Şimdi Ara

Bilgisayar Kaplumbağadan Yavaş Açılıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
636
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Bundan 5 sene kadar önce kendim bir bilgisayar topladım. Bu senenin başına kadar pek bir sorunu yoktu ancak bu senin başında arıza vermeye başladı. Verdiği arıza ise sistem aşırı derecede yavaş açılıyor hatta ben sabırsız olduğumdan açılıp açılmadığını dahi bilmiyorum. En son denediğimde 2 saat açılmaya çalışıp sonrasında benim tarafımdan kapatıldı :)

Sorunun neyden kaynaklı olduğunu da anlayamadım ram leri söktüm tek tek denedim ekran kartını söktüm denedim hdd değiştirdim flasha kurduğum işletim sistemi ile bile açmaya çalıştım ama hiçbir sonuç alamadım. Bios bile geri yükledim tek yapmadığım flash lamak kaldı onuda cd si şuan elimde olmadığından yapamadım. Bunun yanında parçaları teker teker kontrol ettim kırık çatlak varmı diye ama oda yok.

Sormak istediğim soru bunun gibi bir sorun yaşan oldu mu yaşadıysa nasıl çözdü. Daha öncede böyle yavaşlamalar yapıp 1-2 kere kapatıp açınca geçiyordu ancak şimdi sürekli bu şekilde açıldığında nasıl bir çalışma performansı verir onu da bilmiyorum.

Sistem özeliklerini de yazayım belki aldığım donanımlar la ilgili bir sorun vardır.
    AMD Phenom X4 9650 Quad-core 2.3GHz (soket 940) AM2+ Kutulu İşlemci HD9650WCGHBOX
    Gigabyte GA-M720-US3 Nforce 720D DDR2 1200MHz Soket 940 AM2+ Anakart
    Kingston HyperX 4GB(2x2GB) 1066MHz DDR2 Ram KHX8500D2K2/4G
    Asus Ati EAH4650/DI/1GD2/A 1GB 128BIT DDR2 (directx 10.1) PCI-E x16 2.0 Hdmi Ekran Kartı
    Samsung 320GB 7200RPM 16MB Cahce SATA2 Sabit Disk

Bilgisayar böyle sorun verdiğinde laptop aldım ancak bilgisayarı şuanda tekrar kurmam gerekiyor ve yeni bir masa üstü pc almakta istemiyorum bu nedenle mümkünse bunu tamir etmeliyim.

• Güncel...
  • Sistemi ASC ile günlük temizlik ve bakım yapın. Ayrıca; bkz.
  • Formattttttttt
  • 5-10 dk yı duydum da 2 saat nedir :) PC yi kendin topladıysan format atmayı da biliyorsundur
  • Formatta çözüm olmadı :) uzun bekleyiş sonrası format tamamladım ancak yinede aynı yavaşlığı devam etmekte. Hatta son kurulum aşamasın dada oldukça bekletti.
  • Güncel...
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Bilgisayarım çok yavaş
    12 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Hdd sorunu olabilir

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Harddisk ucmus gibi gözüküyor.
  • Ladwys kullanıcısına yanıt
    Ancak konuyu açarkende bahsettim hdd söküp sadece flashla bootlarken de aynı sorunu yaşıyorum.@Ladwys

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DnZByhN -- 14 Kasım 2013; 12:14:06 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: karakorsan24

Ancak konuyu açarkende bahsettim hdd söküp sadece flashla bootlarken de aynı sorunu yaşıyorum.@Ladwys

O zaman anakartta veya islemcide bir sorun var acildiktan sonra da yavaslik devam ediyor mu?

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: karakorsan24

bencede harddisk ten kaynaklanıyor. flash disk hızı hdd ye ulaşmaz o da yavaş açılır, hazır sistemlerden bahsediyorsan eğer
  • quote:

Orijinalden alıntı: my62231

Hdd sorunu olabilir

yeni bir hdd alacaksın gibi görünüyor
    format atarken bile çok ağır ilerliyor yada donuyorsa hdd ye bye demelisin
  • harddisk ölmüştür yeni hdd alınız

imzamdaki win7 anakonusunda hd tune programıyla bakabilirsin durumuna
  • Cevaplarınız için teşekkür ederim. Başka bir hdd ile deneyim birde bakalım çözüm odur belkide.
  • %80 ihtimalle hdd ömrünü tamamlamıştır.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.