Şimdi Ara

Bilgisayar Masası Yapıyorum, Önerilere Açığım. Çizime Başladım (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
55
Cevap
2
Favori
4.050
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Bilgisayar Masası Yapıyorum, Önerilere Açığım. Çizime Başladım
  • quote:

Kasayı öyle kapatma bence

Benim de aklıma geldi açıkcası bu olay kasa yazın çok ısınır mı diye ve sol tarafını şöyle yapmayı düşündüm

fakat bu sefer de monitör ve klavye mouse koyacağım alan tam desteklenmemiş olma ihtimali geldi aklıma. Eğer böyle yaparsam esneme veya yamulma yapacaktır ortada ki sunta. En azından hislerim öyle diyor bilimsel bir kanıtı yok

quote:

Çalışma masası olarak kullandığım masa böyleydi, bilgisayar kullanımında bu masanın kullanışlı duracağını sanmam. Yazıcının olduğu yer diz hizasında, rahat bir şekilde bilgisayar kullanılamaz orada. Alan genişse aşağıdaki tasarımı yapabilirsin, tabii öylesine çizdiğimi de söyleyim.

Yazıcı için oturuş pozisyonumu metreyle ölçüp ona göre bir ayar çekicem gibi gözüküyor, teşekkürler

quote:

Yazıcıyı monitörün yanına koy yazıcı bölümüne klavyeyi koy.

Hocam o yazıcı rafı baya arkada kalıyor üstte arkadaşa yazdım, o yüzden oraya klavye koymam mümkün değil. Ayrıca bilerek raylı yapmadım klavye yerini, diğer masalardan gördüğüm kadarıyla o raylı klavye bölümü bir süre sonra stabillitesini kaybediyor. Kişisel tercihim :) teşekkürler.

quote:

Konuyu pc modifikasyon bölümüne açarsanız daha çok yardımcı olan çıkacaktır. orada fevkalade masa tasarımları çizimleri var.

Bakıcam hocam sağol bilgi için.

quote:

Dün bende böyle düşünmeye başladım benim aklımdaki hareketli bir masa istediğim an masaüstü pc mi salona götürebilecem.Senin düşüncende iyimiş eğer bass sistemi varsa onada yer ayarlamalısın.

Ses sistemi hiç aklıma gelmemişti bak doğru bass için bir bölüm eklemek lazım, bass'ı üstlerde bir yere yerleştirsem ne gibi bir sorun yaşarım sonuçta güçlü bir bassım yok 2+1 creative sistem?

• quote:

Bunca mobilyaci boş zaten

Fikrinize saygım var fakat bunu yapma amacımda ki kendi sebeplerimi saydım yukarda , hem kendime bir uğraş işten arta kalan zamanlarımda hemde yeni birşeyler öğrenmek. Ha belki kötü olur belki çirkin olur belki de bu çizdiğimden daha başka birşey çıkar ortaya lakin burda ki amaç kendim nasıl bişey çıkarıcam ortaya. Kötü olacak olsa bile hazır aldığım masadan daha bir kıymetli olacağı kesin.

quote:

kasayı aşağıya koyacaksan hiç yapma

edit: bir kere monitör ile koltuk karşılıklı olmalı, sende karsılıklı değil, ön tarafı ise tamamen boş bırak ayak ayak ustune atamassın bişe yapamassın orda yazıcı varken

Hocam kasam baya ağır ve mid tower denilen büyük kasalardan, yukarı koymak akıl kârı değil gibi geliyor bana. Fakat kasanın hava alma konusunda benim de şüphelerim var ne yapabilirim diye düşünüyorum.

quote:

Plakasını bulsanız bile nasıl işlemeyi düşünüyorsunuz? İşleseniz bile suntalam veya mdfnin kenarlarına kenar bantı yapılması gerek bunu nasıl yapmayı düşünüyorsunuz? Hobi olarak uğraşmak istemeniz güzel ama testere, çekiç ile bu masa telef olur :) Çizimi fason kesim yapan bir yere vererek fiyat alabilir ve tamamını onlara yaptırabilirsiniz. Mobilya üzerine çalışıyorum yardıma ihtiyaç duyarsanız etmeye çalışırım.

Önümüzde ki hafta eminönü / karaköy tarafına veya bauhaus a gitmeyi düşünüyorum. Bana lazım olan alet edavatı alıcam ordan. Boschun aletlerini alıcam elektrikli olanlardan bu konu hakkında bana yardımcı olabilirsiniz aslında mesaj atıcam size teşekkürler şimdiden.

quote:

sağlam sistemi varsa kasayı açık alana koymanı tavsiye ederim

Kasayı havalandırma ile ne yapabilirim düşünüyorum hocam bende

quote:

Her şeyi hazır sanıyorlar, Allah bilir vida yerine çivi kullanır ucuza gelsin diye.

İşin boyutu hakkında bilgim var hocam merak etme masada bağlantıları vida dübeli,çektirme mili ve minifix kullanıcam, ayrıca bunların yanına ek kavela eklicem imkanım olursa. Normal suntalamı 18mm kulanıcam arkalığı 8 veya 4 mm kullanıcam emin değilim arkalıkta. Ayrıca rafları kilitli rafix ile yapmayı düşünüyorum, eğer delikleri zorlarsa raf pimi ile halledicem.

Ayrıca demonte olarak yapmayı düşündüğüm için çivi kullanmayı düşünmüyorum.

quote:

Çizim üzerinde ölçülendirme yapmamışsınız ama 80 cm.'den uzun yatay parçalar dikme ile desteklenmezse zaman içinde bel vererek sarkma yapacaktır aklınızda bulunsun.

Çizime başladım, bunu dikkate alıcam teşekkürler hocam

quote:

Anahtarlık ne alaka kardes

Sadece bir fikir :)

quote:

şöyle yap:

Anlamam biraz zaman aldı

• Yaptığım alıntıları gizlemiş forum. Alıntıları göster'e tıklayın arkadaşlar.

3D çizimine başladım bakalım gelen önerilere göre
  • quote:

Orijinalden alıntı: Proud2BeTurk

quote:

Kasayı öyle kapatma bence

Benim de aklıma geldi açıkcası bu olay kasa yazın çok ısınır mı diye ve sol tarafını şöyle yapmayı düşündüm

fakat bu sefer de monitör ve klavye mouse koyacağım alan tam desteklenmemiş olma ihtimali geldi aklıma. Eğer böyle yaparsam esneme veya yamulma yapacaktır ortada ki sunta. En azından hislerim öyle diyor bilimsel bir kanıtı yok

quote:

Çalışma masası olarak kullandığım masa böyleydi, bilgisayar kullanımında bu masanın kullanışlı duracağını sanmam. Yazıcının olduğu yer diz hizasında, rahat bir şekilde bilgisayar kullanılamaz orada. Alan genişse aşağıdaki tasarımı yapabilirsin, tabii öylesine çizdiğimi de söyleyim.

Yazıcı için oturuş pozisyonumu metreyle ölçüp ona göre bir ayar çekicem gibi gözüküyor, teşekkürler

quote:

Yazıcıyı monitörün yanına koy yazıcı bölümüne klavyeyi koy.

Hocam o yazıcı rafı baya arkada kalıyor üstte arkadaşa yazdım, o yüzden oraya klavye koymam mümkün değil. Ayrıca bilerek raylı yapmadım klavye yerini, diğer masalardan gördüğüm kadarıyla o raylı klavye bölümü bir süre sonra stabillitesini kaybediyor. Kişisel tercihim :) teşekkürler.

quote:

Konuyu pc modifikasyon bölümüne açarsanız daha çok yardımcı olan çıkacaktır. orada fevkalade masa tasarımları çizimleri var.

Bakıcam hocam sağol bilgi için.

quote:

Dün bende böyle düşünmeye başladım benim aklımdaki hareketli bir masa istediğim an masaüstü pc mi salona götürebilecem.Senin düşüncende iyimiş eğer bass sistemi varsa onada yer ayarlamalısın.

Ses sistemi hiç aklıma gelmemişti bak doğru bass için bir bölüm eklemek lazım, bass'ı üstlerde bir yere yerleştirsem ne gibi bir sorun yaşarım sonuçta güçlü bir bassım yok 2+1 creative sistem?

Hocam üstte bir yer olabilir fakat 5+1 sistem aldığını düşün ileride ona göre planlamalısın masnın 4 bir yanına küçük hoparlörler için tahta koyabilirsin kutu şeklinde yok almam diyorsan üstte anahtarlık olarak düşündüğün bölüme çok rahat sığar 2+1 sistem ben 5+1 göre kafanda bişeler çizdim belki yardımcı olur sana.

• Quichotte kullanıcısına yanıt
    Evet bass kabini anahtarlığa konumlandırılabilir, 5+1 alacağımı sanmıyorum hocam PC'de 2+1 ses gayet tatmin edici benim için, diğer işler için gitarın amfisi yetiyor bana odada.
    Fakat 5+1 alsam bile çevresel ses ortamını oluşturmak için arka tarafıma koymak gerekmezmi 2 hoparlörü? Aklıma takıldı :)
  • quote:

Evet bass kabini anahtarlığa konumlandırılabilir, 5+1 alacağımı sanmıyorum hocam PC'de 2+1 ses gayet tatmin edici benim için, diğer işler için gitarın amfisi yetiyor bana odada.
    Fakat 5+1 alsam bile çevresel ses ortamını oluşturmak için arka tarafıma koymak gerekmezmi 2 hoparlörü? Aklıma takıldı :)

Dediğin doğru oda artık sana kalamış Ben kendi adıma konuşayım henüz ayrı evde yaşamadığım için kablolarım annemin gözüne çok takılır. :D O yüzden anne faktörüde ekledim çizime .
  • Kasayı yan yatırın.
  • Quichotte kullanıcısına yanıt
    Düşünmen yeter sağol :)
  • Alt masa bölümü bitti sayılır, kendi oturuş pozisyonuma göre yazıcı bölümünü biraz yukarı çekip biraz da daralttım rafı. Şimdilik bir sorun gözükmüyor.

Dvd'lik bölümüne hala karar veremedim, raf raf mı yapsam yoksa bikaç yerde rafın her iki tarafına vidalanıp dvd takılan plastikler gördüm, onlardan mı yapsam. Şöyle birşey alıp rafa göre modifiye yapabilirim sanki?

• DVD kullanan var mı artık yaw?
  • Forumda pc modifikasyon bölümü var orada daha bilgili arkadaşlara rastlayabilirsin. Konunu oraya taşı bence.
  • Kasa yeri yapmışsınız ya onu unutun kasayı oraya koyup öldürmeyin derim açıkta bir kenarda olursa daha verimli olur.
  • Bende bilgisayar masası yapmayı düşünüyorum ama benimki bu tarz değil.Hocam sizin yaptığın eskide kaldı.Öyle kapaklı raflı felan.

Benim Aklımda Şu Tarz Var :
  • Bende kendi masami tasarlamistm. Oyle ahim sahim bir suru gozu olan bise degil ama tam bnm icin.Yarin resimlerini ceker atarim. Fikir edinirsin.bence O kadar cekmece ve göz koyma derim ben

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Gönderdiğiniz tasarım gayet güzel ama çok eğimli parça var, açıkcası marangoz makineleri olmadan o eğimleri vermek çok zor olur diye düşünüyorum. Renk ise tam uymuş siyaha yeşil tam pc masasıyım ben diyor.
  • CiNDeRMooN_35 kullanıcısına yanıt
    Açıkcası kendi ihtiyacımı karşılayacak şekilde tasarladım, fazlalık olarak dvd bölümü olabilir haklısınız ama hem görsel olarak güzel durur hemde sürekli/önemli kullandığım programlarım el altında olur diye düşündüm. Sonuçta profesyonel bir tasarımcı değilim amatörüz :)
  • quote:

Gönderdiğiniz tasarım gayet güzel ama çok eğimli parça var, açıkcası marangoz makineleri olmadan o eğimleri vermek çok zor olur diye düşünüyorum. Renk ise tam uymuş siyaha yeşil tam pc masasıyım ben diyor.

tıpa tıp aynısını düşünmüyorum zaten.O kadar profesyonel birşey çıkarabileceğimi düşünmüyorum :) ama aklımda bu tarz birşey var. İnternette bu tarz 3-4 tane daha masa görmüştüm onların harmanlayıp birşey düşünüyorum. Ayrıca dediğim gibi sizin tasarımınızda fazla gereksiz öğeler var ve bu modeller çok eskide kaldı.Hazır işin başındayken iyi düşünün derim :)
  • Basarilar kardeşim insallah kafandaki taslagin aynisini yapabilirsin. Allah yardimcin olsun.

Takip.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Allah razı olsun hocam, bugün işten vakit bulursam üst tarafı çizmeye başlıcam ama hala kasayı havalandırma konusunda bir çözüm bulamadım
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.