Şimdi Ara

Bilgisayar mühendisliği puanları (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
28
Cevap
0
Favori
2.205
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Ben her Türkçe bilenin anlayabileceği bir cümle kurdum. Bir daha oku bakayım öyle mi demişim?
  • quote:

Orijinalden alıntı: 15
    senin takıldığın nokta nedir hala anlamış değilim.İnsan çalıştıktan sonra yapamayacağı şey yok.Bilgisayar mühendisi alacak üniversite çalışkan insan ister.Çalışkan insanın sıralaması yüksektir.Seviyenin düşük ya da yüksek olmasından kastım budur.

Sistemi değiştirebiliyorsan buyur değiştir.

Bölüme yüksek sıralama ile giren bir öğrenci bölümün kendine göre olmadığını anladıktan sonra dersleri salabilir, fakat düşük sıralama ile giren biri bölümü sevdiğinden kendini geliştirip çok iyi işler çıkartabilir.
  • Bölüme önceki yıla göre daha düşük başarı sırası ile yerleşenlerin çoğu bölüm derslerinde istese başarılı olabilir. Çünkü bölüm derslerinin matematik, mantık ve biraz elektrik bilgisi dışında pozitif bilimlerden istediği bir şey yok.

Eğer iyi bir dereceyle mezun olmak hedefini de işin içine katarsak... Açıkçası bu konuda ÖSS/YGS-LYS başarı sırası da biraz önemli olabilir. Zira her mühendislik bölümünün ilk yılının büyük bir bölümünü, ikinci yılının da hemen hemen yarısını ortak dersler (havuz dersleri) oluşturuyor. Bunlar Fizik-1, Fizik-2, Matematik-1, Matematik-2, Genel Kimya, Olasılık ve İstatistik, laboratuvar dersleri, Lineer Cebir, Türkçe, Genel Biyoloji gibi derslerdir. Bunlardan sayısal olanlarda liseden temel kalmışsa rahat edilir, sınavlar daha iyi geçer. İstisnalar tabii ki de vardır, benim onlara lafım yok. Sınavda kaçıncı olursa olsun çok iyi çalışıp iyi bir not ortalaması elde edenler de olabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-C1E9C52E6 -- 24 Haziran 2011; 14:41:36 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Tamtaratumtam144928

quote:

Orijinalden alıntı: 15

quote:

Orijinalden alıntı: Ata
    Tıp fakültesi ve dişçilikteki kontenjan artışları ve de sayısalcıların hukuk seçebilme lüksünün sonucu.

+1
    umarım daha fazla düşmez.Sonuçta öğrenci kalitesi de düşüyor

Öğrenci kalitesi düşüyor diyen saçmalıyor. Hatta saçmalamakta rekor denemesi yapıyor. daha istekli öğrenciler geldiğinden kalite artıyor.

Edit: imla

Gerlirse tıp, dişçilik, eczacılık yazarım ama olmazsa da bilgisayar mühendisliği yazarım diyen adam mı? Yoksa bilgisayar istiyorum, olursa ODTÜ, Boğaziçi, İTÜ ama tutturamazsam da bunlara yakın bir üniversite yazarım diyen bir kişi mi?

ÖSS ilk ve ikinci sınıfın bir kısmında etkili. Çünkü ilk sene fizik, kimya, calculus gösterilir. Yanında 1-2 bölüm dersi olur. İkinci sende bir kısım dersler ÖSS bilgisiyle ilişkilidir. Ondan sonrası tamamen teknik derslerdir. Bunlara rağmen bilgisayar mühendisliğine uygunluğun ÖSS ile ölçülebileceğini düşünmüyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ata -- 24 Haziran 2011; 14:49:27 >

• benim bu seneki yerleştirme puanım 544. boğaziçi bil. müh. geçen sene 542 ile kapatmış. sizce gelir mi yoksa puanlar benim şansıma yükselir mi?
  • quote:

Orijinalden alıntı: dngszz

benim bu seneki yerleştirme puanım 544. boğaziçi bil. müh. geçen sene 542 ile kapatmış. sizce gelir mi yoksa puanlar benim şansıma yükselir mi?

Başarı sırası daha önemli. Ama taban puanın da yükseleceğini pek sanmam. Büyük ihtimal gelir.
  • evet başarı sırası önemli ama şimdiden onun hakkında bir şey söyeyemiyorum malesef :(
  • puanlar inanılmaz arttı bilgisayarda artık
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.