Şimdi Ara

Bilgisayar Mühendisliği vs Eczacılık vs Matematik

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
338
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar bu üç bölüm hakkında bilgi almak istiyorum. Sizin öneriniz nedir?
    -Matematik bölümü için formasyon kapanacak diyorlar, ODTÜ Matematik bölümü geliyor.
    -Eczacılıkta eczaneyi ücra yerlerde açmak gerekiyormuş. Nüfus sınırlaması getirilmiş.
    -Bilgisayar mühendisliğinde de asgari maaşla başlama sorunu var. Dokuz Eylül'den sonraki hepsi geliyor (Gazi, Hacettepe, Cerrahpaşa vs.)

Eczacılık hakkında araştırma yaptım, ortalama 3000 TL kazanıyorlar eğer bir yer açmazlarsa.
    Bilgisayar mühendisliği geliştirdiği alana bağlı olarak değişiyor. Örneğin PHP yazılım uzmanı 6000 TL civarıyken Java 5000 ya da kurumsal alanda genel mühendis 2000-3000. Tabii üniversite farkı var ancak Dokuz Eylül o kadar tutulan bir yer mi bilmiyorum.
    Matematikte ise ODTÜ'lü öğretmen olsam özelde çok kazanırdım ama 4 yıla önü kapanırsa para kazanma sıkıntısı olabilir. Emin olamıyorum.
    Başka öneriniz varsa beklerim 30k-45k arası.

• Verebileceğim tek tavsiye öncelikle ne yapmak istediğine karar vermen , birbirinden farklı 3 alakasız bölüm. Olaya sadece para odaklı bakıyorsun ki bu seni ilerde mutsuz olmana sebep olabilir.O yüzden öncelikle hangi mesleği yapmak istediğine karar vermen gerekir.
  • hacettepenin dokuz eylülden sonra olduğunu sanmıyorum. Iyi bakin.
  • Evet, gerisinde değilmiş ama önemli olan detay bu değil diye düşünüyorum. Maddi açıdan bakıyorum çünkü para ile yapabileceklerin sınırı artıyor. Karar o açıdan zor.
  • bilgisayar mühendisliğinde sadece bildiğin dile göre ücretlendirme olmuyor , tecrübeye göre de oluyor. Junior , Senior , Full Stack veya senin bildiğini dünyada başka kaç kişi biliyor bu da bir örnek. İyi bir javacı 4-5 yıl tecrübe 6-7den aşağı almaz. Bilgisayar mühendisliğini matematikle karşılaştırmak tamamen hata bence. Hatta şöyle söyleyeyim matematik okuyan birinin kendine yapacağı en büyük iyilik yazılım alanına kaymak bence. Bu kadar kadro sorunu varken dünyada her yerde geçerli olan bilgisayar mühendisliğiyle karşılaştırmak çok büyük hata bence.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.