Şimdi Ara

Bilgisayar mühendisliği yardım!!!! LÜTFENN

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
1
Favori
886
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar mf4 sıralamam 134k sıralalmamın tuttuğu yerler düzce karabük kastamonu bilecik gibi üniversiteler bilgisayar mühendisliği istiyorum ama bu üniversitelerden mezun olduktan sonra iş imkanı vs. gibi şeyler ne gibi olur yoksa hayalimin peşinden mi koşmalıyım ama şöylede diyenler oluyor kendini geliştirirsen sıkıntı olmaz diyorlar ben bu konu hakkında oldukça kararsızım yardım eden olursa çok sevinirim Kısacası sorum şu yani okudum bu üniversitelerden çıktım gerçektende kendimi geliştirmiş bir biçimde çıkarmıyım benden daha iyi üniversitelerde okuyan kişilerle aramdaki fark ne gibi olur ing eğitim kalitesi vb. gibi ?

• Bilgisayar müh. için üniversitenin önemi diğer bölümlere nazaran daha az etkili.Üniversitenin sana verdiğinden daha fazlasını kendi çabalarınla elde etmelisin.
  • liberum kullanıcısına yanıt
    görüşleriniz için çok teşkkür ederim başka kişilerde katılırsa sevinirim kafam oldukça karışık
  • Arkadaşlar tecrübeli olan üniversitede okuyan kişiler yardımcı olursa lütfen herkesin fikrine ihtiyacım var
  • up
  • Hocam uni de hiç bisey ogrenemesen bile bin tane kurs var yazılır ogrenirsin içinde istek varsa ben yaparım bilgisayar benim her şeyim diyorsan, ne olursa olsun öğrenir yaparım diyorsan git bence ben 3 yıldır araştırıyorum seneye inşallah bilgisayar sececeğim. Bilgisayar sonsuz bi deniz unide öğrettikleri bu denize açılmak sadece. Gerisi sende bitiyor eğitimden eğitime kosarsin en kral parayı sen alırsın. Kos Kos yatarsin mühendisler hep işsiz diye burda aglarsin da yanı. Her sende gerçekten seviyorsan vazgeçme bence

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • StealheX kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler arkadaşlar üniversitede bilgisayar okuyanlarda yazarsa çok memnun kalacağım.
  • ------------------------------

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dumprep -- 7 Mayıs 2020; 22:21:21 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • up
  • dersleri ve ingilizceyi sıkı tut ve daha iyi bir üniversiteye yatay geçişle geç.

sonra daha öğrenciyken kendini yöneleceğin alanla ilgili geliştir. projelere katıl.

aslına bakarsan bütün mühendisliklerde olay kendini geliştirmene bakıyor. bilgisayar mühendisliğinin avantajı bunun için destek alabileceğin hepsi senin gibi ve senden daha bilgili bireylerden oluşan yardımsever topluluklar var. (örn. github)
  • quote:

Orijinalden alıntı: mayakovski

Arkadaşlar mf4 sıralamam 134k sıralalmamın tuttuğu yerler düzce karabük kastamonu bilecik gibi üniversiteler bilgisayar mühendisliği istiyorum ama bu üniversitelerden mezun olduktan sonra iş imkanı vs. gibi şeyler ne gibi olur yoksa hayalimin peşinden mi koşmalıyım ama şöylede diyenler oluyor kendini geliştirirsen sıkıntı olmaz diyorlar ben bu konu hakkında oldukça kararsızım yardım eden olursa çok sevinirim Kısacası sorum şu yani okudum bu üniversitelerden çıktım gerçektende kendimi geliştirmiş bir biçimde çıkarmıyım benden daha iyi üniversitelerde okuyan kişilerle aramdaki fark ne gibi olur ing eğitim kalitesi vb. gibi ?

mustafa kemal üniversitesine bak bi tam sıralamayı hatırlamıyorum ama senin sıralamaya yakındı galiba. bu sene mühendislik ayrıldı iskenderun teknik üniversitesi oldu. bi arkadaşım elektronik okuyor bir kuzenimde pc okuyordu mezun oldu bu sene eğitimi iyi diyolar valla ne kadar doğrudur bilemem ama şunu da diyor sınıfta 65 kişi varsa 60 ı boş diyor yani sana kalmış bişey. üniversite şöyle önemli olabilir bazıları ingilizce eğitim veriyor bazıları türkçe eğitim veriyor o anlamda önemli üniversite.
    ingilizceni mutlaka geliştir. ben bu sene hazırlık okudum. javaya da hafiften başladım. ya bişey takılıyo aklıma internete yazıyorum full yabancı siteler çıkıyor. oralardan öğrenebiliyorum bişeyler. türkçe sayfalarda pek bişey göremiyorum. yani hangi üniyi seçeceksen seç ingilizceni geliştir mutlaka. en azından okuduğunu anlayacak kadar geliştir.

• Evet akadaşlar cevaplarınız çok güzel kafamdaki soruları kaldırmaya yönelik güzel cevaplar aldım yalnız kafamda bir kaç soru işareti daha kaldı aslında ben bu girişte belirttiğim üniversitelere gittiğimde kendimi geliştirirsem güzel yerlere gelebilirm dahası yatay geçişle şansımı arttırabilir güzel bi üniversiteye geçebilirim yalnız kafamdaki can alıcı nokta şu mesela kastomonu üniversitesine girdim kendimi geliştirme adına güzel şeyler yaptım yatay geçişi başaramadım diyelimki mezun olduktan iş imkanları önümüze çıkacak devlet özel vs. devlette hangi üniversiteden mezun olduğunun bir önemi yok biliyorum ama özele iş başvurusu yapıldığında alımlar için öncelikli piyasada nam salmış ünlü üniversiteler içinden seçim yapmazlarmı yani bu durumda kendimi geliştirmiş olmamamı ne kadar ön plana çıkartabileceğim üniversite ismi yanında ?ve etrafımdaki kişilerin dediğide kulaklarımda çınlıyor bunlarda cabası o bölümü bitiripte ne yapacaksın millet işsiz geziyor 4 sene sonra ne olcak sen düşünebiliyormusn gibi şeyler bunlara fazla kulak asmamaya çalışıyorum ama mezun olduktan sonrada kara kara düşünmekte istemiyorum nitekim kendimi geliştirecek olan sadece ben değilim. Üniversitede okuyan kişilerde konuya dahil olup görüşlerini tecrübelerini paylaşırlar ise sevinirim.

• Up
  • mayakovski M kullanıcısına yanıt
    kardes benimde siralamam seninki gibi 110k sana dusuncelerimi aynen aktaracm ailemden akrabalarimdan arkadaslarimdan yani anlayacagin cevremdeki herkes istisnasiz bu meslegi secme diyor ama benimde 3 yildn beri hayalim bu meslek o yuzden kimseyi dinlemeyi dusunmuyrm sonucta hersey bende bitiyr uni hayatinda yan gelip yatarsak veya uniyi bitirmek icn son gun ders calisirsak kusura bakmada peekte bir sey olmaz ama kendini gelistirirsen calisirsan bilgisayar dillerini ogrenirsen ingilizce fransizca japonca arapca bu dilleride ogrenirsen ilk yilindan en az 3000 miluar maasla baslarsin diger soruna gelirsen tabiki diger uniler senden onde olacak ama is basvurusunda bulundugunda forum dolduracaksin sen bu soulediklerimi yazarsan odtu mezunu gelip bir java ve ingilizce biliyrm derse kesinlikle seni secerler tabi iyi dusun yukumuz cok agir ac kalmak istemiyrsak cok calismami gerk bak googlede calisan yazilim muhendislerine 80000$ para aliurlar MASALLAH

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Muhendislikte ilk 15k ya girenler kolay is buluyor. Ilk 50k ya girenlerin de sansi var. Ama 100k siralama ile muhendislik yazmak akillica degil.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Up
  • AhmetFaruk2 A kullanıcısına yanıt
    80K$ dolar derken umarım boşta kalmazsın.
  • karabük yazmada ne yazarsan yaz.
  • şoray uzun yolda kullanıcısına yanıt
    Hocam neden tecrübelerinizi aktarırmısınız? Ne olduda böle bir sıkıntınızı dile getirme gereksinimi duydunuz biraz daha açarsak hatta fazla fazla açılırsak çok memnun olacağım
  • quote:

Orijinalden alıntı: mayakovski

Hocam neden tecrübelerinizi aktarırmısınız? Ne olduda böle bir sıkıntınızı dile getirme gereksinimi duydunuz biraz daha açarsak hatta fazla fazla açılırsak çok memnun olacağım

bilkent odtüyü bilemem ama düşük üniler programcı yetiştiriyo bil müh diye ve yazılımın çok az insanın yapabilecegi bişey hayatında matematik görmemiş biri bile süper yazılımcı olur matematik dahisi biri yazılımda koskoca bir hiç olabilir mf4 ten tercih ediyoruz ama mf4 lük bölüm gibi durmuyor çogu ünide.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.