Şimdi Ara

BİLGİSAYAR MÜHENDİSLİĞİ İÇİN: ANKARA ÜNİ Mİ EGE Mİ?? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
38
Cevap
0
Favori
4.560
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: Arc Reactor

Yeni açıldığı için ingilizce eğitim nasıl olur bilmiyorum. Çünkü mühendisliklerde bildiğim kadarıyla ingilizce olan bölüm yoktu ankara üniversitesinde. Ben İlk başta Türkçesini yazdım. İngilizcesini de sırf görüntü olsun diye altına yazdım Ölü tercih oldu ama olsun.

ingilizcesi geçen sene açılmıştı,ek kontenjandan öğrenci almıştı,taban sıralama 40bin di diye yazmamışlar çünkü ek kontenjandı ingilizce herzmn daha iyidir ama okuması çok zormuş,bilgisayar mühendisliğinden ingilizcenin iyi olması şart

• quote:

Orijinalden alıntı: ozi01ozi01

quote:

Yeni açıldığı için ingilizce eğitim nasıl olur bilmiyorum. Çünkü mühendisliklerde bildiğim kadarıyla ingilizce olan bölüm yoktu ankara üniversitesinde. Ben İlk başta Türkçesini yazdım. İngilizcesini de sırf görüntü olsun diye altına yazdım Ölü tercih oldu ama olsun.

ingilizcesi geçen sene açılmıştı,ek kontenjandan öğrenci almıştı,taban sıralama 40bin di diye yazmamışlar çünkü ek kontenjandı ingilizce herzmn daha iyidir ama okuması çok zormuş,bilgisayar mühendisliğinden ingilizcenin iyi olması şart

Bilgisayar için ingilizcenin iyi olması şart. Ama ben ingilizce eğitimi doğru bulmuyorum. Türkçe olarak zor anlaşılan konuları ingilizce anlatıp daha beter kafa karıştırmanın gereği yok diye düşünüyorum. Evet inglizceyi iyi bilmek çok önemli ancak lütfen dersler ingilizce olmasın

• quote:

quote:

quote:

Bilgisayar için ingilizcenin iyi olması şart. Ama ben ingilizce eğitimi doğru bulmuyorum. Türkçe olarak zor anlaşılan konuları ingilizce anlatıp daha beter kafa karıştırmanın gereği yok diye düşünüyorum. Evet inglizceyi iyi bilmek çok önemli ancak lütfen dersler ingilizce olmasın

bunu düşüneceğim,benim ingilizcem iyi değil,bu sözlerinden sonra vazgeçmek üzereyim gibi ama kolay kolay vazgeçmem yaw dur kafamı karıştırma

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ozi01ozi01 -- 4 Ağustos 2010; 21:50:42 >

• Kafanı karıştırmış olmıyım aman Sadece kendi düşüncemi söyledim.
  • quote:

Kafanı karıştırmış olmıyım aman Sadece kendi düşüncemi söyledim.

aman dur gözünü sevim ingilizce üstte kalacak o kadar
  • quote:

quote:

Tamam öyle olsun

• quote:

quote:

quote:

Tamam öyle olsun

• Vaktiyle bu türkçe ingilizce mevzularına bende kanmıştım ama sana şunları söyleyeyim

* ingilizce hazırlık var ama bölüm türkçeyse önemli değil buödurumda alt maddeye bak yok bölüm türkçe ve hazırlık yoksa hazırlık olanı seç ingilizce bil muh için olmazsa olmazdır ve çok iyi öğrenilmelidir çünkü türkçe kitap yoktur. (1 2 kitap var ama çeviriler kötü zaten 2 kitapla olmaz birsürü makale vs. tarar okursun bir journal 25 sayfa mesela)

* ingilizceyi kavradık şimdi sıra eğitimde bende girerken kimse bana bunları anlatmadı ama inan bölümün puanaın falan zerre kadar değeri yok. Turkiye bilgisayar mühendisi öğretim üyesi yok evet 3 5 özel ve uçuk puanlı okul harici yok ne yapıyorlar elektronik mühden çakma öğretim üyesi koyup kadroyu şişiriyorlar inan bana bu adamlar bilgisayarın b sinden anlamazlar. Böyle bir bölümdede bilgisayar muh den başaka herşey olursun.

* iyi bölüm öğretim üyelerini inceleyerek bulunur mesele 20 tane öğr üyesi değil mesele doktoralar nereden alınmış buna bak amerika ve avrupadan doktora alan varmı buna bak. Adam proftur ama derse bi girersin sıfır böyle işin .. dersin aman dikkat ünvana kanma doktoraya bak sonra fuzy logic neural network dijital lojik digital design vb. alanlarda çalışan öğretim üyeleri çoksa o okuldan hemen kaç çünkü bunlar elektronikten geçme çakma bilgisayarcıdır.

* çoğu okul bu durumda kadro aşırı zayıf hatta bilkentte operating system (bil mühün alt alanı işletim sistemleri diye geçer) alanında research yapan yani bu işin experi öğretim üyesi bile yok var sen düşün olayı artık.

Yurt dışında teamul atıyorum algoritma verecekse öğr üyesi algoritmada doktora yapması şartı vardır yada yakın alanda başka alanda exper olan bu alanda ders verirse bu dersi unut hayır bekleme. Türkiyede sistem çok zayıf ama elektronik mühendisliği çok çok güçlü yukarıda saydığın okullar ve daha aşağıda pek çok okul elektronikte yeterli eğitim verir ama bilgisayarda veremez.

son olarak egeyi ankaraya gözüm kapalı tercih ederim ankarayı çok iyi biliyorum ve o okulda iş yok ama sen genede öğretim üyelerinin (yar doç doç prof) doktoralarına bak farkı görürsün.

• ayrıca öğretim üyesi çok önemli keşke bazı derslerime tarzanca konuşan bir işe yaramaz yerine saf türkçe konuşan o işin erbabı girseydi demişimdir hep. doktoralara iyi bak farkı anlarsın.
  • Saolasın çok iyi anlatmışsın ellerine sağlık

Bu arada Elektrik-Elektronik te yazacam,aralara sıkıştıracam
  • vah egem çoluk çocuk begenmez olmuş..5-6 yıl önce bakalım kazanabilir miydiniz orayı
  • bu arada sanırım hacettepe'nin sırası düşmedi, yükseldi bu olayda. çok yanlış biliyor da olabilirim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Chandler Bing

bu arada sanırım hacettepe'nin sırası düşmedi, yükseldi bu olayda. çok yanlış biliyor da olabilirim.

16.200 le almış hocam 2000 daha atmış bu senede 2-3 bin atsın muazzam olur inşallah gireriz
  • şıklara marmara da eklersek hangisi olmalı
  • İNG bir üniversite seçmeni öneririm....
  • sizce ankara (ing) ege yoksa dokuzeylül(ing) bilgisayr mühendisliğiimi ben izmirliyim çok karrasızım bide endüstri mühendisliğimi yoksa bilgisayar mı ne olur yardım edin
  • up
  • naptınız :DDD

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fırtına355 -- 13 Temmuz 2017; 22:43:47 >
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.