Şimdi Ara

◊◊◊◊ | Bilgisayar Mühendisliği Kulübü | ◊◊◊◊ (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
179
Cevap
6
Favori
4.488
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Sınava bu yıl giricem Haliç Üniversitesi.
    Ayrıca günde kaç saat çalıştığımızı kaç soru çözdüğümüzü güncelleyip yayınlarsak birbirimizden hırs edebiliriz.
  • Arkadaşlar bilgisayr eğitimi iyi olan lise önerir misiniz
    ve hangi derslere ağırlık vermeliyim
  • quote:

Orijinalden alıntı: komikcik

Arkadaşlar bilgisayr eğitimi iyi olan lise önerir misiniz

Öyle bir lise mi var meslek lisesi falan diyosan başka tabi
  • quote:

Orijinalden alıntı: komikcik

Arkadaşlar bilgisayr eğitimi iyi olan lise önerir misiniz

dostum yazdığın yazıyı bi oku, empati kur karsıdaki cevap verecek insanlarla ?? ben senın hangi ilde olduğunu ne bileyim? ayrıca yukarıda arkadas yazmıs meslek lisesi arıyorsun galiba?
  • Bende bu sene kazanmak istiyorum :)

• Arkadaşlar ben ygs'ye girdim ve o kadar iç açıcı bir sonuç gelmedi sıralamamı 30-40 bin arasına cekebilecegimi düşünüyorum.Osmangazi üniversitesi Bilgisayar müh. Okusam iş imkanı nedir ne konumda olurum Bi odtü itü bogaziçi mezunu olamamamın cok sıkıntısını çeker miyim ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Cevdet12

Arkadaşlar ben ygs'ye girdim ve o kadar iç açıcı bir sonuç gelmedi sıralamamı 30-40 bin arasına cekebilecegimi düşünüyorum.Osmangazi üniversitesi Bilgisayar müh. Okusam iş imkanı nedir ne konumda olurum Bi odtü itü bogaziçi mezunu olamamamın cok sıkıntısını çeker miyim ?

özellerde etiket önemli(özellikle ilk iş bulmada falan) kamuda önemi yok.bilgisayar müh.kendini gelistirmek baya öne cıkıyor(diger bölümlere nazaran) tabii bir sıkıntı cekersin ama belli bir tecrübeden sonra onu kapatırsın.veya hic kasmadan devlete kapagı atarsın rahat edersin
  • devlet işlerinde bir bilgisayar mühendisinin konumu nedir ve hani nerelerde ne iş yapar?

bir de bankalarda iş bulma imkanı çok diyorlar, bankada ne yapıyor ki bir bilgisayar mühendisi?

özel sektör daha çok tercih ediliyor sanırım mezunlar tarafından. devlete girince daha fazla maaş durumu yok mu?
  • Devlette ne gibi iş olanakları var?
  • bilgisayar mühendislerine merak ettiğim bişeyi sormak istiyorum ? bilgisayar mühendisliğinde bildiğimiz matematiği kullanıyo muyuz ? sormak istediğim bilgisayar mühendisinin matematiksel zekaya sahip olması gerek fakat iyi matematikte bilmeli mi mesela program yazzarken matematik kullanıyo musunuz ? mesela logaritma türev integral fonksiyon matris determinant bunları direkt kullanıyo musunuz ? bu soruyu sormamın sebebi ben fazla ezber sevmem eğer bu programlama kod yazma gibi şeyler matematik içeriyosa yani bir mantığı varsa çok severek yapabileceğim bir meslek olabilir.
  • forumda devlette calısan bir bilgisayar mühendisi yazmıstı.format atmaktan program yuklemekten baska bır sey yaptıkları yokmus.zaten devlete gırersen yatarsın hanı bı laf var ya devlete kapagı at diye o iste
    bankada ise atmleri falan yanılmıyorsam bilgisayar mühendisleri yapıyor(para cekme falan olayı)
    devlette maas standart belkı ılerde cok az artar,devlet rahatlık ısteyenlerın yerı devlete gırersen yerınde sayarsın ama özeldeki kadar da sıkıntın olmaz
  • quote:

Orijinalden alıntı: Michio KaKu

bilgisayar mühendislerine merak ettiğim bişeyi sormak istiyorum ? bilgisayar mühendisliğinde bildiğimiz matematiği kullanıyo muyuz ? sormak istediğim bilgisayar mühendisinin matematiksel zekaya sahip olması gerek fakat iyi matematikte bilmeli mi mesela program yazzarken matematik kullanıyo musunuz ? mesela logaritma türev integral fonksiyon matris determinant bunları direkt kullanıyo musunuz ? bu soruyu sormamın sebebi ben fazla ezber sevmem eğer bu programlama kod yazma gibi şeyler matematik içeriyosa yani bir mantığı varsa çok severek yapabileceğim bir meslek olabilir.

Bilgisayar mühendisliğinde daha çok logaritma-Matris(Determinant)-Sayı sistemleri vb. Matematiksel ifadeler kullanılıyor. Hem Program yazarken hemde algoritma oluştururken matematikden çokca yararlanıyorsunuz.

Kod yazmak ezberden olan bir iş değildir. Kod yazmak kafa çalıştırma ve sabır ister. Çok fazla kafa yorman gerekebiliyor bazı programlarda..

• Bildiğim kadarı ile devlet çok fazla bilgisayar mühendisi alımı yapmıyor. Devlette çalışanlarda çok fazla bir iş yapdığı söylenemez..

Bankada çalışanlar Bnakaların Web sitelerini , Var ise veri tabanı sistemlerini konrol ederler ve bakım yaparlar..

• < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: #AysunCiftci

bir sey sorabilir miyim sizce namik kemal bilgisayar muhendisligi mi yoksa dumlupinar bilgisayar muhendsligi mi

Bence Dumlupınar Bilgisayar..

Çünkü eğitim olarak daha iyi diye biliyorum.Hemde azda olsa ismi var.Benden tavsiye iki üniversiteninde ders planlarına bak hangisi daha ilgini çekiyorsa onu yaz derim..
  • quote:

Orijinalden alıntı: #AysunCiftci

bir sey sorabilir miyim sizce namik kemal bilgisayar muhendisligi mi yoksa dumlupinar bilgisayar muhendsligi mi

İkisi de çok benzer . Gerçi ikisine de gidip öğretim olarak kesin net bilgilere ulaşmadım ama tanıdığım kişilerden duyduklarım olarak ; Namık Kemal daha iyi imiş . Tabi başka yerler var ise oraları tercih edin derim ben
  • merhaba arkadaşlar ben de bilgisayar mühendisliği daha doğrusu programlama ve yazılım kısmını düşünen adaylardan biriyim puanım yıldız teknik bilgisayara rahat tutuyor.Acaba yıldızın bilgisayar mühendisliği nasıldır diğer mühendislerle kapışabilecek kapasitedemidir biraz bilgi verirseniz sevinirim.
    Birde elektronik ve haberleşme ya da elektrik elektronik mühendisliği gibi mühendisliklerden yazılıma kayma programlamaya yoğunlaşma gibi imkanlarımız var mı ?

şimdiden teşekkürler
  • quote:

Orijinalden alıntı: HeaDBangeR\m/

merhaba arkadaşlar ben de bilgisayar mühendisliği daha doğrusu programlama ve yazılım kısmını düşünen adaylardan biriyim puanım yıldız teknik bilgisayara rahat tutuyor.Acaba yıldızın bilgisayar mühendisliği nasıldır diğer mühendislerle kapışabilecek kapasitedemidir biraz bilgi verirseniz sevinirim.
    Birde elektronik ve haberleşme ya da elektrik elektronik mühendisliği gibi mühendisliklerden yazılıma kayma programlamaya yoğunlaşma gibi imkanlarımız var mı ?

şimdiden teşekkürler

Yıldız teknik üniversiteside ıstanbuldaki iyi üniversitelerden birisidir.Eğitimi universitelerimizden biridir.Ama bence İtü yada Boğaziçi üniversitesi ile ne kadar karışabilir bilemiyorum...Gelelim yazılım kısmına evet elektronik ve haberleşme veya elektrik ve elektronik müh okur isen kendini elektroniğin yazılım kısmına verirsin eğer yeteri kadar elektronik yazılım kısmına verirsen senin için iyi olabilir... Yanlız şöylede bir durum var normal bilgisayar mühendisliği yazılımı ile elektrik-elektronik mühendisliğinin yazılımı temel olarak aynıdır ama çok büyük farklılıklarda vardır...

Ama 1.sınıfın sonunda not ortalamanı yükseltirsen Bilgisayar muhendisligine geçiş yapabilirsin..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.