Şimdi Ara

Bilgisayar mühendisliği öğrencisi için mac mi pc mi? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
57
Cevap
0
Favori
4.777
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: confuest

quote:

Orijinalden alıntı: bilgehannl3

quote:

Orijinalden alıntı: edutreader

quote:

quote:

quote:

quote:

pc al bende mac var programcılıkla uğraşıyorum ancak ben sadece apple ürünlerine program yazıyorum, iphone gibi ancak sen daha hazırlık okuyosun yani hiç düşünmeden pc al

Peki neden?

benim çalıştığım sektör iphone ve ipad lere yazılım yazan bir yer ben sadece bunlara yazılım yazdığım için mac kullanıyorum ama sen hazırlıkta okuyorum diyosun mac alırsan ilerde bazı problemler çıkar (hocanın istediği bir programın mac i desteklememesi gibi) 2. işletim sistemide çok yorar mac leri iyi performars alamassınız o yüzde pc al

Peki siz öğrenci sıralarında ne kullandınız? Mac in desteklemediği programlara örnek verebilir misiniz?

ben öğrenciyken bende acer takoz bi masa üstü vardı sen nediyosun son senemde bi tane laptop alabilmiştim zar zor o da hp idi sanırsam.Program içinse her programın mac sürümünü bulman gerekiyorki asıl problemde bu zaten, bazıları macte çalışmıyo isimlerini tam hatırlamıyorum.

Benim mac düşünmemin sebebi 4-5 yıl kullancağım için bilgisayarı eğer bir pc alırsam bu pcyi ben 4-5 yıl sorunsuz kullanabilir miyim? Ve iphone ve ipadlere program yazmaya karar verirsem bunu pc ile halledebilir miyim? Yoksa pcnin yanına 2.el 400-500 tl ye mac mini bulabilirsem ondan falan mı alayım sizce?

mac al geç direk, sana şunu söylüyeyim Bilkent Üniversitesi Bilgisayar Müh. hocalarının %90 ı mac kullanıyor ...

mac alın diyorsanız macin pcye göre programlamada üstünlüklerini pcnin üstünlüklerini söyleyebilir misiniz?

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

pc al bende mac var programcılıkla uğraşıyorum ancak ben sadece apple ürünlerine program yazıyorum, iphone gibi ancak sen daha hazırlık okuyosun yani hiç düşünmeden pc al

Peki neden?

benim çalıştığım sektör iphone ve ipad lere yazılım yazan bir yer ben sadece bunlara yazılım yazdığım için mac kullanıyorum ama sen hazırlıkta okuyorum diyosun mac alırsan ilerde bazı problemler çıkar (hocanın istediği bir programın mac i desteklememesi gibi) 2. işletim sistemide çok yorar mac leri iyi performars alamassınız o yüzde pc al

Peki siz öğrenci sıralarında ne kullandınız? Mac in desteklemediği programlara örnek verebilir misiniz?

ben öğrenciyken bende acer takoz bi masa üstü vardı sen nediyosun son senemde bi tane laptop alabilmiştim zar zor o da hp idi sanırsam.Program içinse her programın mac sürümünü bulman gerekiyorki asıl problemde bu zaten, bazıları macte çalışmıyo isimlerini tam hatırlamıyorum.

Benim mac düşünmemin sebebi 4-5 yıl kullancağım için bilgisayarı eğer bir pc alırsam bu pcyi ben 4-5 yıl sorunsuz kullanabilir miyim? Ve iphone ve ipadlere program yazmaya karar verirsem bunu pc ile halledebilir miyim? Yoksa pcnin yanına 2.el 400-500 tl ye mac mini bulabilirsem ondan falan mı alayım sizce?

dediğim gibi öğrencilik yıllarında çok gerekmez mac siz iyi bi laptop alın üni bittikten sonra düşünün maci bence.Gereksiz bi harcama olur o kadar

Yukarıda bahsettiğim 400-500 tllik mac mini hakkında ne düşünüyorsunuz? PC olarak nasıl bir pc almalıyım? Ultraook sizce yeterli bir tercih olur mu?

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Peki neden?

mac al geç direk, sana şunu söylüyeyim Bilkent Üniversitesi Bilgisayar Müh. hocalarının %90 ı mac kullanıyor ...

mac alın diyorsanız macin pcye göre programlamada üstünlüklerini pcnin üstünlüklerini söyleyebilir misiniz?

yukarda yazdım ya, hiçbir programa gerek duymadan c++ üzerine çalışırsınız

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Peki neden?

yukarda yazdım ya, hiçbir programa gerek duymadan c++ üzerine çalışırsınız

Benim artı ve eksilerinden kastım pcye göre macte iphone ve ipad uygulamaları hariç neyi daha iyi yaparım? Neyi daha iyi yapamam?

• Düşünürsen fiyat konusunda yardımcı olabilirim.

https://forum.donanimhaber.com/showTopic.asp?m=71215763&p=1#71215763

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Merhabalar, şu an bilgisayar mühendisliği hazırlık okuyorum. Bir bilgisayar alacağım ve u bilgisayarın mac mi pc mi olacağına karar veremedim. Aslında benim gönlüm mac ten yana ancak programlama için gerekli olan programları mac te bulamama sorunum olur mu? Mac e windows kurailirim ancak çoğu işimi windowsta halledeceksem neden mac alayım? Yani uzun lafın kısası beni bilgisayar mühendisliğinde 4-5-6 yıl götürecek ilgisayar lazım hangisi sizce iyi seçim olur?

dostum madem 4300 tl paran var al temizinden bir ultrabook ,yanına da bir tane mac mini yada macbook air fln mıs gibi işte
  • Merhaba

M6600 Profesyoneller için geliştirilmiş bir cihaz.16 gb ram 8 çekirdek işlemci full hd ekran ayrıca çok stabil.orjinal win 7 64 bit var.mobil olması ayrı bir avantaj.İnan sıfırdan farksız.türkiye fiyatı 9.000 TL civarında.olumlu olumsuz dönersen sevinirim

https://forum.donanimhaber.com/showTopic.asp?m=71215763&p=1#71215763

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tamamen israf o Apple'e verdiğiniz paralar her alanda olduğu gibi bu platformada da sadece içini şişirip servis ediyorlar.Seçim bence tartışmasız PC olmalıdır

C/C++ konusunda Ubuntunun üstüne tanımam.
  • Eğer applede çalışacaksan mac.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Livermorium

Tamamen israf o Apple'e verdiğiniz paralar her alanda olduğu gibi bu platformada da sadece içini şişirip servis ediyorlar.Seçim bence tartışmasız PC olmalıdır

Benim mac düşünmemin sebebi bilgisayarla fazla sorun yaşamadan dediğimi yapsın 5 yıl sıkıntısız kullanayım. Pili iyi olsun dediğimden dolayı.
  • güncel
  • sorumu bu pc,mac grafiker bilgisayarıdır

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi neoplan23 -- 2 Mart 2013; 12:00:14 >
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Livermorium

Tamamen israf o Apple'e verdiğiniz paralar her alanda olduğu gibi bu platformada da sadece içini şişirip servis ediyorlar.Seçim bence tartışmasız PC olmalıdır

Benim mac düşünmemin sebebi bilgisayarla fazla sorun yaşamadan dediğimi yapsın 5 yıl sıkıntısız kullanayım. Pili iyi olsun dediğimden dolayı.

Mac alırsan servis içini açıp bakabilecek mi? Bir de bunu düşün.
    Ben kullanmam, ama şu da bir gerçek ki; kendini iyi hissetmenin yaratıcılığı arttırdığı kesin. Eğer, "ben Apple kullanıyorum, ha ha" ruh halinde olmak, bir numara olmak gibi heveslerin varsa elbette tercih et, en üst seviye panel-işlemci-pil kullandıklarını düşünüyorum.
    İşlemci anakart zaten üreticilerden geliyor, hani pil ömrü için en düşük akım kaçaklı işlemci modellerini kullanıyorlar dersen anlarım. Ama fizik kurallarıyla sabit; daha iyisi olsa intel ya da AMD yapardı...
    Mühendis olan, bir yolunu bulacak olan sensin.

• up
  • Ben Öncelikle Pc Diyorum.Çünkü Macler Çok Pahalı

Bende Bilgisayar Mühendisligi okumayı Düşünüyorum.Güzel Bir Bölümmü?
  • Ben konunun açıldığı zmandan beri az biraz bakınıyorum da hala up nedir onu anlamadım? Ne seçersen seç sana direk bi zararı dokunmaz. Hala bununla ilgili araştırmakla zaman harcıyorsan, zmanını java / c vs. için ayır. Derslerde önüne çıkacak, implemente etmeni istenecek ortam neyse onu öğrenmek için şimdiden vakit ayır. Param var faln diyorsun madem, paranın karşılığını iyi almak istiyorsun madem, pc mi mac diye bana göre saçma karşılaştırmalara girme hiç. Vaktini paranı öğrenme materyalleri vs. için harca. Özel ders mi alırsın, anlamana öğrenmene yardımcı olacak kursa mı gidersin, hızlı okuma kursuna mı gidersin , iyi bilen birini bulup abi gel şunu anlat mı dersin vs. vs. İyi olmak istiyorsan yatırımını ona göre yap şimdiden, donanım o mu bu muya değil. Sana 101 de C anlatıp ilerde her cacığı C++ ile isteyeceklerse, 2. 3. sınıfta Java kastıracaklarsa şimdiden onun derdine düş sen. Çoğunlukla hangi compiler kullanılıyorsa onu öğrenmeye bak. Evde VS ile yaparsın olur olur dersin, okulda Linux altında segmentation fault alırsın, ee ne iş dersin(böyle burnu büyüklük yapacak yok da, abartı olsun). Donanımım ne olsun, şu kadar zman idare etsin bana göre eften püften şeyler. Alacağın şey sonuçta eli yüzü düzgün bişey olacak , o da işini görecek senin.

• quote:

Merhabalar, şu an bilgisayar mühendisliği hazırlık okuyorum. Bir bilgisayar alacağım ve u bilgisayarın mac mi pc mi olacağına karar veremedim. Aslında benim gönlüm mac ten yana ancak programlama için gerekli olan programları mac te bulamama sorunum olur mu? Mac e windows kurailirim ancak çoğu işimi windowsta halledeceksem neden mac alayım? Yani uzun lafın kısası beni bilgisayar mühendisliğinde 4-5-6 yıl götürecek ilgisayar lazım hangisi sizce iyi seçim olur?

İkinci el bir mac gerçekten işini en iyi şekilde görecektir.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.