Şimdi Ara

Bilgisayar Mühendisliği okumayın (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
97
Cevap
0
Favori
2.527
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orjinalden alıntı: .ceylan.

quote:

Orjinalden alıntı: *ORION*

Yetinmek elindekinin değerini de bilmektir ama kusura bakma zuzucık

abişkocuk

insanın eşi de çok değerlidir normalde, ama beraberken aşırı mutsuzsan,dayak yiyorsan ayrılırsın de mi? başkasına eş olabilcek birini aldım, hakkını yedim,bırakamam mı dersin ya da eşinden bu sebepten ayrılan kişiye yetinmeyi bilmiyosun mu dersin?

ben de mesleğimi yaparken mutsuz olcam,dayak yiyomuş gibi stresli,acılı olcam belki her gün. bu durumu devam ettirmemek istemek benim hakkım değil mi?

anlayın artık yav

bunu öncesinde düşüneceksinkocan seni dövüyosa sen de onu döveceksin,mutfaktaki merdane boşuna mı?

• yahu insan dışardan bakınca bilemiyo işte nası bi meslek olduğunu. kaç kez değişti o tercih listem biliyo musun sen

neyse abişkosu,uzatmayalım. farklı düşünüyoruz işte :}
  • quote:

quote:

Orjinalden alıntı: simurg

Kıymet bilmemek?Bu belki de daha çok hayatınızda neyi önemsediğinize bağlı...Burda kıymeti bilinmediği için mi böyle bilindiği için mi?Bİr iş sizi yüksek seviyede rahatsız ediyorsa hayatınız boyunca onunla nasıl devam edersiniz?Şöyle düşünün bir yerden bir yere gidiyorsunuz ve ayağınızda sizi çok rahatsız eden ayakkabılar var.Bu yol çekilir mi?Bir yere gelince artık onlara çıkarmak istersiniz.Peki siz bu ayakkabıları çıkardığınızda amacınız olan yere ulaşamayacak mısınız?Ulaşacaksınız hata belki de daha rahat.Burada anlamanız gereken yürümenin amaç olmadığı.Burada bir hedefiniz var ve oraya ulaşırken yürümek araç, varacağınız nokta amaç.Güzel bir hayat istiyorsanız, yaşamak için para kazanırsınız, para kazanmak için yaşamazsınız.Mezarınız som altından olsa kaç yazar?Ceylan eğer bahsettiği kadar rahatsız oluyorsa bu bölümden ve bunları söylüyorsa bu mesleğinin kıymetini bilmediğinden çok hayatına değer verdiğini gösteriri bence.Siz her sabah "Yine iş günü" diye başlar ve akşam yüzünüzde hiçbir mutluluk ifadesi olmadan dönerseniz bu işin size kazandırdığı paranın hiçbir değeri yoktur.Ayrıca bir insan sevmeden bir işte çok fazla ilerleyemez.Eğer üniversiteyi bitirdiğinizde siz hâlâ o bölümü sevmiyorsanız o üniversiteyi bitirmenin de pek bir anlamı yoktur sizin için.Olaylara biraz daha değişik açılardan bakın lütfen.Vay vay vay hem kazanmış üzerine de beğenmiyorikıymet bilmiyor,yazık... demeyin size ilk görüşte ters düşen bir olay için.

Senin bu ülekede kaç milyon aç ve işsiz insan olduğundan haberin yok herhalde,hiç bir insanın böyle bir lüksü olamaz,bir insan hem kendi hayatına hem de sevdiklerinin hayatına değer veriyorsa mesleğine de değer vermeli,hayatta herşey birbirine orantılı ve bağlı,bir parçasını çekir koparırsan diğer parçaların hiç bir anlamı kalmaz.

İşsizliği de biliyorum hayatın güllük gülistanlık olmadığını da biliyorum.İşsizlik ve bunun dolaylı yoldan ortaya çıkardığı şeylerden ötürü 1 ay sonra annem ile babam boşanıyorlar.Bu konu yüzünden şimdiye kadar yaşadığım şeyleri ise saymıyorum bile.
    Bu ülkede bilgisayar mühendisliği okuyan tek kişi Ceylan değil.Şimdi şöyle düşünelim hadi Ceylan iş buldu ve bu işe girdi fakat işi istemiyor.Bu durumdan negatif olarak etkilenecek kişiler kimler?
    1-Ceylan
    2-İş veren
    3-Ceylan'ın görevlendirildiği projeyi isteyen kişi
    4-Ceylan'ın yerine geçebilecek ve bu işi isteyerek yapacak kişi.
    Burada Ceylan'ın yerine işi isteyerek yapan birisi geçerse bu kişilerin hepsi için olaylar daha iyi gelişecektir ve evet hayatta herşey birbirine orantılı ve bağlı fakat parçasını çekip koparmanın aksine eski parçanın yerine daha iyisini koyarsan hem oradaki eski parça o bölgede kalıp parçalanmaktan kurtulur hem de daha iyi bir parça geldiği için bütün sistem daha rahat çalışır.[Yazılarımın amacı seninle veya bir başkasıyla rekabet etmek değil Ori :) Sadece görüşlerimi belirtiyorum ama n'apabilirim forum olduğu için şuan ne ses tonu var ne de mimikler var olayın içinde :) (Sonradan boşu boşuna bir tartışma çıkmasın diye yazıyorum bu notu :) ) ]

• Siz okumayın da bana rakip çıkmasın hesabı
  • Ben yine de üç yıl deneme taraftarıyım.Okulun bitimine iki yıl var diyelim,üç de sonrası,toplamda beş yıl,alışılır
  • quote:

Orjinalden alıntı: kemalton

Ben yine de üç yıl deneme taraftarıyım.Okulun bitimine iki yıl var diyelim,üç de sonrası,toplamda beş yıl,alışılır

evet. bi süre çalışmadan böyle bi karar asla vermem zaten.

simuş bi kez daha söylüyorum gel sen kardeşim ol benim

aleen,çok fesatsın cık cık cık

• quote:

quote:

quote:

Kıymet bilmemek?Bu belki de daha çok hayatınızda neyi önemsediğinize bağlı...Burda kıymeti bilinmediği için mi böyle bilindiği için mi?Bİr iş sizi yüksek seviyede rahatsız ediyorsa hayatınız boyunca onunla nasıl devam edersiniz?Şöyle düşünün bir yerden bir yere gidiyorsunuz ve ayağınızda sizi çok rahatsız eden ayakkabılar var.Bu yol çekilir mi?Bir yere gelince artık onlara çıkarmak istersiniz.Peki siz bu ayakkabıları çıkardığınızda amacınız olan yere ulaşamayacak mısınız?Ulaşacaksınız hata belki de daha rahat.Burada anlamanız gereken yürümenin amaç olmadığı.Burada bir hedefiniz var ve oraya ulaşırken yürümek araç, varacağınız nokta amaç.Güzel bir hayat istiyorsanız, yaşamak için para kazanırsınız, para kazanmak için yaşamazsınız.Mezarınız som altından olsa kaç yazar?Ceylan eğer bahsettiği kadar rahatsız oluyorsa bu bölümden ve bunları söylüyorsa bu mesleğinin kıymetini bilmediğinden çok hayatına değer verdiğini gösteriri bence.Siz her sabah "Yine iş günü" diye başlar ve akşam yüzünüzde hiçbir mutluluk ifadesi olmadan dönerseniz bu işin size kazandırdığı paranın hiçbir değeri yoktur.Ayrıca bir insan sevmeden bir işte çok fazla ilerleyemez.Eğer üniversiteyi bitirdiğinizde siz hâlâ o bölümü sevmiyorsanız o üniversiteyi bitirmenin de pek bir anlamı yoktur sizin için.Olaylara biraz daha değişik açılardan bakın lütfen.Vay vay vay hem kazanmış üzerine de beğenmiyorikıymet bilmiyor,yazık... demeyin size ilk görüşte ters düşen bir olay için.

Senin bu ülekede kaç milyon aç ve işsiz insan olduğundan haberin yok herhalde,hiç bir insanın böyle bir lüksü olamaz,bir insan hem kendi hayatına hem de sevdiklerinin hayatına değer veriyorsa mesleğine de değer vermeli,hayatta herşey birbirine orantılı ve bağlı,bir parçasını çekir koparırsan diğer parçaların hiç bir anlamı kalmaz.

İşsizliği de biliyorum hayatın güllük gülistanlık olmadığını da biliyorum.İşsizlik ve bunun dolaylı yoldan ortaya çıkardığı şeylerden ötürü 1 ay sonra annem ile babam boşanıyorlar.Bu konu yüzünden şimdiye kadar yaşadığım şeyleri ise saymıyorum bile.
    Bu ülkede bilgisayar mühendisliği okuyan tek kişi Ceylan değil.Şimdi şöyle düşünelim hadi Ceylan iş buldu ve bu işe girdi fakat işi istemiyor.Bu durumdan negatif olarak etkilenecek kişiler kimler?
    1-Ceylan
    2-İş veren
    3-Ceylan'ın görevlendirildiği projeyi isteyen kişi
    4-Ceylan'ın yerine geçebilecek ve bu işi isteyerek yapacak kişi.
    Burada Ceylan'ın yerine işi isteyerek yapan birisi geçerse bu kişilerin hepsi için olaylar daha iyi gelişecektir ve evet hayatta herşey birbirine orantılı ve bağlı fakat parçasını çekip koparmanın aksine eski parçanın yerine daha iyisini koyarsan hem oradaki eski parça o bölgede kalıp parçalanmaktan kurtulur hem de daha iyi bir parça geldiği için bütün sistem daha rahat çalışır.[Yazılarımın amacı seninle veya bir başkasıyla rekabet etmek değil Ori :) Sadece görüşlerimi belirtiyorum ama n'apabilirim forum olduğu için şuan ne ses tonu var ne de mimikler var olayın içinde :) (Sonradan boşu boşuna bir tartışma çıkmasın diye yazıyorum bu notu :) ) ]

Benimle rekabet edemezsin zaten
    bence herkes sevdiği mesleği yapmalı ben ceylan'ın bu mesleğe gönüllü başladığına inanmıyorum,okumak için okumak ayrı
    yaşamak için okumak apayrı birşey

• quote:

Benimle rekabet edemezsin zaten
    bence herkes sevdiği mesleği yapmalı ben ceylan'ın bu mesleğe gönüllü başladığına inanmıyorum,okumak için okumak ayrı
    yaşamak için okumak apayrı birşey

haydaa biz ne diyoruz sabahtan beri

ya benim meslek seçimim şöyle oldu:

hiçbi meslek bana uygun değildi aslında öğretmenliği seviyordum ama lisedeki sinir öğrenciler hocaları çok yıpratıyordu,ondan da caydım. bi de şarkı söylemeyi çok severim ama bu devirde ben şarkıcı olsam tutunamam bu piyasada bazı tipler gibi olmıycağımdan

ben de kötünün iyisini seçeyim mantığıyla yaklaştım. son iki tercih olarak yazmıştım bilgisayarı,sonra bi bilgisayar mühendisi tanıdıkla konuşunca ilk iki tercihe taşındı o yaştaki insan kararsız olur zaten. mesleklerin iç yüzünü de bilmeyince böyle oldu. bi de açıyodum meslekleri tanıtan kitapçıkları, hep terimsel şeyler yazıyodu. hiçbi şey anlamıyodum

• inşaat müh. okumanızı tavsiye ederim,ama ktüde deil
  • Vaktiyle adamın birisi damdan düşmüş, hemen yatırmışlar, "Dur sana bir doktor getirelim" demişler. O da, "doktor benim halimden anlamaz, bana damdan düşen birisini getirin" demiş...

O yüzden bazı şeyleri ancak yaşayan bilir.

Hala kontenjandan, kıymet bilmemekten dem vuruyorsunuz ve ben yine tekrarlıyorum, kimse buralara kura ile gelmiyor. Herkes belli şeylerden fedakarlık ederek bu kontenjanları dolduruyor.
    Meslek seçiminin nasıl yapıldığı aşikar. Ben de futbol altyapı antrenörü olmak istiyorum ama mühendis oldum. Yapacak bir şey yok. Okumak sadece meslek edinmek değildir. Özellikle mühendislik insana bir bakış açısı, hızlı düşünebilme ve sorunları bertaraf edebilme yeteneği kazandırır. Her şeyden önce mühendislik terbiyesi verir insana.

Üniversiteye girip yarıda bırakan çok insan var. Mesela ben hayatta hukuk okuyamazdım. Benim okuduğumu anlayıp aklımda tutabilme yeteneğim çok zayıftır. Hep yazarak çalışırdım. Bir konu anlatılırken anlayamazsam bir daha anlayamazdım. Notlar kapalı sınavlardan hep kötü notlar alırdım. Notlar açık oldu mu siler süpürürdüm.

Kısacası önce damdan düşmek gerekiyor. Her ne kadar jose mourinho konu hakkında;

-İyi bir jokey olmak için at olmak gerekmez!
    demiş olsa bile...

• quote:

-İyi bir jokey olmak için at olmak gerekmez!

Mourinho güzel konuşmuş

Yıllardır şöyle her dediği atasözü olacak bir teknik direktör beklemişimdir Türkiye'ye gelsin diye,en çok Fatih Terim yaklaştı buna.

Ben ders almam,ders veririm."Mayıs ayı,hasat ayı" demesi en güzeliydi

Bir de Lucescu'nun at iziyle ilgili zaten var olan bir atasözünü dile getirişi var.Mustafa Denizli de "İçimizdeki İrlandalılar" demişti

• Buna bir basın toplantısında, "siz iyi bir futbolcu değildiniz, iyi bir hoca da olamazsınız!" şeklinde bir şey söylemişler, bu da ona karşılık bu cevabı vermiş.

Ayrıca Mustafa Denizli "İçimizdeki Irlandalılar"dan bahsetmişti. Bunlar ayrı bir zümre, İrlanda ile alakası yok.
  • hahaa hazırcevapmış da imparator
  • fen seçseydim bilgisayar mühendisliği okucaktım. Ama Dil seçtim -mütercimlik okucam-

iyi yaptın diyosun yani
  • ben de keşke ingilizce okusaydım diyodum
  • Vallahi kolay gelsin ceylan kardeşim ne diyeyim, mühendislere hep sonsuz saygım olmuştur. Başarılar diliyorum.
  • sağol kardeş
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.