açıkta kurmak. Masanızın üzerine olabilir. Bazen elektrik birikmesi gibi sournlar oluyor kasa yüzeyi metal olduğu için. Deneyin son çare olarak.
  • quote:

quote:

Bir eşinizin dostunuzun desktop pcsinden en kolay şekilde. Anakarttan arkadaşınızın harddiskini çıkarıp kendinizinkini takmak olacaktır. Laptopa takmak zor gelir bence

• Bir PC varda önümde benzer şeyler yaşıyorum şuan. PC'yi açıyorum Boot Logosu görünüyor 4-5 dakika bekliyorum. Anca açılıyor ama bu bazen oluyor HDD Led'de ışık hareketi göremedim. Bayağı bir süre yanmıyor. Bu HDD problemi midir ki ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: iMonster

Bir PC varda önümde benzer şeyler yaşıyorum şuan. PC'yi açıyorum Boot Logosu görünüyor 4-5 dakika bekliyorum. Anca açılıyor ama bu bazen oluyor HDD Led'de ışık hareketi göremedim. Bayağı bir süre yanmıyor. Bu HDD problemi midir ki ?

komple hddyi sıfırlayacak şekilde C D ne varsa bir format atın olmazsa maxblast ile hdd sıfırlayın olmazsa hdd çöp veya başka bir donanımsal arıza var.
  • quote:

Orijinalden alıntı: bjk__murat

quote:

Orijinalden alıntı: iMonster

Bir PC varda önümde benzer şeyler yaşıyorum şuan. PC'yi açıyorum Boot Logosu görünüyor 4-5 dakika bekliyorum. Anca açılıyor ama bu bazen oluyor HDD Led'de ışık hareketi göremedim. Bayağı bir süre yanmıyor. Bu HDD problemi midir ki ?

komple hddyi sıfırlayacak şekilde C D ne varsa bir format atın olmazsa maxblast ile hdd sıfırlayın olmazsa hdd çöp veya başka bir donanımsal arıza var.

SATA kablosunu değiştirdim abi açtım PC'yi uzun bipleme geliyor sonra susuyor tekrar bir bip sesi böyle oldu şimdi de.
  • Up
  • Ram'ler yerine oturmamış söküp taktım ses gitti ama yine bekliyor 10 dakika sonra açılıyor neden ya ?
  • Ekrana görüntü gelmemesi ve hiçbir şekilde pcnin tepki vermemesinin nedeni büyük ihtimal Ram kaynaklıdır . Çoğu kez teknik serviste başıma gelen olaylar . Çift ram varsa tek tek farklı slotlarda deneyin .
  • Aynen dedigini yaptim ama hersey ayni

Ekrankarti falan hersey calisiyor 1. Biosda hata kodu vermiyor 2. Biosa gectigimde butun hata kodlari güneyköprüsü ile alakasi oldugunu gosteriyor sonra kendini kapatiyor. 2. Biosla tekrar acmaya calistigimda kapanip aciliyor yani is yok sadece hata kodu verip duruyor. 1. Biosda acinca hersey 4 4 luk gibi ama ekran yok.

• benim başıma geldi gtx770 daha yeniydi.Q9400 4 ghz ramler 800den 1000 mhz e ocliydi.açtım bioshock infinite.çaat gitti sistem.

powerın 5volt kanalı ve ramler sizlere ömür.ama anakart ve işlemci taş gibiydi.power high power 650wdı.
  • Aynı problem benim başıma geldi bu tür sorunların %90 psudan geri kalan %10'u ise anakarttan oluyor.anakartta speaker kablosu takılısı ise bip diye bir ses gelmesi lazım eğer ses gelmiyosa %90 psu bitmiş demektir yeni bir psu almanız gerekecektir
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.