ön not: Bu yazıyı dizüstü bilgisayarımdan yazıyorum
Bugün yaklaşık 5 yıldır ellemediğim eski bilgisayarımın hdd sindeki verileri masaüstü bilgisayarıma kopyalamak istedim. Eski hddyi söküp, şuanda bozduğum bilgisayarın kasasını açtım, yalnız çıkardığım hdd nin girişleri çok genişti dvdrom bağlantısı gibi -eski stil- şu anki bilgisayarımdaki yaklaşık usb boyutlarında idi. dedim bu böyle olmayacak tam kapatıyordum dvdrom kablosunun üzerindeki fazlalık soketi gördüm. takacağım hddyi üzerindeki resimde gösterdiği gibi slave konumuna getirdim. ve güç bağlantısıyla veri bağlantısını temin ettikten sonra bilgisayarı açtım. Ancak siyah ekrandan sonra windowsun yeşil çubuğunun kaydığı ekranda bilgisayar takılıp kalıyor ve belli bi süre bekleyince reset atıyor, böyle bi döngü oluştu.
bende olmayacak diyip bıraktım, eski hddyi söküp kasayı kapattım.
ama bilgisayar şu anda da aynı şeyi yapıyor, windows açılmıyor.
kurtarma cdsiyle denedim yine olmuyor.
arada "read occurred press ctrl+alt+del" hatası veriyor
güvenli mod ile başşlat diyince siyah ekranda kayan yazılar bir anda takılıp kalıyor bilgisayar yine donuyor ve reset atmak zorunda kalıyorum.
acaba bi bağlantıda mı sorun var falan diye kasayı yine açtım rami falan itiştirdim, kabloları falan sağlamladım bilgisayar açıldı, oldu heralde diyip bi kontrol yapıym dedim, bilgisayarı kapattım açılırken yine aynı şey oldu. bikaç resetten sonra bilgisayar açıldı sonra masaüstü açıkken dondu pc ve yine reset atmaya başladı.
Bilgisayar konusunda çok tecrübeli değilim, acele yardım ederseniz sevinirim.