Şimdi Ara

Bilgisayar mühendisliği tüm zamanımı alıyor yine de çok zor geçiyor (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
39
Cevap
0
Favori
10.694
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Bunun sebebi bölümün proje bazlı eğitim yapması. Her dönem 3-4 ders haftalık ödev verip duruyor. Üstüne proje de veriyorlar dönemlik. Midtermler, final derken tabii can kalmıyor kimsede. Bir de nitelikli olma kaygısı var. Her bilgisayar mühendisi öğrencisi bilir ki diploma tek başına iş buldurmuyor. GitHub hesabın olmalı, trend teknolojileri iyi bilip kullanabilmesin, İngilizcen çok iyi olmalı, proje yönetimini bilmen gerek derken çalış da dur sürekli. O yüzden çok haklısın. Yüzme ve hafta sonu dışarı çıkma dışında hiç sosyal alanım kalmadı. Umarım mezun olunca karşılığını alabiliriz.
  • Sidik yarışı başlamış yine
    Ulan tıpçılar
  • En zoru diştir nokta.Tip seviyesine yakin teorikle uğraşırsın.Ekstra olarak da tartismasiz en yogun pratik derslerini iceren bölümdür.

Sonra ust seviye unilerde makine,elektrik-elektronik ve fizik gelir.Daha da sonra tip gelir.

Ustte sidik yaristirmislar.Ben de katilayim dedim bu yarisa.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Pikelenjelo

Bilgisayar mühendisliği nedir hocam mesela bitirince ne iş yapıcaksınız
    Format dükkanı açmayı düşünüyorum ben mahalleye
  • Start Again kullanıcısına yanıt
    Hocam siz sanırım Boğaziçi'ndeydiniz Günlük çalışma rutininiz nasıl/nasıldı sınıf sınıf söyler misiniz?
  • Özel bir liseden mezun oldum. Okul tamamen sınav merkezli ve sınıf arkadaşlarım çok rekabetçiydi. O yüzden dört yıl boyunca hevesle çalıştım. Yazları da Şirince'deki matematik okuluna gittim. Dokuzuncu sınıfta genel olarak okul derslerine çalıştım ve ondan ayrı olarak Karekök'ün YGS'ye yönelik kitaplarını bitirdim; hem MPS hem de soru bankalarını. Onuncu sınıfta yine Karekök geometri kitabını bitirdim. Ancak soru bankası olarak Birey B çözdüm. YGS matematik konularını tekrar edip Birey B soru bankası çözdüm. On birinci sınıfta LYS konularını bitirdim ve son sene ağırlıklı olarak deneme çözüp fen konularına abandım. Ancak okul derslerine çok iyi çalıştığım için çalışmak kolay oldu baya.

Kısacası okul derslerini ve sınava yönelik olan dersleri ayırıp ayrı ayrı çalıştım. İşin garibi hedefim bile yoktu. Şu okul ya da bölüm diye hiç düşünmedim. Ailem biraz prensipli bir aile. Sürekli derslerimi kontrol ediyordu. Mizaç olarak da çok sorun çıkarmayıp verilen görevleri yapan bir çocuktum. Gerçi şimdi de öyleyim. Zamanı çalan en çok animeler oluyordu. Onda da haftalık saat belirledim kendime. Yazları da çok hafif ama düzenli ders çalıştım. Şu an düşünce neden bu kadar ders çalıştığımı bilmiyorum. Bölüm seçerken matematik ağırlıklı ve geliri yüksek olan bir bölüm ararken bilgisayar mühendisliği belirdi. Boğaziçi en iyisi diye seçtim. Ancak şu an pişmanım. Şu anki aklım olsa Koç ya da Sabancı'ya giderdim.

• hangi okul hocam? söylemek istemezseniz en azından kaç civar sıralamayla alıyor merak ettim
  • Sözkonusu arkadaş forum yazılım geliştirme bölümüne de uğruyor. YG bölümünde programcılık ve kod üzerine cok sorular gelir ve o soruların önemli kısmı ancak kod yazarak yanıtlanabilir. Bu arkadaş soruları kod yazarak değil, "ben BÜ'nde Bilg Müh öğrencisiyim" diye yanıtlıyor :) Gönderilerde hep konuyu Üni ve Bölüm konusuna getiriyor. Nitekim burada da onu başarmış.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tuğkan-0153 -- 21 Kasım 2019; 0:34:44 >
  • reodentreomantik R kullanıcısına yanıt
    mantıklı
  • Kafan yetmiyordur zorlama
    Hocam ben üniversite özelinde sormuştum ama :(
  • Henry Rollins kullanıcısına yanıt
    Yukarıda bahsetmiş zaten Boğaziçi'nde okuyor
  • Verimli öğrenme konusunu öğrenmek istiyorsan bölümündeki top öğrencilerden biriyle biraz vakit geçir. Ödevleri nasıl çözüyor problemlere nasıl yaklaşıyor onu gözlemle. Ben üni'deyken öyle yaptım ve o sayede dersleri hem cok iyi anlamaya hem de sınavları sorunsuz geçmeye başladım. Bu işi öğrenmek için bir boğazköprüsü öğrencisine danışmaya o kadar gerek yok. Yine de bu işi boğazköprüsü öğrencilerinden öğrenmeyi tercih ederim diyorsan o zaman işi öğrenmekten cok, etikete bakarak söyleşi yapmak istiyorsun demektir ve onu yaparak da pek birşey öğrenemezsin.
  • Nedense lise sandım. Hazırlıkta sadece İngilizce öğrendim. İlk sınıfta sadece iki tane alan dersimiz vardı. Birinde C öğrettiler. Diğerinde de OOP ile Java. İkisinde de kitap kullanmadık. Okul Teaching.Codes kullanıyor. Şu an ikinci sınıftayım. Daha çok temel bilim dersleri gördük. Bu dönem bile iki alan dersi var. Onları da yeni görüyoruz. Detaylı programa aşağıdaki linkten bakabilirsin:

Okul dışında kendi başıma yaptıklarım:

- Project Euler çözdüm.
    - HackerRank ile soru çözüyorum hala.
    - Java'da Design Patterns çalıştım.
    - Project Agile ve Scrum öğrendim.
    - Udemy'den web development kurslarını tamamladım.
    - Okul civarındaki meraklı çocuklara da gönüllü kodlama eğitimi veriyorum.
    - Üç adet freelance iş teslim ettim.

Kısacası ben de sizler gibi öğrenme aşamasındayım. Daha rehberlik edecek düzeyde değilim. Ama tavsiyem okul derslerini ve trend teknolojilerini ayrı ayrı proje gibi düşünüp yönetmen. Çünkü okul resmen bilim insanı yetiştirmeyi hedefliyor. Bu da bol bol temel bilim demek. O yüzden pratik kısmına kendin yönelmen lazım. Ben şu an ağırlıklı olarak web, mobile ve java çalışıyorum ve okuldaki ortalamamı 3.0 üzerinde tutmaya gayret ediyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Start Again -- 21 Kasım 2019; 15:10:22 >

teaching.codes nedir hocam
  • Ben zekana veriyorum bu durumu.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Khan Aitmatov

Kafan yetmiyordur zorlama
    Allahına kurban
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.