Elektrik süpürgesi zararlı kasayı temizlerken elektrik süpürgesi kullanmayın arkadaşlar hem fiziksel olarak bir parçaya hasar verebilirsiniz hemde elektrik süpürgesinin oluşturduğu manyetik alan harddiske zarar verebilir en mantıklısı komprosör ile temizlemek
bu kompresörler hiç manyetik alan oluşturmuyomu yaw.
kadın çorabı hava girişlerine koyarsanız fanın bir etkisi olmuyor..siz en iyisi halledebilirseniz benim yaptığım gibi halledin en temiz ve en kısa süren çözüm.....10sn sürüoo 3 ayda bir uğraşırsınız...
toz statik elektrik biriktiren parçalarda daha çok birikir. Bilgisayar parçaları gibi... Anti-statik spreyler yüzeyleri elektirik biriktirmez hale getirdiği için toz birikiminde önler. Fakat sakkın bu spreyi bilgisayar parçalrına sıkmayın. Kısadevre yapıp yanabilir. Bu spreyleri daha çok kasa dış yüzeyinde kullanabilirsin. İçdeki parçalrın daha az toz biriktirmesi için fanların önüne takılan toz tutucular etkili olabilir. Biriken tozu ise arkadaşların dediği gibi kompresörle temizlemek lazım....
Ruzgarli havada kasani balkona cikar ruzgar esdikce bir seyi kalmaz
fazla biriktirmeden elektrik süpürge işimi görüyor kasayı balkona cıkarıp temizliyorum...
En son "anne bilgisayara virüs bulaşmış "dediğimde onu verdiği cevap şu olmuştu : "e kaç kere dedim bilgisayarının tozunu al diye"
:) Toz örtüleri var ama bazıları harbi tozu yuttuğu için bayağğ bir siyahlaşıyor o yüzden pek güzel değil ama gerçekten klavyenin arasına leblebi,çekirdek vs.kaçırmaktansa toz örtüsü,toz bezi,kolonyalı mendil ya da ne biliyim kullanmak gerekir ...
eee
quote:
Orjinalden alıntı: dreternity
Valla benim önerim; ince kadın corabı ile kasanın açık yerleri kapatılabilir
Bu dostum mantikli bir sey soyledi gibime geldi uygulayacam olmazsa sport hava filtresi takacam. Biliyorsaniz arabalarda bile sport hava filtresi %10 arabaya hiz katiyor. Kadin corabi olmazsa. Sport hava filtresi takarim kasanin icine yada disina hava %10 daha cok girer & cikar. Ayda bir corab & filtre tazikli suyla yikanir. Geri takilir. İste öyle
arkadaşlar bu işler fön makinası ile olmaz arada sırada kompresöre tutun.tozu pek engelleyemezsiniz çünkü makina çalıştığı için elektrikten dolayı toz çeker...
VALLAHİ arkadaşlar pcyi aldım 7 ay oldu tozlandı aldım arabamı yıkattığım yere açtım kasayı kapağını çıkardım yanı açık görünen kasa olduğundan rahat oldu basınçlı hava ile yeni almıştan beter oldu fazla aşırı tabacaya yükleme yapmadan tazzikli hava ile içine cpu fanına ekran kartı fanlara derken tertemiz oldu psudan bir toz çıktı zannedersinizki halı çırptık bu taktiği iyi buldum araba yıkanırken çektim masayı hava hortumunuda uzattım gayet iyi sonuç aldım tavsiye ederim. Elektrik süpürgesi fön makinası zarar verir aman diyim.
Süpürge makinalarının arkaları genelde hava üfürür ben öyle temizliyorum 1 sene 1 yani Hiç te sorun olmuyor yazın kasayı açıyorum kışın kapıyorum üşümesin yavrucak
quote:
Orjinalden alıntı: KRALL
dostum benim burda tamirci bi arkadaşım var...çok tozlandımı indiriyorum aşağı kompresör war.sıkıyorum tazzikli hava yı tozdan eser yok
+1 en süper çözüm. bende oto lastikçisine gidiyom adamlar 2 saat bir de pc yi inceliyorlar..
kasanın her tarafını ac
hatta ortalıga yay herseyı
+1 benim gibi kasanın her yerini sökün açık dursun. toz bir yerden girsin öbür yerden çıksın. hiç toz olmuyor halikaten .
quote:
Orjinalden alıntı: ysroguz
ufak bir kompresör aldım. ne var ne yoksa çıkartıyor dışarı. 2 dakikada işlem tamam yani. hakikaten çok işime yaradı bu alet. elle temizlenmesi mümkün olmayan yerleri bile pırıl pırıl yaptı. boştaki slotların için çok tozluydu hava tutunca tertemiz oldu. sanki parçalar yeni takılmış gibi duruyor.
nerden aldınız, kaça aldınız diye sorsam?
quote:
Orjinalden alıntı: KRALL
kadın çorabı hava girişlerine koyarsanız fanın bir etkisi olmuyor..siz en iyisi halledebilirseniz benim yaptığım gibi halledin en temiz ve en kısa süren çözüm.....10sn sürüoo 3 ayda bir uğraşırsınız...
EVET BEYLER BİR KERE FİLİTRE FALAN ETMEYİN SAKIN.. ÇORAP DON FALAN TOZDAN KAÇALIM DERKEN PC Yİ YAKALIM DİYORSUNUZ HERHALDE !!!! 2x2=4 KOMPRESÖR YADA DİKKATLİ BİR ŞEKİLDE ELK.SÜPÜRGESİ ..2-3 AYDA BİR ŞART. TABİ FANLARA KOMPRESÖR VE SÜPÜRGE UYGULARKEN BALANSLARINI BOZMAMAYA DİKKAT EDİN.. ONDAN SONRA BURALARDA FANIM NEDEN SES YAPIYOR DİYE KONU AÇMAYIN KOLAY GELSİN
toz dur kirletir komprosörle temizlenir kirlenmek güzel sey OMO :)))))
VALLA SİZİ BİLMEME AMA BEN PARCALARI TEK TEK SOKER TEMİZLERİM ZEVK ALIRIM BUNDAN ÜFLERİN FELAN TERTEMİZ YAPARIM UFAK Bİ KOMPROSÖR OLSADA FENA OLMAZ BİDE HALI YIKAMA MAKINASI OLANLARIN DİKKATİNE HALIYIKAMALI MAKINALAR UFLEMEDE YAPAR ;))))
Toz tutmuyor...
hayatımda pc kadar toz ceken bir elektronik bileşen görmedim yazın topladığım sistemim içi elektrik süpürgesi torbasını andırıyor actığımda inanamadım bu cok fanlı sistemler toz yapıyor + db üreterek de gürültü
fan kullanmayın toz olmaz şaka bir yana havanın içeri çekildiği noktalara çorap koyarsanız işlem tamam yada thermalteka kasa alıcaksınız benim gibi