Şimdi Ara

Bilgisayar donuyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
492
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaslar . Aniden beliren bir sorunla karsi karsiyayim. Bilgisayarim acildiktan 3-4 dakika sonra donuyor. Bu 3-4 dakika icerisinde herhangi bir islem yapabiliyorum. Ama sonra aniden donuyor. Windows baslamadan once bu disk hata testi kisimlarinda falan 10 dakika gecsin bir donma olmuyor. Ama kullanici secme bolumu geldikten itibaren orada kalsak bile bir muddet sonra makine donuyor. Ben biraz HDD den suphelendim ama sizce ne olabilir? Virus ihtimali uzerine butun baslangic programlarini engelledim sonucta degisme yok . Ayrica lisansli Eset smart security 4 vardi virus girecegini pek sanmiyorum. Dedigim gibi hic bir sorun yokken birdenbire belirdi. Sorun sizce windowstanmi yoksa HDD de bir sorun olabilir mi fiziksel falan ? Yardimlarinizi bekliyorum ,tesekkurler.

• üstünü ört
  • Daha mantikli ve insani cevaplar bekliyorum,tesekkurler.
  • Benzer sorun bende de olmuştu. Tam süre yok ama biraz zaman geçince donuyordu. Bende medem onboard ses kartıymış. Biostan iptal ederek kurtuldum ama donamnın birçok nedeni olabilir. Ram sorunu da olabilir. Başka ramlerle denemeye çalışın.
  • Bana Göre Bu Sorunu Doğurabilecek Bazı Sorunlar ;

- İşletim Sistemindeki Bozulma ( Virüs Benzeri Zararlı yazılımlar )

- Ram 'lerde Problem olabilir alternatif ram takarak deneme yapabilirsin.

- Power Suply Genelde Bu Tarz Cins Sorunları Yapar.

Şimdilik aklıma gelen ve bu sorunun doğurabilecek en sağlam nedenler bunlar diye düşünüyorum Söylediklerimi uygula ve sonucu yazarsan sana daha iyi yardımcı olabiliriz...
  • ram arızası gibi görünüyor..formatı denedinmi??
  • Aynı donma sorununu bende yaşıyordum ve pc yi topladığım yere götürüp ( tanıdık ) sorunun nereden kaynaklandığını anlamak için;
    memtest86 programıyla detaylı olarak ramleri test ettik, sorun çıkmadı.
    HDD ye bad sector taraması yaptık sorun çıkmadı.
    Başka bir ekran kartıyla denedik, sorun aynı.
    Başka bir psu takarak denedik aynı.

Sorunun anakart veya işlemciden olduğunu düşündük ve anakartı garantiye gönderdik, hala garantide 2 hafta oluyor, hala ses yok.
    Araştırmalarım sonucu kitlenmenin ram zamanlamalarından olabileceğini ( forumdan bazı arkadaşlar söyledi ) öğrendim, ama anakartı gönderdikten sonra.

Sorunumu yenicen yazayım; pc ilk açıldığında XP yi yüklerken dahi kilitlenme yaşıyordum, oyuna girerken, oyunun simgesine ilk tıkladığımda, virüs taraması esnasında, internette dolaşırken yani herhangi bir yerde kilitleniyor ( sesde aynı şekilde, o anki ses durmadan tekrarlanıyor seri bir şekilde )
    Sorunun neyden kaynaklandığını bilsem ona göre işlem yapıcam ama hala çözemedim, Bu konu hakkında bilgisi olan arkadaşlardan bir kere daha yardım istiyoruz...

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Bilgisayar açılmıyor
    2 yıl önce açıldı
    bilgisayar açılmıyor
    geçen ay açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.