Şimdi Ara

Bilgisayar kapanıyor, fanlar tam devir dönüyor (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
32
Cevap
0
Favori
1.277
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: UD97

quote:

Orijinalden alıntı: umutxgs

quote:

quote:

Bilgisayar Nasıl Kapanıyor Aniden Elektrik Gitmiş Gibimi Yoksa Windows Kapatılıyor Diyemi?

Birden oluyor. Sinyal kesiliyor görüntü gidiyor, fan sesi geliyor fena ve öyle kalıyor.

Psu Yetmezliği Ya Da Windowsla ilgili
    Psu Yetmezliği Durumunda Güç Aniden Kesilir Yaa Da Pc Yanıt Vermez Mouse Klavye Vb.
    Psu Diye Düşünüyorum

Seasonic 850 Watt 80+Bronz. İki senedir kullanıyorum. PSU olduğunu sanmıyorum.

PSU yetmezliği değil de arızası olabilir. Görüntü gittiğinde CAPS LOCK tuşunun çalışmaması bilgisayarın yanıt vermeyi tamamen kestiğini ve askıda kaldığını gösterir. Yukarıda alıntıladığım makalede açıkça ifade etmiş. Kod 41 olduğu için PSU'dan başka birşeye işaret etmiyor. PSU'dan çekilen güç düşükken sorun yok, yüksek güç çekilmeye başladığında sistem kararsızlaşıyor ve yanıt vermeyi kesiyor, sonunda da kapanıyor. Farklı bir PSU deneme şansın varsa bunu tespit etmek çok kolay olurdu.

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Bilgisayar Nasıl Kapanıyor Aniden Elektrik Gitmiş Gibimi Yoksa Windows Kapatılıyor Diyemi?

Birden oluyor. Sinyal kesiliyor görüntü gidiyor, fan sesi geliyor fena ve öyle kalıyor.

Psu Yetmezliği Ya Da Windowsla ilgili
    Psu Yetmezliği Durumunda Güç Aniden Kesilir Yaa Da Pc Yanıt Vermez Mouse Klavye Vb.
    Psu Diye Düşünüyorum

Seasonic 850 Watt 80+Bronz. İki senedir kullanıyorum. PSU olduğunu sanmıyorum.

Acaba Kısa Devremi Var

Ekran kartına Msi Kombustor, işlemciye ise Prime95 ile stres testi yaptım. Ekran kartına 20 dakika, işlemciye 15 dakika uyguladım. Hiçbir şey olmadı ama oyuna girdikten 30 saniye sonra kapandı. Merak eden olursa oyunun adı APB:R.
    Sabah diğer oyunlarla denerim.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• thunderwatcher kullanıcısına yanıt
    Format atıp Win7 ile düzelir gibime geliyor. Sonuçta stres testleri de bayağı güç çekiyor ama bir şey olmuyor.

Edit: İyice emin olmak için iki programı da aynı anda çalıştırayım o zaman?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 0Kelvin -- 3 Şubat 2014; 0:41:59 >
    < Bu ileti m.bolumsonucanavari.com kullanılarak atıldı >
  • Stres testinde çekirdek çıtlarken masaüstünde durduk yere çakılan tuhaf bilgisayar... İşi kolaylaştırmayacak bizim için anlaşılan. HDTune ile Error Scan yaptın mı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: thunderwatcher

Stres testinde çekirdek çıtlarken masaüstünde durduk yere çakılan tuhaf bilgisayar... İşi kolaylaştırmayacak bizim için anlaşılan. HDTune ile Error Scan yaptın mı?

İlk defa duyuyorum. Yapınca sonucu söylerim.
    Bulmaca gibi, hiç de üzülmüyorum böyle olmasına. Çözmesi eğlenceli.
    Şaka bir yana, içten içe belki düzelir diye geri formatlayasım var W7'ye.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bad sector sorunu çıkarsa şaşırmam. Error scan yaparken quick seçeneğini seçme atliyor hataları o zaman

• quote:

Bad sector sorunu çıkarsa şaşırmam. Error scan yaparken quick seçeneğini seçme atliyor hataları o zaman

Bad Sector olsa çöktükten sonra düzgün geri açılırdı herhalde. Sonuçta hatalı olan kısım oyun dosyası olmalı.

• Belli de olmaz. Sen yap da akıldan çıksın en azından. Format güzel bişey ama

• quote:

Belli de olmaz. Sen yap da akıldan çıksın en azından. Format güzel bişey ama

Tamam sabah yaparım.
    "Format güzel bir şey"

• Nvidia ekran kartınız varsa sürücünüzü kaldırıp eski sürücülerden birini deneyin derim. İlk 320.18 sürücüsünü yüklediğimde bilgisayar çalışırken reset atmışsın gibi kapanıp açılıyor ancak ekrana görüntü gelmiyordu ve işlemci fanı deli gibi dönüyordu,bilgisayarı açma düğmesine basarak veya fişini çekerek kapatabiliyordum.Yeniden başlattığımda bir süre sorun olmuyor ancak video seyretme veya oyun çalıştırmada aynı hatayı daha kısa bir süre de tekrar alıyordum. Yeni sürücülerde de benzer sorunları yaşadığım için halen 314.22 sürücüsünü kullanıyorum. Ekran kartınız Amd ise o konuda fikrim olmadığından söylediklerimi dikkate almayınız.
  • quote:

Orijinalden alıntı: neman

Nvidia ekran kartınız varsa sürücünüzü kaldırıp eski sürücülerden birini deneyin derim. İlk 320.18 sürücüsünü yüklediğimde bilgisayar çalışırken reset atmışsın gibi kapanıp açılıyor ancak ekrana görüntü gelmiyordu ve işlemci fanı deli gibi dönüyordu,bilgisayarı açma düğmesine basarak veya fişini çekerek kapatabiliyordum.Yeniden başlattığımda bir süre sorun olmuyor ancak video seyretme veya oyun çalıştırmada aynı hatayı daha kısa bir süre de tekrar alıyordum. Yeni sürücülerde de benzer sorunları yaşadığım için halen 314.22 sürücüsünü kullanıyorum. Ekran kartınız Amd ise o konuda fikrim olmadığından söylediklerimi dikkate almayınız.

Sağolun hocam ama AMD.

• thunderwatcher kullanıcısına yanıt
    HDtune ile testin çeyreği kalmışken oldu yine. Evde değilim şu an. Dönünce format atacağım.

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.