Şimdi Ara

Bilgisayar mühendisliği staj (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
33
Cevap
1
Favori
4.070
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: Genesis.

Onu genelde lise öğrencileri söylüyor tercih yaparken hangi okula gireceklerinin dünyanın en önemli olayı olduğunu sandıkları için hayallerindeki okuldan başka okulun da iyi olabileceğini kabul etmiyorlar. Halbuki mesleğinde başarını büyük ölçüde belirleyecek olan okula girdikten sonra ne yaptığın.

İyi bir okuldan donanımlı zeki çalışkan olduğunu kanıtlarsan istediğini yaparsın.

Alıntıları Göster
    çok haklısın hocam
  • İşe alimda o ortalaman pek işe yaramayacak .2.3 agno ile aynı sirkette çalıştığın adamı görünce çıldırabilirsin ;)))))
  • quote:

Orijinalden alıntı: kızgın boğa

İşe alimda o ortalaman pek işe yaramayacak .2.3 agno ile aynı sirkette çalıştığın adamı görünce çıldırabilirsin ;)))))
    Ortalamam yüksek ama ortalama benim için de pek bir şey ifade etmiyor zaten. Daha önemli olan şeyler var. Sıkıntı yok o yüzden
  • Hocam Aselsandan kabul alan arkadaşlarının ortalamaları senden yüksek olduğu için mi kabul aldılar? Yoksa onları öne çıkarabilecek bir deneyim vs. mi vardı?
  • havelsanda yap stajları baya eğlenceliymiş diye duydum
  • quote:

Orijinalden alıntı: -TheDifference-

Hocam Aselsandan kabul alan arkadaşlarının ortalamaları senden yüksek olduğu için mi kabul aldılar? Yoksa onları öne çıkarabilecek bir deneyim vs. mi vardı?
    nim ortalamam daha yüksekti aslinda. Cv istemiyolar sonucta basvururken sadece transcripte bakiyolar. Ben transcriptimi yolladigimda 3.sinifin 1.donem dersleri eksikti, erasmusa gittigim icin. Ondan secmemislerdir diye dusunuyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: [A]narchy

havelsanda yap stajları baya eğlenceliymiş diye duydum
    arkadaşınız falan mı yaptı stajını?
  • cmea06 kullanıcısına yanıt
    neden hocam? :D
  • Alarak kullanıcısına yanıt
    Nedenini öğrenebilir miyim? :D
  • ne yaptin hocam? tecrübe aktarır misin ege bilgisayar mühendisliği 3.sinifim 3.18 şu an ortalamam staj yeri ayarlamam gerekiyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Iş Bakasinda yaptim stajimi. Verimli gecti diyebilirim. Biraz sana bağlı oluyo, istersen tamamen yatarakta gecirebilirsin ama is yapamak istersen çoğu alanda yapacak işler vardi. Seni özgeçmişine göre bir departmana veriyolar ama başka bir alanda staj yapmak istiyosan departmanını değiştirme imkanı da veriyorlardi.

Kariyer.net'ten, şirket lerin kendi kariyer sayfalarından, Linkedin'den vesaire çoğu yere başvur, daha sonra olumlu geri dönüş aldığın yerleri değerlenir ona göre secimini yap. Not ortlaman iyi sonucta, sirketler genelde buna bakıyor. Bu yuzden staj yeri rahatlikla ayarlarsin diye dusunuyorum. Birden fazla yer olumlu geri dönüş yapar.

Startup tarzi sirketlerde hic staj yapmadim butun stajlarimi kurumsal firmalarda yaptim ama duyduguma gore o tarz firmalarda seni daha fazla gerçek projelere dahil ediyolar (tabiiki senin yeteneğine göre). Fakat kurumsal firmalarinda ortamini gormeni ve buyuk sirketlerde de (ozellikle bankalar) staj yapmani öneririm. Mesela 2 ay staj yapacaksan 1ay kurumsal bir şirkette 1 ayda daha küçük bir şirkette (startup tarzı) staj yapmanı öneririm boylece az cok calisma ortamlarını, yapılan işleri falan görmüş olursun. En azindan fikir sahibi olursun.

Savunma sanayinde staj yapmak istiyorsan orda da şansin var, not ortalaman dusuk degil. Havelsan roketsan aselsan ve tai gibi yerlere (ilk aklima gelenler) kendi sitelerinden basvuruyosun. Transkript ve birkaç belge daha istiyorlar ve mülakat falan yapmıyorlar. En azından ben başvurduğumda öyleydi bu yil nasil olur bilmiyorum. Sitelerinden başvuru tarihlerini takip edebilirsin, şubat-mart gibi başlar.

Ilk başta aklima gelenler bu sekilde. Baska kafana takilan bir soru varsa yardimci olmak isterim.

Başarılar.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: Zagor0167

Iş Bakasinda yaptim stajimi. Verimli gecti diyebilirim. Biraz sana bağlı oluyo, istersen tamamen yatarakta gecirebilirsin ama is yapamak istersen çoğu alanda yapacak işler vardi. Seni özgeçmişine göre bir departmana veriyolar ama başka bir alanda staj yapmak istiyosan departmanını değiştirme imkanı da veriyorlardi.

Kariyer.net'ten, şirket lerin kendi kariyer sayfalarından, Linkedin'den vesaire çoğu yere başvur, daha sonra olumlu geri dönüş aldığın yerleri değerlenir ona göre secimini yap. Not ortlaman iyi sonucta, sirketler genelde buna bakıyor. Bu yuzden staj yeri rahatlikla ayarlarsin diye dusunuyorum. Birden fazla yer olumlu geri dönüş yapar.

Startup tarzi sirketlerde hic staj yapmadim butun stajlarimi kurumsal firmalarda yaptim ama duyduguma gore o tarz firmalarda seni daha fazla gerçek projelere dahil ediyolar (tabiiki senin yeteneğine göre). Fakat kurumsal firmalarinda ortamini gormeni ve buyuk sirketlerde de (ozellikle bankalar) staj yapmani öneririm. Mesela 2 ay staj yapacaksan 1ay kurumsal bir şirkette 1 ayda daha küçük bir şirkette (startup tarzı) staj yapmanı öneririm boylece az cok calisma ortamlarını, yapılan işleri falan görmüş olursun. En azindan fikir sahibi olursun.

Savunma sanayinde staj yapmak istiyorsan orda da şansin var, not ortalaman dusuk degil. Havelsan roketsan aselsan ve tai gibi yerlere (ilk aklima gelenler) kendi sitelerinden basvuruyosun. Transkript ve birkaç belge daha istiyorlar ve mülakat falan yapmıyorlar. En azından ben başvurduğumda öyleydi bu yil nasil olur bilmiyorum. Sitelerinden başvuru tarihlerini takip edebilirsin, şubat-mart gibi başlar.

Ilk başta aklima gelenler bu sekilde. Baska kafana takilan bir soru varsa yardimci olmak isterim.

Başarılar.
    çok teşekkür ederim hocam emeğinize sağlık uzun uzun yazmışsınız. elimden geldiğince bankalardan uzak durmak zorundayım yani bankalarda çalışmayı da düşünmıyorum zaten bazı sebeplerden dolayı. aslinda daha kurumsal yerlerde isterim açıkçası küçük yerlere göre en azindan işe alimda referans olur stajımız 1 ay olacak zaten toplam.

mail atmak dışında yapilabilcek bir şeyler var mi acaba hocam mesela izmirde okuyorum izmirdeki şirketlere gidip görüşme vs. ? bu iş açıkçası korkutuyor beni yer bulmakta geç kalirsak iyi yerler dolarsa diye o yüzden biraz aceleci davranmak istiyorum .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi diyardandiyara -- 19 Aralık 2018; 4:50:18 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Aynen gidip görüşebilirsin. Mesela teknoparka gidip gözüne kestirdiğin şirketlere sorabilirsin.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.