Şimdi Ara

Bilgisayar Mühendisliği İyi Bir Bölüm Değil mi? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
34
Cevap
0
Favori
1.869
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: ozgural

quote:

Orijinalden alıntı: -Timur-

sayısal puanı iyi olan arkadaşlara bilgisayar mühendisliği yerine
    mimarlık ya da tıp öneriyorum.

neden diye soranlara da bir bilgisayar programcılığı mezunu olarak
    bilg. müh. ile aynı işi yaptığımı ve hemen hemen aynı parayı aldığımı
    söylemek isterim.
    maalesef bilg. müh. ülkemizde henüz yeterince gelişmiş değil..
    kaç tane yazılım şirketi var acaba bilen var mı?

bazı mühendis arkadaşlarım çalıştıkları şirkette
    klavye temizleyip donanım yükseltmekten başka birşey
    yapamadıklarından şikayet ediyorlar.

bu lafım hoşuna gitmiyecek ama mesnetsizce sallıyorsun bence hocam, basit olarak ele alıcak olursak ünv. teknokentleri genellikle bilişim şirketlerinden oluşmaktadır, bunu üniversiteyle az çok ilgisi olan herkes bilir(ne yalan söyleyeyim liseli olabileceğinizden şüpheleniyorum), siz neye göre meslek lisesindeki bilgisayar programcısıyla bilgisayar müh. ini bir tutuyorsunuz? Kimyagerin işi boyacılık mıdır? Sizin mantığınızla sağlık memuru ve doktor arasında hiç fark yok yazıkk...
    benim önerim tam tersi hocam, puanın iyiyse bilgisayar mühendisliğine gel, yoksa kötü bir üniversitede kısmen kendin kısmen üniversite yüzünden kendini geliştiremezsin, suçu meslekte ararsın.

Konuyu saptırmış olacağım , konu sahibi kusura bakmasın.
    Ben bu sene ilk kez girdim. 27.125 inci oldum MF-4'te. Bilgisayar mühendisliği düşünüyordum ama balon meslek falan tarzı yorumlarla başka meslekler düşünmeye itildim. Konuyu açan arkadaş kesinlikle iş bulmada sıkıntı çekmeyecektir tercihi ne olursa olsun. Ancak benim sıralarımdaki biri örneğin dokuz eylül bilgisayar okumuş yada okuyacak biri bilgisayar mühendisliğinde nerelere gelebilir? İş bulmada sıkıntı çeker mi? Cevabınızı bekliyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: 35GOZTEPE35

quote:

quote:

söylemek isterim.

bu lafım hoşuna gitmiyecek ama mesnetsizce sallıyorsun bence hocam, basit olarak ele alıcak olursak ünv. teknokentleri genellikle bilişim şirketlerinden oluşmaktadır, bunu üniversiteyle az çok ilgisi olan herkes bilir(ne yalan söyleyeyim liseli olabileceğinizden şüpheleniyorum), siz neye göre meslek lisesindeki bilgisayar programcısıyla bilgisayar müh. ini bir tutuyorsunuz? Kimyagerin işi boyacılık mıdır? Sizin mantığınızla sağlık memuru ve doktor arasında hiç fark yok yazıkk...
    benim önerim tam tersi hocam, puanın iyiyse bilgisayar mühendisliğine gel, yoksa kötü bir üniversitede kısmen kendin kısmen üniversite yüzünden kendini geliştiremezsin, suçu meslekte ararsın.

Ben bu sene ilk kez girdim. 27.125 inci oldum MF-4'te. Bilgisayar mühendisliği düşünüyordum ama balon meslek falan tarzı yorumlarla başka meslekler düşünmeye itildim. Konuyu açan arkadaş kesinlikle iş bulmada sıkıntı çekmeyecektir tercihi ne olursa olsun. Ancak benim sıralarımdaki biri örneğin dokuz eylül bilgisayar okumuş yada okuyacak biri bilgisayar mühendisliğinde nerelere gelebilir? İş bulmada sıkıntı çeker mi? Cevabınızı bekliyorum.

karsıyaka her yerde
    FOREVER KARSIYAKA

• quote:

Orijinalden alıntı: mhmtpz16

quote:

Orijinalden alıntı: 35GOZTEPE35

quote:

quote:

söylemek isterim.

karsıyaka her yerde
    FOREVER KARSIYAKA

Hocam hiç anlamış değilim, balon meslek nedir? ege bilgisayar hakkında çok olumlu şeyler duydum, bir tanıdığım 1-2 sene önce mezun oldu arkadaşlarım arasından iş bulamıyan yok dedi, birde işin kötü yanı genelde boş meslek falan diyenler bilgisayar mühendisliğinin ne olduğundan dahi bir haber bilgisiz kişiler(mağlesef bilhassa rehberlikçiler ve orta yaş üstü bilgisayarla ilgisi olmayan insanlar) Merak ettim bilgisayar mühendisliği yazma ne yaz diyorlarmış? Eğer gerçekten ilgin varsa ve derdin iş bulup bulamamaksa seçebileceğin diğer alternatif mesleklerden(o puan aralığında) çok daha doğru bir tercih bence bilgisayar mühendisliği, ama hayatını başkalarının fikirlerine göre yönlendirmemelisin kesinlike, emin ol çok pişman olursun yoksa

• quote:

Orijinalden alıntı: mahiv

meraba arkadaşlar
    son zamanlarda, özellikle şu tercih döneminde, bilgisayarın iş alanının dar olduğunu, "balon" bir mühendislik olduğunu vs duyuyorum. elektroniğin daha iyi olduğundan dem vuruyorlar.

ben bilkent bilgisayar ile itü e.h.m. arasında kaldım. ve bir çok kişi, bilkent'in çok iyi olmasına rağmen, sırf elektronik olsun diye itü diyor.

siz ne düşünüyorsunuz bu konuda? hem bilgisayar mühendisliği, hem de benim bilkent-itü arasında kalmama??

Öncelikle teknokentlere bak. Göreceksin ki firmaların %70'inden fazlası bilgisayar mühendisliğiyle direkt alakalı bölümler. Daha sonra gelişmiş ülkelerin istatistik bürolarını incele. Örnek olarak ABD İstatistik Bürosu'nun verdiği bilgiye göre 2018'e kadar yazılım, bilgisayar mühendisliği ve bilgisayar bilimcilere ihtiyac %30 artacak. Türkiye'nin ABD'denin izlediği yolu her gelişmekte olan ülke gibi izleyeceği aşikar. Dolayısıyla ihtiyaç artarak devam edecektir. Daha elektrik, su, yol gitmeyen köyler, yerleşim yerleri var.

• Bilgisayar mühendisliği de elektronikte gayet iyi ve gözde bölümlerdir kimsenin lafına kulak asma sen ama bu iki meslek dalıda üniversitenin öğrettikleri dışında kendini sürekli olarak gelitirmen gereken meslekler olacaktır. Yani iki bölümden de mezun olursan yazılımcı olmak için kendini sürekli geliştirmen gerekecek...
  • Ben kimin lafına göre hareket edeceğimi şaşırdım. Son 3 gündür kafayı yeme aşamasına kadar geldim. Biri bilgisayar yaz pişman olmazsın diyor , diğer başka bir şey. Ben bilgisayar mühendisliğini severek yapacağıma eminim. Ama öte yandan bu işin maddi getirisini de düşünmek lazım. Sonuçta hayatının geri kalanını geçireceğin bir meslekten söz ediyoruz.Çok büyük çelişki içindeyim. Elektrik-Elektronikte de yalnızca İÜ puanıma yakın. Ardından kocaeli üni. geliyor. Ama kocaeliye gitmeyi hiç düşünmedim. Gideceğimi de sanmıyorum.Çok büyük çelişkiler yaşıyorum. Umarım yarına kadar karar veririm
  • bilg muhendisi ol hacı msn hckleriz :D
  • bilkent bilgisayara git hayatını kurtar yurtdışına çıkarsın vs..itü ehm den elini çek derim
  • Mezun biri olarak söylüyorum ki İTÜ EHM'ye düşünüyorsan mutlaka yazmalısın. Bilkent Bilgisayardan çok çok daha iyi olur. Türkiye'de şuan en büyük sektörlerden birisi haberleşme/Telekomünikasyon ve kaliteli mühendislere ihtiyaç var. Bence İTÜ EHM.

Ayrıca bu ülkeden kurtulmak için okuyan varsa verdiğim vergiler haram olsun. Gidin yurtdışında okuyun lisansınızı, yükseğinizi doktoranızı yapın ama sonra muhakkak geri dönüm. En büyük sorunlarımızdan biride malesef 'BEYİN GÖÇÜ'. Zaten kendi cebini düşünenden mühendis olmaz!
  • quote:

Orijinalden alıntı: sahinkenan89

Mezun biri olarak söylüyorum ki İTÜ EHM'ye düşünüyorsan mutlaka yazmalısın. Bilkent Bilgisayardan çok çok daha iyi olur. Türkiye'de şuan en büyük sektörlerden birisi haberleşme/Telekomünikasyon ve kaliteli mühendislere ihtiyaç var. Bence İTÜ EHM.

Ayrıca bu ülkeden kurtulmak için okuyan varsa verdiğim vergiler haram olsun. Gidin yurtdışında okuyun lisansınızı, yükseğinizi doktoranızı yapın ama sonra muhakkak geri dönüm. En büyük sorunlarımızdan biride malesef 'BEYİN GÖÇÜ'. Zaten kendi cebini düşünenden mühendis olmaz!

Haberleşmede de yazılım var. Hatta bilgisayar mühendisleri için telekomünikasyon alanında birçok yüksek lisans programı var.

ABD'de bilgisayar mühendisliğine(Yazılıma yönelmiş olanlar) talebin 2018 yılına kadar %30-34 oranında artması bekleniyor.

Kaynak:http://www.bls.gov/oco/ocos303.htm

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ata -- 30 Temmuz 2011; 22:01:51 >

• Arkadaşlar,vakit ayırıp fikir beyan eden herkese çok teşekkürler önceklikle.

Genel kanı; ikisinin de önünün açık olduğunu, işin benim keyfime kaldığı yönünde. Ve şu an Bilkent bilgisayar ağırlık kazanıyor biraz. Sebebi de İTÜ'de ingilizce eğitimin tam oturmadığı yönündeki araştırmalarım. İTÜ'nün biraz daha vakit geçirmesi lazım sanırım ingilizcenin tam anlamıyla işlerlik kazanması için. İstanbul kral ama, eğitime öncelik vermek biraz daha mantıklı gibi.

Zaten %100 gelir gibi bir durum yok iki bölüm içinde. Bilkent'i üste yazacağım, altına İTÜ. Artık hakkımızda hayırlısı diyorum. Hangisi gelirse de, tüm bu yorumlardan sonra seve seve okurum.

Tekrar teşekkürler; ama başka bir yorumu olan varsa da, öğrenmeyi isterim tabii ki. Burda yazanlar sadece benim için değil, benim gibi olan herkese.
  • quote:

Arkadaşlar,vakit ayırıp fikir beyan eden herkese çok teşekkürler önceklikle.

Genel kanı; ikisinin de önünün açık olduğunu, işin benim keyfime kaldığı yönünde. Ve şu an Bilkent bilgisayar ağırlık kazanıyor biraz. Sebebi de İTÜ'de ingilizce eğitimin tam oturmadığı yönündeki araştırmalarım. İTÜ'nün biraz daha vakit geçirmesi lazım sanırım ingilizcenin tam anlamıyla işlerlik kazanması için. İstanbul kral ama, eğitime öncelik vermek biraz daha mantıklı gibi.

Zaten %100 gelir gibi bir durum yok iki bölüm içinde. Bilkent'i üste yazacağım, altına İTÜ. Artık hakkımızda hayırlısı diyorum. Hangisi gelirse de, tüm bu yorumlardan sonra seve seve okurum.

Tekrar teşekkürler; ama başka bir yorumu olan varsa da, öğrenmeyi isterim tabii ki. Burda yazanlar sadece benim için değil, benim gibi olan herkese.

benim sıram 2180 ve İTÜ EHM -ing yazdım. dediğin gibi forumlarda ingilizce eğitimi daha tam oturmadı diyenler var ama tercih günlerinde önemli kişilere bu durumu sordum. Şuan yabanci diller okulunda 20 tane yabancı okutman varmış ve türkiye'de bu alanda açık ara 1.sıradalarmış. Hani sorun lab. imkanları, teknik eğitimi, öğretim kadrosu olsaydı oturması için 2-3 yıl süre verebilirdik ama ingilizce eğitim olunca gerekli uygulamaları yapar hatta yabancı dil hocalarını getirirsen sorun ortadan kaldırır. Zaten sadece hoca ve öğrenci arasında olan bir şey. Sırf bu yüzden bilkent bilgisayara öncelik verdiysen sonra pişman olmassın umarım. Başka önceliklerinde filan varsa o zaman hayırlı olsun derim.

• quote:

Orijinalden alıntı: eray93teiz

quote:

benim sıram 2180 ve İTÜ EHM -ing yazdım. dediğin gibi forumlarda ingilizce eğitimi daha tam oturmadı diyenler var ama tercih günlerinde önemli kişilere bu durumu sordum. Şuan yabanci diller okulunda 20 tane yabancı okutman varmış ve türkiye'de bu alanda açık ara 1.sıradalarmış. Hani sorun lab. imkanları, teknik eğitimi, öğretim kadrosu olsaydı oturması için 2-3 yıl süre verebilirdik ama ingilizce eğitim olunca gerekli uygulamaları yapar hatta yabancı dil hocalarını getirirsen sorun ortadan kaldırır. Zaten sadece hoca ve öğrenci arasında olan bir şey. Sırf bu yüzden bilkent bilgisayara öncelik verdiysen sonra pişman olmassın umarım. Başka önceliklerinde filan varsa o zaman hayırlı olsun derim.

İngilizce bir sebep sadece, başka nedenlerim de var. Sıralaman güzel, hayırlı olsun İTÜ.

İngilizce hususunda da, biraz yetenek gerekiyor ve bende o yetenek yok gibi
    O yüzden biraz daha sistemli öğrenmem lazım. Bilkent bu konuda iyi diyorlar, bakalım artık.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: eray93teiz

quote:

İngilizce bir sebep sadece, başka nedenlerim de var. Sıralaman güzel, hayırlı olsun İTÜ.

İngilizce hususunda da, biraz yetenek gerekiyor ve bende o yetenek yok gibi
    O yüzden biraz daha sistemli öğrenmem lazım. Bilkent bu konuda iyi diyorlar, bakalım artık.

ingilizcede sorunun varsa bilkent hazırlığı geçemeyenler var inş. durumun onlar gibi olmaz. Sevdiğim bir abim o yüzden boğaziçini bıraktı yani puanına yazık oldu. Bazen fazla abartıyorlarmış. Umarım halledersin

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.