Şimdi Ara

Bilgisayar mühendisliği için Boğaziçi mi Bilkent mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
1.624
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1

Bilgisayar mühendisliği için Boğaziçi mi Bilkent mi?

(En Son Oy Tarihi: 26.3.2023)
Giriş
  • Herkese merhaba, bilgisayar mühendisliği yazmayı düşünüyorum, Bilkent ve Boğaziçi dışındaki seçenekleri eledim, lütfen hangisinin daha mantıklı bir seçim olduğunu makul sebeplerle (manzara vs hariç) yazarsanız çok sevinirim. İki üniversiteyi de gezdim ikisini de beğendim şehir olarak Adana'dan gideceğim için Ankara da İstanbul da olur. Fakat bilişim sektörünün İstanbul'da daha gelişmiş olduğunu da biliyorum. Akademisyenlik düşünüyorum şu an. Hangisini seçmeliyim?

• bu bölümlerde okuyanlar ya da okuyan tanıdığı olanlar mesaj gönderebilir mi? gerçekten kafam çok karışık yardıma ihtiyacım var
  • Tanıdığım bir tek bu abimiz var

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • seni yanlış yönlendirmek istemem birazdan yazacaklarım gerek boğaziçinde okuyan arkadaşlarım gerekse bilkentte okuyan arkadaşlarımın ortak filirleri doğrultusunda aklımda belirenlerdir. şimdi benim anladığım kadarıyla boğaziçi sektöre mühendis yetiştirmiyor şöyleki boğaziçinin normal dersleri ve seçmeli dersleri biraz daha yöneticiliğe, işletmeye dayalı. bilkent ise daha çok işin iç yüzüne dayalı. yani yeni mezun bir bilkentli ile bir boğaziçiliye al şu işi yap dersen bilkentli daha iyi yapar. ama aynı şekilde al şu şirketi yönet dersen de boğaziçili daha iyi halleder o işi. tabi bu dediklerim sadece arkadaşlarımdan ve çevremden edindiğim bilgiler.

• anladım teşekkürler
  • Bilkenti yazmani tavsiye ederim bogazici yaz okulunda baktigim kadariyla dersleri baya basit seviyede veriliyor ve bilkent mezunlarinin kaliteside ortada ve ayricaa yurtdisi gibi bir hedefin yoksa okul bitince istanbula mutlaka gelmelisin

• Şu an Bilkent'in eline bilgisayar mühendisliğinde eline su dökebilecek bir üniversite Yok ki karşılaştırmak bile hata

• batgem6 kullanıcısına yanıt
    ben bilkent yazmak istiyorum ama çevremdekiler hep hata yaptığımı düşünüyorlar o yüzden kafam karıştı
  • En iyileri değiller ama eşit seviyedeler bence. Kalbinden geçeni seç.

• heymannn kullanıcısına yanıt
    En iyisi sizce hangi üniversite, Odtü mü ?

• quote:

Orijinalden alıntı: Luxurian

En iyisi sizce hangi üniversite, Odtü mü ?

Bence öyle ayrıca itü ve koç da benim gözümde daha önde. Boş konuşmuyorum aynı dönemlerden bende geçtim baya araştırma yaptım bu arada.

en iyisi koç mu?
    ne açıdan önde olduğunu da yazabilir misiniz?
  • quote:

Orijinalden alıntı: insomniac ozge

en iyisi koç mu?

En iyisi demeyelim de şu an en avantajlı görünen odtü bence. Şurada araştırmalarım var sebepleri orada net gözüküyor.https://forum.donanimhaber.com/bilgisayar-muhendisligi-sececekler-icin-dev-rehber-guncellendi-dunyaca-unlu-sirketler-eklendi--127378584

• Açıkçası eğitim anlamında sabancı ve koçu bilkentle karşılaştırmak çok saçma olur. Sabancıda tmden girip mühendisliğe kayabilirken;koçta ise istediğin bölümle rahat rahat çap yapabiliyorsun. Bilkentte ise yan dal yapmak bile aşırı zor. Bence bu örnek bile verilen eğitimin ciddiyetini ve sağlamlığını gösteren nokta.Devlet okullarıyla karşılaştırma yapılırsa Boğaziçinin sayısal bölümlerde o kadar da iyi olduğunu düşünmüyorum ama yurt dışı imkanı iyi bir okul.onun dışında itüye gelirsek bence sektöre ara eleman yetiştiren hep üst kademede bu okulların altında kalan bir okul. Odtü ise diğerlerinden çok daha iyi eğitim anlamında ama ben olsam bilkenti seçerdim. Hem yurt dışı tanınırlık erasmus imkanları okulun sunduğu imkanlar açısından baya iyi. Zaten akademisyen olmak istiyorum demişsin. Akademisyen yetiştirme açısından gayet iyi bir okul bilkent.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.