Şimdi Ara

Bilgisayar aniden kapanıyor(Isınma sorunu yok) (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
22
Cevap
0
Favori
3.867
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: Mr.ED

Dostum sorunun sıcaklıktan kaynaklı gibi. Kuzey köprüsü aşırı ısınıyorsa sistem kendini korumak için kapatıyordur.
    Tavsiyem kasa içi havalandırmanı sağla. Mutlaka egzos ve hava üfleyen fanların olsun.
    Cpu-z ile cpu voltajı kontrol et. Eğer anakart fazla voltaj veriyorsa elle stock değerini gir. En son çare kuzey köprüsüne soğutucu alıp takabilirsin.
    Edit: İmla

Sorun çözüldü arkadaşlar biraz geç attım cevabı ama arkadaşın dediği gibi biraz soğutma ile haloldu
  • Sorunun Çözümü:
    Selamlar Arkadaşlar Gigabyte 990fx Serisindeki Isınmanın Sebebi Powersuppleydir.. Belki Mantığınız Almayacak Ama İnanın Bu Anakartlardan iki Adet Aldım ve 1 Yıl boyunca Üstünde denemeler soğutmalar farklı kombinasyonlar fsb düşürme cpu voltaj düşürme mhz Düşürme ht hız Düşürme Hepsini Denedim... 750 Watt Power suppley ve 620 watt coolermaster İle Denedim Hiç Bir Sonuç ALamadım Gigabyte Türkiyede Dahil Bir Çok yere Mail Attım Ama Hiç Bir Sonuç Elde Edemedim..
    Şans Eseri Elime Zalman 500le 500 watt power supley geçti.. Hiç Bir Donanım Değişmeden Bu Power Supleyi Montaj Ederek Problemi Çözdüm Evet İnanması Zor Ama Sıkıntı Power SUppley'den Kaynaklaymış İşlemcinin ve çipsetin Isınma Sebebi Buymuş.. Hala daha mantığım Almamasına Rağmen Baba bir ekran kartı takıp Denedim
    Sadece ekran kartı yaklaşık 200watt çekmesine rağmen 500 wattlık bu zalman Nasıl Böyle Bir performans Verdi Hayret Ettim...

Sistemim
    AMD FX 8150 X8
    GIGABYTE GA-990FXA UD3 REV 1
    RAM 4X4 GB HYPER-X
    3 ADET 3.5" SATA HARD DISK
    1 ADET SSD HARD DISK
    4 ADET KASA FANI
    MSI R9 390 8GB 512 BIT
    ZALMAN Z500LE

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.