Şimdi Ara

Bilgisayar bios ekranından sonra açılmıyor !!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
14
Cevap
0
Favori
7.788
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Öncelikle merhaba arkadaşlar bilgisayarım açılmaya başladıktan sonta bios ekranında hiç bir hata vermeksizin resetliyor kaç defa parçaları söküp takmama rağmen bir sonuca ulaşamadım aynı yerde hata veriyor her seferinde. Sorun ne olabilir ? Yardımlarınızı bekliyorum teşekkürler

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• harddiskte bad sector olabilir.

başka bir hdd ile mümkünse denerseniz iyi olur. En azından hdd de mi sorun algılamış oluruz.
    olmazsa bir de başka bir güç kaynağı ile denemenizi söyleyeceğim. HDD ya da psu kaynaklıdır yüksek ihtimal.

Bunları yapmak zor olabilir elin altında bulunan şeyler değil sonuçta ancak bios ekranına geldiğinde resetliyorsa, herhangi bir yere girememeniz lazım açılırken, bu yüzden oradan bi onarım yapılamaz. Yukardakiler yapılacak en mantıklı şeyler olur.
    eğerki deneyip sonuçları yazarsanız iyi olur ;)
  • Bilgisayar en son çalışır durumdayken format atmaya çalıştınız mı?

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Shinra-

harddiskte bad sector olabilir.

başka bir hdd ile mümkünse denerseniz iyi olur. En azından hdd de mi sorun algılamış oluruz.
    olmazsa bir de başka bir güç kaynağı ile denemenizi söyleyeceğim. HDD ya da psu kaynaklıdır yüksek ihtimal.

Bunları yapmak zor olabilir elin altında bulunan şeyler değil sonuçta ancak bios ekranına geldiğinde resetliyorsa, herhangi bir yere girememeniz lazım açılırken, bu yüzden oradan bi onarım yapılamaz. Yukardakiler yapılacak en mantıklı şeyler olur.

Merak etmeyin en kısa sürede deneyeceğim size sonucu aktarırım teşekkürler :)

• Mavi ekrana düşüyormu? master xp diye bir cd bulabilirsen içerisinde mini xp olacak onu kullanarak pc yi çalıştırıp hdd den önemli verilerini yedekleyebilirsin. büyük ihtimalle format işini çözer
  • quote:

Orijinalden alıntı: haaaapsuuu

Mavi ekrana düşüyormu? master xp diye bir cd bulabilirsen içerisinde mini xp olacak onu kullanarak pc yi çalıştırıp hdd den önemli verilerini yedekleyebilirsin. büyük ihtimalle format işini çözer

Hayır XP namına hiç birşey gelmiyor biostan sonra reset sadece.

• klasik deneme yanılma yapabilirsin. bios ekranında donmalar donanımsal sorunlardan olur yazılımsal olmaz.
    klavye mouse hdd ram gibi tek tek çıkarıp dene hangisinde geçicek. o zaman arızalı parçayı bulursunuz.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

İşinizin ehlisiniz,dediğiniz gibi sorun harddik deymiş başka bir harddisk le denedim sorun kalmadı bilgisayar açıldı bad sector olayını nasıl çözebilirim peki bir bilginiz var mı ?

• quote:

Orijinalden alıntı: batu3446

quote:

İşinizin ehlisiniz,dediğiniz gibi sorun harddik deymiş başka bir harddisk le denedim sorun kalmadı bilgisayar açıldı bad sector olayını nasıl çözebilirim peki bir bilginiz var mı ?

eğerki bad sector'se malesef çözemezsiniz. Çözümü olmayan tek şey bu gibi. diskin yüzeyi parçalanmış ki git gide büyür tamamına yayılır. sistemin kurulu olduğu kısımlar parçalanmış olsa gerekki açılmıyor. Açılsada zaten kullanılmaz kasıntıdan, hatalardan, donmalardan. Anca dosyalarınızı kurtarırsınız.

En kısa sürede bir hdd almaktan başka çözüm yolu yok.
    Önemli dosyalarınız varsa onlarda ne yazıkki gidecek. dosyalarınız kurtarılabililir mi bilmiyorum ama yinede bi bilgisayarcıya gösterebilirsiniz. Bi şekilde dosyalarınızı alabilirler.

-
    Bilgisayar açılırken herhangi bir ekrana girebiliyor musunuz? tekrar sorayım da kafamda da otursun. Hem direk bad sector diyip de atmayalım. Olmama ihtimali de var.
    Bir de kurulum cd si ile denediniz mi? yeni sistem kurmayı falan.
    bir de bios ekrana resetlemeden önce girip bios default falan yapabilir misiniz.

olmuyorsa uğraşmanıza da değmez alın bir hdd :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Shinra- -- 25 Mayıs 2013; 21:24:58 >

• quote:

quote:

quote:

eğerki bad sector'se malesef çözemezsiniz. Çözümü olmayan tek şey bu gibi. diskin yüzeyi parçalanmış ki git gide büyür tamamına yayılır. sistemin kurulu olduğu kısımlar parçalanmış olsa gerekki açılmıyor. Açılsada zaten kullanılmaz kasıntıdan, hatalardan, donmalardan. Anca dosyalarınızı kurtarırsınız.

En kısa sürede bir hdd almaktan başka çözüm yolu yok.
    Önemli dosyalarınız varsa onlarda ne yazıkki gidecek. dosyalarınız kurtarılabililir mi bilmiyorum ama yinede bi bilgisayarcıya gösterebilirsiniz. Bi şekilde dosyalarınızı alabilirler.

-
    Bilgisayar açılırken herhangi bir ekrana girebiliyor musunuz? tekrar sorayım da kafamda da otursun. Hem direk bad sector diyip de atmayalım. Olmama ihtimali de var.
    Bir de kurulum cd si ile denediniz mi? yeni sistem kurmayı falan.
    bir de bios ekrana resetlemeden önce girip bios default falan yapabilir misiniz.

olmuyorsa uğraşmanıza da değmez alın bir hdd :)

Ben bad sector var mı diye hiren's boot cd den hdat2 den baktım lakin bad sector bulamadı ama ne yaparsam yapayım windows ekranına geçemedim. Kurulum cd siyle denedim ama okumadı pc .

• işletim sistemi nedir?
  • quote:

Ben bad sector var mı diye hiren's boot cd den hdat2 den baktım lakin bad sector bulamadı ama ne yaparsam yapayım windows ekranına geçemedim. Kurulum cd siyle denedim ama okumadı pc .

Doğrudur bad sector yoksa yazılımsaldır o zaman. Diğer donanımlarda da zaten sıkıntı yoktu hdd deneyince çalışmış malum.

Bios'ta boot bölümünde sıralamayı değişip ilk sıraya cdromunuzu alın. Sonra tekrar deneyin kurulum cd siyle.
  • quote:

Orijinalden alıntı: stm

işletim sistemi nedir?

win7 dostum.
  • onarım ekranında bilgisayarı açın (F8 ile) eğer onarım ekranında Windows (D) olarak görünüyorsa yapılacak birşey yok, format atmanız gerek.
    yani bir yolu varsa da ne denediysem de önüne geçemedim. Geçmiş olsun.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.