Şimdi Ara

Bilgisayar Kitleniyor....

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
587
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Pc de 4 Adet hdd mevcut 3'ü sata 1'i ide
    2gb Kingston 667 ram
    Ati Hd 2600xt ekran kartı
    ve işlemci olarak pc'imde amd x2 3800 var

Pc ye format atıyorum işletim sistemini kuruyorum sistem bi süre sora dosya kopyalarken veya aynı anda mp3 dinlerke
    falan kitleniyo fakat mouse falan bi süre hareket ediyo bi süre sonra o da kitleniyor.
    Hdd lere tek tek format attım hem yavaş hem hızlı hiç bir sorun yok hdd lerde
    sizce sorun nerde bi yardım edin plsss.....

power supply olarak ise eskiden frisby 350 wattlık vardı ve sorunsuz çalışıyordu
    ardından elime asus 300wattlık geçince dedim o daha iyidir onu takiyim ama onu taktığımdan beri
    bu aşağıda anlattığım kitlenme sorunu oluyor.
    ondan sonra dedim herhalde power dan dolayıdır sonra gittim cooler master in 430 wattlık
    powerını aldım şu anda yine aynı sorunlar oluyor...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alperalperler -- 8 Ocak 2008; 18:53:29 >

• arkadaşlar cvp vereniniz yokmu pfff ne sinri birşey bu hata ne olduğu belirsiz şimdi ram leri ve işlemciyi başka bilgisayarda
    denicem ve sorunsuz çalışırsa ki büyük ihtimalle çalışıcak gibime geliyor yarın anakartı garantiye teslim edicem ne dersiniz ?
  • kardeş büyük ihtimal psu yetmiyor.çünkü sistemin güç isteyen bi sistem yüklenince de güç yetmiyor bilgisayar donuyor
  • evet güç kaynapın anlattığına göre 300w normal olarak yetmez al bi 450w üstü paşa paşa otur istedini yap.hatta onları yaparken bilgisayarınla kek bile yaparsın

• yeni 430 wattlık cooler master aldım bugün test ettim yine dondu bilgisayar
    acaba diyorum bu 300 wattlık asusu taktığım zaman ankartta sorun mu oluştu
    sizce olabilirmi ?
  • Anakarttaki kapasitörleri kontrol eder misin? Şişme gibi birşey var mı?
    2 gb ram 2 parça ise tek tek kullanıp dener misin?
    Hatta tek hdd bağlıyken dene.
    Birde bios tan işlemci sıcaklıgını kontrol et.
  • anakarttaki kapasitörleri birisi daha söyledi ama o hiç aklıma gelmedi gece eve gidince ilk işim o olucak
    eğer kapasitörlerde şişme var ise veya akma garanti kapsamına girermi bi bilginiz varmı ?

ayrıca tek hdd tek ram kullanırsam ve yine kitlenirse sanırım sorun anakartta değilmii ?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Bilgisayar Açılmıyor.!!!
    geçen yıl açıldı
    Bilgisayar Açılmıyor
    12 ay önce açıldı
    bilgisayar açılmıyor
    geçen ay açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Garanti kapsamına girer.
    Öncelikle format atmayı dener misin?
  • :) formatmı abi sana yemin ederim 50 yi geçmiştir format sayısı şu 6 günde :)
    garanti kapsamına girerse eğer ben yarın bi gidiyim pc golda veriyim anakartı burdan tekrar yazarım
    sonucunu anakart değişirse ve sistem düzgün çalışırsa bizimde bilgimiz olmuş olur :)
  • arkadaşlar sanırım sorunu çözdüm bilgisayar tek ram le
    sağlam bi şekilde kitlenmeden çalışıyor fakat ikinci ram i takınca pc
    açılıyo ve birkaç işlem yapmak isteyince örnek olarak bilgisayarıma çift tıklıyorum pc
    tekrar kitleniyo ama şu da var dün şirkette ki bilgisayarların birinde
    iki rami de işlemciyle birlikte taktım ve normal standart işleri o pcde yaptım ve bilgisayar kitlenmedi
    sizce bnm düşündüğüm gibi sorun anakarttamı ?
  • ramlerde uyumsuzluk var.
  • peki uzun bi süre sorunsuz çalışan ramler bi süre
    sonra uyumsuzluk göstermeye başlarmı
    yani en başta öle dedim ama ne biliyim ben bu sistemi
    6 ay boyunca sorunsuz kullandım...sonradan
    uyumsuzluk ortaya çıkarsa o zaman dediğin doğru
    fikrin için teşekkür ederim
  • sonuçta 2 ram de kingston 667 mhz ram bunların arasında 6 ay sonra bi uyumsuzluk oluşurmu ? :S
  • öncelikle pcdeki donanımı sök ve anakart ram ekran acıkta calkıstır ve bükün parçaları tek tek tak ve pirizin topraklı oldugun dan eminol kolay gelsin
  • belkide ramlarden biri arızalanıyor tek tek dene ve sına..
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.