Şimdi Ara

Bilgisayar çantanı tasarlamaya var mısın? Keyifli bir etkinlik sizi bekliyor. (10. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
229
Cevap
5
Favori
13.088
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Çanta:

1. Sırt çantası görünümlü olacak

2. Sırt çatasının üstten tutma yeri vardır biliyorsunuz o bölgede seyehat çantaları gibi açılır sürgüsü (taşıma kolu) olmalı böylelikle sırtında taşımaktan yorulanlar aynı zamanda seyehat çantası gibi kullanabilecektir.Çantanın alt bölümünde mini tekerlekler olmalıdır. Örn; l_l-------l_l bu şemadaki gibi ufak kutu gibi bölümler olmalı çanta sürükleme moduna geçireceğimiz zaman bu kapaklar açmalı, işimiz bittiği zaman kapattığımızda normal çanta görünümüne dönmelidir.

3. Çantanın sırt dayama bölgesi kauçuk madde veya benzer yumuşak madde ile donatılmalı dır.

4. Çantada en az üç göz olmalıdır.

a) Notebook bölümü (Bu bölüm tasarımı 14inç den 17inç'e kadar desteklemelidir. Bunun için esnek ve yumuşak fakat sert hissi veren madde kullanabiliriz.)

b) Bu bölüm batarya, adaptör, mause, mini klavye gibi araçları muhafaza etmelidir. (1. Bölümden ufak olmalı.)

c) Bu bölüm taşınabilir harici sürücü, flash bellek, notdefteri, standart tablet vb. gibi muhafaza etmelidir. (2. Bölümden daha ufak olmalı.)

5) Çantanın ön yüzü beklenmedik ufak kazaları dayanıklı plastik, kauçuk veya benzer bir madde ile korunmalıdır.

6) Çanta nem ve yağmur gibi durumlara karşı korumalı olmalıdır.

Yılmaz Çoban

Donanım Haber (low)

• Ben tasarımımı gönderdim. 1. olmak önemli değil önemli olan beklentilerimi karşılayacak bir çanta olmasıdır
  • Alüminyum iskelet çerçeveli plastik çanta, içerisinde bilgisayarı en fazla 1cmlik esneme payı ile saran cırtcırtlı neopren kılıf basıncı eşit dağıtan çok hafif bir çözüm olabilir. Kemerini bilemeyeceğim ancak her katman birbirine en fazla 1cm aralıkla tam oturmalı ve tercihen dış çerçeve sert olmalı ki; olası kazalar olmasın.

Bilgisayar çantanı tasarlamaya var mısın? Keyifli bir etkinlik sizi bekliyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mete Can Karahasan -- 8 Aralık 2013; 1:58:28 >

• 1)Öncelikle çantanın iç kısmı yumuşak ve bilgisayara zarar vermeyecek şekilde olmalı.

2)Çantanın dış kısmına ihtiyaç anında ulaşılabilecek ve ıvır zıvırı koyabileceğimiz ufak bir göz olmalı.

3)Tutacaklar ve omuz askısı kullanışlı ve sağlam olmalı.

4)Çantanın dış kısmı ite darbelere karşı dayanıklı olmalı çantaya gelen zarar bilgisayara da yansımamalı.

5)Fermuar kısmı da sağlam ve kolay açılabilir olmalı.

Ve isteğe göre desenli veya renkli olabilir

Kazanan arkadaşı şimdiden tebrik ediyorum

DH MYPC_

• 1.İlk önce yıpranmayan , su geçirmeyen , bir malzemeden üretilmeli , yumuşak bir askımız olabilir.

2.3 bölüm olmalı 1.bölüm en büyük olan bölüm bu kısma laptop,, vb. ( Standart zaten bu )

3.2.bölüm..öğrenciysek kitaplar defter kalem vb. kalemler için özel bir bölüm olacak.

3.3 bölüm telefon, tablet , mp3 player , kulaklık bu kısma koyulmalı ,, özel bir telefon kısmı yapılmalı .. tablet içinde bir kısım yapılmalı..özel kilitli bir bölüm yapılmalı bu kısma para vb değerli eşyalarımızı bu kısma koyabiliriz..

Sonra renk çeşitleri olabilir..

Alt kısımda darbeleri engelleyici kısım olabilir...

Diyelim telefon çalıyor nasıl duyacağız... telefon kısmının üzerine yuvarlak boşluklar olur bu sayede duymamız rahatlaşabilir...

arka kısımda da küçük bir kısım olur isteyen istediğini koyabilir bu kısma...

Gelelim teknolojik kısımlara;

1. Çantanın ön ve arka kısmına entegre edilmiş güneş pilleri sayesinde laptop , telefon ve tabletimizi şarj edebiliriz..

2.Üzerinde siyah bir bant bulunmalı bu bantın içinde dijital saat ve takvim bulunmalı enerjisinin dediğim gibi güneş pillerinden karşılamalı.Fazla enerji harcamayacaktır tabi ki .. ve su geçirmeyecek hali ile..

Tasarladığım çanta bu şekildedir....

Herkese Başarılar..

• Çantanın fazlaca renk ve doku seçenekleri olmalı,ve kullandığımız Notebook'un rengiyle uyumlu olabilecek renk seçeneklerini içermeli.

Sade olmalı her yerinde fermuarlar bölmeler çıkmamalı.Bölmeler çantanın içinde olmalı.Dışarıdan fazla bir bölme olmalı ve konumlandırılması tasarıma, dokuya uygun simetrik olmalı.

Dışarıda olan bölme hızlı açılabilir olmalı.

Bir bütün gibi durmalı, omuz askılığı, kulp çantaya sonradan eklenmiş gibi durmamalı.Sade olmalı.

Çantanın içindeki bölmeler,çantaya koyabileceğimiz küçük şeylerin, Notebook'u çizmeyecek şekilde yapılmalı.

Bayanlar için, çanta bir bayan çantasından fazla farklı gözükmemeli, yanlarından severek taşıyabilmeliler.

Su geçirmemeli, kış aylarında rahatça kullanılabilmeli.

Tek ayarlanabilir omuzluk yanına daha kısa uzunluğu sabit bir omuzluk olmalı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MiyopBey -- 8 Aralık 2013; 15:42:24 >

• Benim fikir verebilmem işlevsellik konusunda olacak. Benim ve arkadaşlarım için büyük bir problemi kısa tutarak söyleyeceğim şeyler...
    Ben ve benim içinde bulunduğum tiyatro bölümü mezunları kısa filmler için yanımızda sürekli olarak laptop ve laptobun yeterli disk alanına sahip olması nedeniyle, harici diskler taşımak zorundayız.

Müzdarip olduğumuz en önemli nokta harici donanım bölmelerinin çantanın içine konulması. Harici diskler için ayrılmış bölmelerin çantanın dışına fermuarlı bir cep olarak eklenmesi çok büyük kullanım kolaylığı sağlayacaktır. Nedeni ise render yapacak arkadaşa o harici diski çıkarırken (eğer o harici disk her şeyin toplandığı gözde ise) tüm çantanın talan edilmek zorunda kalınışı.

Çantanın ön kısmına alt köşelere konulacak iki tane fermuarlı harici disk cebi hem çantanın işlevselliği açısından yukarıda yazdığım keşmekeşe neden olmayacak, hem de çantanın estetik anlamda daha fazlasını sunduğunu gösterecektir.

Çantanın zemin kısmının, yani elde tutulduğu an aşağı bakan kısmının kazara yere düşürmelerde şiddeti emmesi gerekeceği için kesinlikle sert bir dolgu malzemesiyle doldurulması gerekiyor. Bu olay kuzenimin bilgisayarının ekranını gövdeye bağlayan menteşelerin birinin kırılmasına neden olmuştu.

Malzeme kalitesine gelinecek olursa... bence kullanılması gereken malzeme temelinde darbeleri emecek yapıda olmalı. Kaplama içerisinde kullanılacak malzeme yere serip üzerinde spor yaptığımız metlere benzer yapıda malzeme kullanılmalı. Omurganın zemin tarafından zarar görmemesi için kullanılan Met iç dolgu malzemesi olarak uygun olacaktır.

Ben kendimce siyaha tutkun biriyim ve videoda üretimin zaten siyah ağırlıklı olduğu görülüyor, yani bu konuya değinmeme gerek yok.

EN EN EN önemli nokta harici donanımların çantanın dışına cep olarak konulması gerektiği. Bir harici disk çıkaracağım diye tüm çantayı yeniden düzenlemek zorunda kalmak çok yıpratıcı.

Bu tarz şeyleri en iyi bilecek kişinin kullanıcılar olduğu çok doğru. Gerçek hayata uygun ürünler üretmek için tasarımcıların hayal güçleri kadar kullanıcıların tecrübeleri de önemli. Sonuç olarak biri yalnızca hayal, bir diğeri ise yaşanmış ve hayatı etkilemiş gerçek anılara dayanan tecrübe.

• vay. katılıyım bakalım.

benim 5 yıllık çanta bu. ne su geçirir ne soğuğu . resimde çok kibar çıkmamış ama gayet hoş görüntüsü. içinde kadifemsi bi bezde vardı asus yazılı.ekranı silmek için. ayrıca asus cırtcırt vardı şarj kablosunu dolamak için.

Bilgisayar çantanı tasarlamaya var mısın? Keyifli bir etkinlik sizi bekliyor.
  • Speed-Step kullanıcısına yanıt
    reis son tarih ne zaman katılım için
  • öncelikle dış malzeme soğuk,sıcak,sıvı geçirgenliği konularında iyi sürtünmelere karşı dayanıklı ve kaliteli olmalı

çanta içeriğinde aç gözlere hitabeden fuzuli bölmeler yerine gerçekten kullanışlı ve fonksiyonel bölümler bulunmalı

çoğu laptop kullanıcısı şikayeti batarya mouse gibi bileşenlerin dış tarafa konulması sonucu oluşan kabarıklık ve genişlemedir.

batarya,mouse ve harici harddisk olabilir bu bileşenler için uygun konumlandırmalar yapılmalı hem işlevsel olmalı hemde çanta dolu haliyle olabildiğince minimize ve kip durmalı.

iç kısımda kullanılacak kaplamayla hasara karşı koruma tam olmalı

cırt cırt v.s gibi kör enstürümanlar yerine çok kolay kullnılabilir sabitleme veya çantaya koyma alma sistemleri uygulanmalı en ideali yan boyuttan defter gibi konulabilme bence.

tasarıma gelince herkese hitap etmeli veya 3-4 başılıkta kitlelere hitap edilmeli iş adamı / gençler / bayanlar / spor gibi veya bir başlıkta herkese hitap eden bir ürün yapmak ne çok ciddi ne çok spor ne çok bayansı :)

renk seçeneklerinde tahminimce çoğunluk siyah taraftarıdır her elbiseye her kitleye hitap eder :)

en önemli kısıma gelelim ;

çantanın tutma yerleri omuz askı bağlantı noktaları ve 4 bir köşe kısımlar dan sürtünme yoluyla veya sürekli kullanım sebebiyle sorunlar çıkartabiliyor bu kısımların üretimine dikkat edilmesi güzel olur bence.

ayrıca marka logosu da önemli çoğu güzel çantayı sırf üzerindeki abuk sabuk marklardan veya uyumsuz ablemlerinden dolayı elemişimdir satın alırken.

• 1-)Kablosuz şarj teknolojisi kullanılabilir.

2-)Çantayı bir soğutucu olarak da kullanabiliriz.

3-)Sıvı geçirmemeli.

4-)Güneş enerjisi ile laptop şarj edilebilir.

5-)Çantanın üstünde güç düğmesi olur ve laptopu çıkarmadan çantada çalıştırabiliriz hem açılması için beklememiş oluruz.

6-)Çantanın içi yumuşak laptoba zarar vermeyecek şekilde olur

• Dizüstü bilgisayarlarda benim en çok problem yaşadığım konu, şarj kablolsu ile bilgisayarı ve şarj kablosunu çantadan çıkarmak kurmak, işi bitince toplayarak çanta içine yerleştirmek. Buraya kadar okuduklarınızdan çok tenbelmiş diye bilirsiniz. Ancak öyle zamanlar oluyorki zamanının çok kısıtlı oluyor ve bilgisayarın şarjı olmuyor. bu gibi durumlarda bilgisayarı çıkartıyorsunuz ve şarşının bitmek üzere olduğunu görüp telaşla kablo çıkarıp takmakla uğraşıyorsunuz, ondan sonrada telaşla toplayıp çantaya tıkılıyor. bu gibi sıkışık zamanlarda bu oldukça cansıkıcı bir iş halini alıyor. Onun için ben hep çantayı açtığımda direk kullanmaya başlayabileceğim, şarjı bitmek üzere olduğunda çantanın yanından elektrik süpürgelerinde olduğu gibi kabloyu çekip hemen pirize takabileceğim, işi bitincede kabloyu pirizden çıkarınca çanta içine otomatik toplanan bir çanta olmasını çok isterdim. Çantadan hiçbir şey çıkarmak zorunda kalmayacak insan, bilgisayarı çantaya monte ettiğinde, çantanın şarj kablosunu kullanacak ve ortada toplayıp yerleştirmek zorunda olacağımız kablo kalabalığı olmayacak, aynı zamanda çantanın kapağını açtığımızda direk bilgisayarı kullanmaya başlayabileceğiz. Düşündüklerimi daha iyi anlatabilmek adına pek estetik olmasada basit çizimler ekledim. Geliştirilip daha göze hoş gelen, daha kullanışlı hale dönüştürülebilir.
    Bilgisayar çantanı tasarlamaya var mısın? Keyifli bir etkinlik sizi bekliyor.Bilgisayar çantanı tasarlamaya var mısın? Keyifli bir etkinlik sizi bekliyor.

• https://store.donanimhaber.com/2f/f8/44/2ff8448122c13ed8fffffccf6a920ace.jpg Bilgisayar çantanı tasarlamaya var mısın? Keyifli bir etkinlik sizi bekliyor. Bence en önemli 2 şey tasarım ve kullanışlı olması benim proje resmi görünüyor mu bilmiyorum,kısaca açılayım;ALL İN ONE hem güvenli hem kullanışlı hem tasarım güzel.Laptop,tablet,bellek,kulaklık sarj aleti yerleri var, aynı zamanda sırtada takılabilir, belki biraz kalın ama güzel bir proje

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-FC6108B0A -- 14 Aralık 2013; 15:23:58 >

• Linki verilen siteye yorum eklenemiyor bilginize. Çıkan uyarı şu şekilde: "Video oynatıcı kaynağında bir problem bulundu ve yeniden başlatıldı"
    Ben buraya yazıyorum ve etkinliğe katıldığımı varsayıyorum!!

Merhaba,

Laptop büyüklüklerine göre çanta boyları da değişmeli.

Mouse ve şarj cihazı ve hatta harici hard disk için ayrı bir bölme olmalı mutlaka!! Kalem ve defter için de ayrı bir defter olmalı. Gerekirse bu bölmeler ortak olarak da kullanılabilir fakat asgari bir bölme sayısı mutlaka olmalı. Özellikle masa başında çalışmayanlar bu çantayı kullanacağı için gerekirse bir laptop standının sığabileceği bir genişlikte yer de olmalı.

Hafiflik en önemli unsur.Çoğu ultrabook bile 2 kg'a yakın ağırlıklarda ki bunun aksesuarlarını da dahil edince yanınızda en az 4 kg yük taşıyorsunuz. Bir de bu yüke çanta köstek olmamalı. Kesinlikle özel bir maddeden hafif bir çanta üretilmeli.

Omuza binen yükü azaltacak bir teknoloji düşünülebilir. Belki omuz çantasından gerekirse sırt çantasına dönüşebilecek bir dizayn olabilir ki bu süper olurdu. Çanta öncelikli olarak omuz askısı ile veya elde taşımak için olsa dahi, bağın bir noktasından çantanın bir noktası birleştirilince sırta asma imkanı tanıyabilir mesela. Bu çok zor bir şey değil, ayrıca özgün bir şey. Ayrıca omza asılan askının omza gelen kısmı özel bir maddeden omzu acıtmayacak şekilde yapılabilir.

Dışardan bakan bir insanın kolaylıkla farkedemeyeceği bir cep telefonu gözü olmalı.

Toz geçirmemesi çok öncelikli olmasa da su geçirmemesi gerçekten tercih sebebidir.

Çok pahalı olmamalı ve burada fikir veren insanlara %50 ve üstü oranlarda indirim sağlanmalı :)

• 1.Özel su toz ve hava geçirmeyen çift katlı bir kumaştan olmalı...

2.3 bölüm olmalı 1.bölüme Laptop ve bölmeleri birbirinden ayıran Özel plastik bir sünger olmalı... Bölmede adaptör ve Mouse için özel bölme olmalıdır...

3.İçinde mutlaka gizlenebilen açıp kapanabilen bir tablet gözü olmalı...

4.Alt kısma ise darbe emici sünger taban olmalı ayrıca denge konumları öyle olmalıkı dik durabilmeli....

5.Dış tasarım ise cırtcırtlı değiştirilebilir tasarım ve renkler olabilir...

Tabiki kulaklık girişi olacak

Arka tarafta ise fazladan cep olabilir...

Teknolojik Kısmı ise;

1. Çantada şarj edilebilir bir pil olabilir ve acil durumda telefon tablet şarj girişi olabilir....

Kol Askısı İse En Önemli Nokta....

Kol askısının olduğu kısım ise özel terletmeyen nefes alan termal kumaşlar ve süngerler olmalı... Ergonomik olmalı ve kolu ağrıtmamalı

Tasarladığım çanta bu şekildedir....

Herkese Başarılar..

• quote:

Orijinalden alıntı: aspirin_00

1. Mutlaka su,toz vs geçirmemeli.

2. Omuz askılık kısmı aparatının ve bağlı olduğu çengellerin dayanıklı olmalı (arkadaşın bilgisayarı bu yüzden kırıldı)

3. Omuzluklar konforlu olmalı ki yük omuzlara bineceğinden ağrılara neden olmamalı

4. 1 tane cırt cırt lı göz yeterli ihtiyaç anında hemen açıp içindekilere ulaşmak için

5. çantanın düşmesi halinde içindekilerin en minimize hasarla korunması için içi kaliteli koruma süngeri olmalı

6. Çanta hafif olmalı

7. İçerisinde kalem,telefon,notedefteri,hdd,kablo vsss gibi şeylerin koyulacağı iç cepler olmalı

8. Omuz askılığının yerine elle tutmak isteyenlerin elle tutulan yerin eli yormayacak yumuşaklıkta ve dayanıklıkta olmalı

9. Çok tez eskimemeli, kirlendiğinde silmek için uğraşmayalım,

10. Göze hitap edecek tasarımda olsun farklı boyuttaki bilgisayalar için seçenekler olsun (piyasa durumu nedir bilmiyorum ama 15.6-16 yaygın sanırım)

11. logonuz çanta üzerinde kaliteli olmalı demirden misal (sağlamlığın ifadesi)

12. Çantada gizli bölme olması güzel olur

13. Fermuar tutacakları güzel kaliteli olmasını isterim

bavul degil kardes canta demişler

• [simage][/simage] yapsana kardeş. sayfanın düzeni bozulmuş.
  • tamam kardeş o dediğin şeyi bilmiyodum
  • neyse neticede sorun çözülmüş bide kişiye cevap verirken cevap butonunu kullan ki haberimiz olsun.konuya bakmasam görmeyecektim mesajı
  • Bence sünger desteği kalın ve sağlam olmalı laptop bölmesi çanta içinde ayrı olmalı şarj cihazı tablet gibi başka cihazları tasiyabilecegimiz bi bolme ve dosyalarınızı koyabilecegiz bi bolme daha olmali on tarafı kapaklı olmamalı su geçirmez olmalı on sağ alt köşesinde donanım haber logosu ve marka, omuz askısı üzerindeki omuz koruyucu üzerinde donanım haber yazabilir

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.