Şimdi Ara

Bilgisayar Kapandı Açılmıyor.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
2.930
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar bilgisayar bugun yok yere kendi kendine kapandı oyun oynarken elektrik gittiğindeki gibi kapandı ve kendi kendine tekara açıldı 1sn sonra tekrar 1-2sn sonra gitti tekrar açıldı 1-2sn sonra tekrar gitti bende açılıp kapanmasından zarar görebileceğini düşünerek kapattım bi süre bekledim voltaj ile ilgili bi durum olabileceğini düşünerek ama yok.Power tuşuna basıyorum bilgisayar açlıyor ama ne monitörde bi hareket var ne kalvyede ne hoperlörde nede bilgisayar açıldığındaki anakarttan gelen bip sesi çözemedim yardımlarınızı bekliyroum.

• büyük ihtimalle sesli uyarı vermiyor ise power sup un gitmiştir başka bir power sup var ise bir dene
  • Öncelikle parçaları sök geri tak bu sonuç vermezse parçaları değiştirmekle başlayacğız
    1. PSU
    2.Ram
    3.İşlemci
    4.Anakart
    5.Kaldır çöpe at

5 numara tabiki şaka bu dediklerimi uygula mutlaka biri sonuç verecektir...
    Kolay Gelsin...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GokhanAtas -- 12 Ocak 2010; 22:24:07 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: bkpentagram

Merhaba arkadaşlar bilgisayar bugun yok yere kendi kendine kapandı oyun oynarken elektrik gittiğindeki gibi kapandı ve kendi kendine tekara açıldı 1sn sonra tekrar 1-2sn sonra gitti tekrar açıldı 1-2sn sonra tekrar gitti bende açılıp kapanmasından zarar görebileceğini düşünerek kapattım bi süre bekledim voltaj ile ilgili bi durum olabileceğini düşünerek ama yok.Power tuşuna basıyorum bilgisayar açlıyor ama ne monitörde bi hareket var ne kalvyede ne hoperlörde nede bilgisayar açıldığındaki anakarttan gelen bip sesi çözemedim yardımlarınızı bekliyroum.

1 uzun Bellek tazelenmesinde hata
    1 uzun 1 kısa Anakart veya BIOS çipi arızası
    1 uzun 2 kısa Ekran kartı arızası (Genellikle eski kartlardaki DIP switch kaynaklıdır)
    1 uzun 3 kısa Ekran kartı arızası
    2 uzun 1 kısa Ekran kartı arızası (RAMDAC kaynaklı (?) )
    2 kısa Bellek parity (eşlik) hatası
    3 kısa Belleğin ilk 64k'lık bölümünde hata
    4 kısa Timer hatası
    5 kısa İşlemci hatası
    6 kısa Klavye işlemcisi hatası
    7 kısa İşlemci hatası
    8 kısa Ekran kartı belleğinde okuma/yazma hatası
    9 kısa BIOS ROM hatası
    10 kısa CMOS okuma/yazma hatası
    11 kısa Tampon Bellek Hatası

• ekran kartında fan var ise kontrol et tozlanmış olabilir, eger aşırı tozlanma war ise ve fan zor dönüorsa vga kart yanmış olabilir

Cpu fanını kontrol et hafif kendine doğru çek pinleri yerinden çıkmış olabilir. CPU yanmaması için kendisini korumaya alıordur anakart ?
  • sorunun %99 powerdan arkadaşım.3-4 ay içinde bende 3 kere yaşadım onun için bu kadar kesin cevap veriyorum
  • Şuanlık ram lerin yerini değiştirdim düzeldi ama şöyle bişe var bende powerdan şüpeliyim çünkü geceleri fişini çekiyorum bilgisayarın tekrar taktığımda 1 dk bekliyorum sonra açıyorum bazen bilgisayar sonra açılıyor yani ekrana bi süre bişey gelmiyor sonra anakart sesi geliyor düzeliyor.Bir sorum var ben bilgisayara sonradan bir power aldım ekran kartını değiştirdiğim için acaba W yetmiyormu.480w power supply a ZOTAC GeForce GTX 260² taktım
  • arkadaşım powerdan vbir sorun olmaz bu durumlarda ram ekran kartı veya anakartta sorun çıkarır bu tip kapatmalarda ramlerinşi tekrar tekrar kontrol et çıkar tak teker teker dene sorunun kesin hallolur böyle voltaj düşüklüklerine göre üretilir psu lar hemen sorun veren parçalar değillerdir aklınızda bulunsun.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.