Şimdi Ara

Bilgisayar Önerisinde Bulunabilir misiniz?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
24
Cevap
0
Favori
1.111
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar, bir bilgisayar almak istiyorum fakat çok kararsız kaldığım yerler var. Yardımlarınızı esirgemezseniz ve gerçekten de konuya hakim kişiler yazarlarsa sevinirim. (Bu size ukalalık ve yazar beğenmeme gibi gelebilir fakat az da olsa bir bilgim var benden daha iyi bilen birileri bana yardımcı olabilir. Anlayışınız için teşekkür ederim.)

Öncelikle kullanım amacı ve olması gerekenler;

Oyun oynamaya yönelik olacak, çok yüksek ayarlar şart değil (yeri geldiğinde ultrada da oynatabilecek) fakat kasma, takılma olmayacak.
    Fazla arıza vermeyecek,

Şimdi masaüstü düşünüyordum fakat dizüstü daha cazip geldi, sizin bu konuda ki görüşleriniz nelerdir?
    Cazip gelmesinin sebebi artık sabit duran şeyler sıkıcı oluyor ve fiyat masaüstünden daha fazla oluyor (Ekran, iyi bir kasa, soğutma vs. derken aynı özelliğe sahip bir dizüstünden daha pahalı oluyor.)

En fazla 1500 TL verebilirim.

Benim aklımda Lenovo z500 vardı ve hala var fakat burada ki yorumlarda kronik sorunlar olduğunu ve oyun için olmadığını duydum. (27 sayfalık konuyu sıkı sıkı takip ediyorum.)
    MSI, Monster gibi performansa dayalı dizüstüler için o kadar para veremem.

Sizin bana tavsiyeniz nelerdir.

Öncelik sağlam olmalı cırtbırt arıza çıkarmamalı...

Aklımdan geçen sistem özellikleri;

Core i5-i7
    6-8 GB DDR3
    750 GB - 1 TB HDD (SSD çok küçük boyutlarda koyuyorlar ucuz dizüstülere hiç bir anlam ifade etmiyor. Örnek olarak y500 de 16 GB mı ne vardı sadece windows sığar, yani hiç bir anlam kalmıyor, uygulama ve oyuna katkı olmuyor.)
    Ekran kartı iyi olmalı 645 çok iyiydi o fiyata, bu seviyelerde bir ekran kartı olabilir nvidia tercihim fakat AMD bu seviyelerde olursa o da olur.
    Klavye aydınlatması şart mıdır emin değilim fakat düşüncelerinize ve tecrübelerinize göre yorumlarsanız minnettar kalırım.

Dolaşırken şunu buldum, iyi birşeye benziyor fakat teslimat tarihi geç ve monster önermeyenler var.
    http://www.monsternotebook.com.tr/W150ERQ-GT650M-MONSTER%C2%AE-Q61W150ERQ08-432998-438380.html

Son olarak Z500 ü tam olarak önerir misiniz?

• Samsung fiyat olarak çok iyi ekran 645 e göre düşük fakat çok da kötü değil. Z580 daha düşük bir ekran kartına sahip olmasına rağmen önermenizdeki sebep daha sağlam olması vs. mi yoksa başka nedenden mi?
    Asus kalmamış ve bir de 635 ile 645 arasında önemli performans farkı var. Bir de diğer sorularım hakkında bilgilendirirseniz beni sevinirim.
  • z500 alabilirsiniz.İnce yapısı nedeniyle soğutma performansı olarak z580'e göre daha geride fakat kullanıcı yorumlarına göre 80'lerde geziyor oyunlarda.Bu da laptoplar için normal bir değer.
    Alternatif Samsung np370 olabilir.Ekran kartı biraz daha düşük,kasası yine z500 gib ince.DVD sürücü bulunmuyor.
    Diğer seçenek ise Asus n56dp.İşlemci olarak daha düşük bu ikisine göre.

N56DP Link

Monster fiyat olarak iyi fakat yaklaşık 1 ay gibi bir bekleme süresi var, ki bir de siparişler gecikebiliyor.

• Bilgilendirmeniz için teşekkür ederim. Siz olsanız Z500 alır mısınız? Benim aklım Z500 de kaldı fakat kronik sorun olayı canımı sıkıyor.
  • Oyun ağırlıklı ve ileriye dönük kullanım babında z500 biraz daha yerinde bir seçim olur. Ayrıca cihazın bataryası kasaya gömülü.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Etrüsk -- 23 Mart 2013; 21:06:53 >
  • Anladım, peki bataryanın kasaya gömülü olmasının avantajı nedir?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Konu kilit
    12 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: pcmuratpc

Anladım, peki bataryanın kasaya gömülü olmasının avantajı nedir?

Avantajı şu çıkarmaman gereken bataryayı çıkarmazsın olması gerektiği gibi olur,bazıları çıkarıyor makine savunmasız kalır ani güç gidip gelme durumlarında bu veri kaybına da neden olabilir.
  • Sadece sebep veri kaybı ise çok avantaj sayılmaz, fakat bataryanın daha uzun süre dayanması ise avantajı o zaman fark olur.
  • quote:

Sadece sebep veri kaybı ise çok avantaj sayılmaz, fakat bataryanın daha uzun süre dayanması ise avantajı o zaman fark olur.

Fisteyken elektrik kesilirse
    Pc nin bir donaninimj yananabilir,zarar gorebilir
    Ornek:Ekran karti

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Evet bu tür kazalar olabilir, peki siz Z500 önerir misiniz bana?
    Kullandınız mı hiç?
  • Biraz daha para biriktiriphttp://www.pcdepo.com/asus-k55vj-sx077d-notebook-urun8610.html almanı tavsiye ederim yorumlar gayet iyi,bende birkaç güne alacağım
  • quote:

Orijinalden alıntı: Canavar Make

Biraz daha para biriktiriphttp://www.pcdepo.com/asus-k55vj-sx077d-notebook-urun8610.html almanı tavsiye ederim yorumlar gayet iyi,bende birkaç güne alacağım

iyiymiş 7200 rpm fakat ekran kartı 645 kadar değil, oyuna yönelik olacağından ekran kartının iyi fakat TL nin düşük olduğu bir şey arıyorum. Öneriniz için teşekkür ederim. Asus hep aklımda N serisini almak istiyorum, şöyle fiyat 1600 vs olsa N'de hiç durmam alırım.

quote:

Orijinalden alıntı: patula

1500 tl ye alabileceğin en iyi cihaz z500.Isınma problemide yok kıytırık bi soğutucuyla crysis 3 ü 71 dereceyle oynadıysam gayet iyi soğutmasıda en azından plastik kasa değil.Burdaki farkıda iki cihazında açık olduğu bir mağazaya git en basitinden mesela darty gibi.Bir acer v3 571g serisine dokun daha sonra z500 ü elle arada ki farkı ordan anlarsın.Ayrıca yeni serilerde 3230m işlemci ve mat ekranda var daha ne olsun bu paraya?

evet 3230 lar gelmiş mat ekranda var da klavye aydınlatması mevcutmu bir de siz kullanıyor musunuz? Sol taraf yanıyor diyorlar, menteşeler nasıl genellikle menteşeden kırılma oluyormuş ve sıkıntılıymış ben i7 lisini inceledim menteşeler sorunsuzdu fakat zayıf geldi bana.

Bir de ramler 3230 lularda 1600 mü

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pcmuratpc -- 24 Mart 2013; 12:01:14 >

• quote:

quote:

quote:

1500 tl ye alabileceğin en iyi cihaz z500.Isınma problemide yok kıytırık bi soğutucuyla crysis 3 ü 71 dereceyle oynadıysam gayet iyi soğutmasıda en azından plastik kasa değil.Burdaki farkıda iki cihazında açık olduğu bir mağazaya git en basitinden mesela darty gibi.Bir acer v3 571g serisine dokun daha sonra z500 ü elle arada ki farkı ordan anlarsın.Ayrıca yeni serilerde 3230m işlemci ve mat ekranda var daha ne olsun bu paraya?

evet 3230 lar gelmiş mat ekranda var da klavye aydınlatması mevcutmu bir de siz kullanıyor musunuz? Sol taraf yanıyor diyorlar, menteşeler nasıl genellikle menteşeden kırılma oluyormuş ve sıkıntılıymış ben i7 lisini inceledim menteşeler sorunsuzdu fakat zayıf geldi bana.

Bir de ramler 3230 lularda 1600 mü

Klavye aydınlatması i7 işlemcili modellerde var goldda satılıyordu bir aralar 1670 küsür diye hatırlıyorum fiyatınıda.Valla yüz kere açıkladık sıcaklık mevzusunu 1 saat oyun oynadıktan sonra ısınıyor tabikide sol tarafı fanda o tarafta zaten normal kısacası.Ben 3210m li seriyi kullanıyorum 2 aydır gayet de memnunum.Menteşeye gelince asus k55 serilerinden çok daha sağlam o konudada için rahat olsun.2 senelik garantisi var zaten cihazın öyle bir kırılma vs olduğunda hallederler ki üstüne oturmadığın sürece zor kırılması.

Bende Gold da incelemiştim. Ben alıyım en iyisi bunu :) Herkese yorumları ve görüşleri için teşekkür ederim, son dakika uyarısı yapmak isteyen varsa buyurabilir (Sakın alma şu sorunu var .... gibi)

• Bu fiyatlardaki oyun performasnı en yüksek laptop z500'dür.
    K55vj'deki ekran kartı da gt630 özellikleri barındıran gt635; yani aslında gt630.
    Ayrıca i7 almanıza da gerek yok,sizin için fazladan ısınma demek i7 işlemci.
  • quote:

Merhaba arkadaşlar, bir bilgisayar almak istiyorum fakat çok kararsız kaldığım yerler var. Yardımlarınızı esirgemezseniz ve gerçekten de konuya hakim kişiler yazarlarsa sevinirim. (Bu size ukalalık ve yazar beğenmeme gibi gelebilir fakat az da olsa bir bilgim var benden daha iyi bilen birileri bana yardımcı olabilir. Anlayışınız için teşekkür ederim.)

Öncelikle kullanım amacı ve olması gerekenler;

Oyun oynamaya yönelik olacak, çok yüksek ayarlar şart değil (yeri geldiğinde ultrada da oynatabilecek) fakat kasma, takılma olmayacak.
    Fazla arıza vermeyecek,

Şimdi masaüstü düşünüyordum fakat dizüstü daha cazip geldi, sizin bu konuda ki görüşleriniz nelerdir?
    Cazip gelmesinin sebebi artık sabit duran şeyler sıkıcı oluyor ve fiyat masaüstünden daha fazla oluyor (Ekran, iyi bir kasa, soğutma vs. derken aynı özelliğe sahip bir dizüstünden daha pahalı oluyor.)

En fazla 1500 TL verebilirim.

Benim aklımda Lenovo z500 vardı ve hala var fakat burada ki yorumlarda kronik sorunlar olduğunu ve oyun için olmadığını duydum. (27 sayfalık konuyu sıkı sıkı takip ediyorum.)
    MSI, Monster gibi performansa dayalı dizüstüler için o kadar para veremem.

Sizin bana tavsiyeniz nelerdir.

Öncelik sağlam olmalı cırtbırt arıza çıkarmamalı...

Aklımdan geçen sistem özellikleri;

Core i5-i7
    6-8 GB DDR3
    750 GB - 1 TB HDD (SSD çok küçük boyutlarda koyuyorlar ucuz dizüstülere hiç bir anlam ifade etmiyor. Örnek olarak y500 de 16 GB mı ne vardı sadece windows sığar, yani hiç bir anlam kalmıyor, uygulama ve oyuna katkı olmuyor.)
    Ekran kartı iyi olmalı 645 çok iyiydi o fiyata, bu seviyelerde bir ekran kartı olabilir nvidia tercihim fakat AMD bu seviyelerde olursa o da olur.
    Klavye aydınlatması şart mıdır emin değilim fakat düşüncelerinize ve tecrübelerinize göre yorumlarsanız minnettar kalırım.

Dolaşırken şunu buldum, iyi birşeye benziyor fakat teslimat tarihi geç ve monster önermeyenler var.
    http://www.monsternotebook.com.tr/W150ERQ-GT650M-MONSTER%C2%AE-Q61W150ERQ08-432998-438380.html

Son olarak Z500 ü tam olarak önerir misiniz?

kardeş msjında belirttiğin monster aklıma takıldı bende senin gibi aynı özelliklere sahip bir laptop arıyorum asus k55 ekran kartı çakma deniyor bir hoparlör altta,, z500 onunda hoparlörü altta,, acer v3 baktım onunda ısınması çok fazlaymış geriye laptop kalmadı,, ama şu monster aklıma takıldı özellikleri çok iyi marka olarak nasıl bilmiyorum daha önce almış yada görmüş kimse var mı arakadaşlar

• Arkdaşlar,

Hani bu markalardan elbette ekmek yiyenler var ama bide işin gerçeği var. Monter filan bunlar leğen notebooklar. Ben nerden alacağını bilmem ama Lenovo veya Asus al derim.
  • Rica ederim ne demek yardımımız dokunduysa bi cihaz daha tavsiye edeyim fiyat 1647 Tl'dir.Herşeyi mükemmel bir bilgisayr ortalama olarak ne yapıyorsa bu canavrında aşşağı kalır yanı yok üsütüne üstlük birde oyun canavarı bi bak istersenhttp://www.pcdepo.com/msi-cx61-0ne-292tr-notebook-urun9107.html
  • quote:

Orijinalden alıntı: kalevra212
    kardeş msjında belirttiğin monster aklıma takıldı bende senin gibi aynı özelliklere sahip bir laptop arıyorum asus k55 ekran kartı çakma deniyor bir hoparlör altta,, z500 onunda hoparlörü altta,, acer v3 baktım onunda ısınması çok fazlaymış geriye laptop kalmadı,, ama şu monster aklıma takıldı özellikleri çok iyi marka olarak nasıl bilmiyorum daha önce almış yada görmüş kimse var mı arakadaşlar

Monster şikayetvarın birincilerinden çünkü adamlar diyor zaten biz kendimiz geç gönderebiliriz diye, fiyat açısından iyi piyasaya göre ama 1 ay sonra mı gelir 2 ay sonra mı gelir bilemem birde geç gelirse belli bir yükseltme yapıyorlarmış örnek olarak ramler artıyor.

quote:

Orijinalden alıntı: EPICA

Bu fiyatlardaki oyun performasnı en yüksek laptop z500'dür.
    K55vj'deki ekran kartı da gt630 özellikleri barındıran gt635; yani aslında gt630.
    Ayrıca i7 almanıza da gerek yok,sizin için fazladan ısınma demek i7 işlemci.

Evet haklısınız o yüzden z500 i5

quote:

Orijinalden alıntı: efecelik

Arkdaşlar,

Hani bu markalardan elbette ekmek yiyenler var ama bide işin gerçeği var. Monter filan bunlar leğen notebooklar. Ben nerden alacağını bilmem ama Lenovo veya Asus al derim.

Asus çok iyi fiyatlarda eh işte Lenovo almaya karar verdim gibi birşey bi kaç gün içinde bi kampanya yapsın hemen kapacağım.

quote:

Rica ederim ne demek yardımımız dokunduysa bi cihaz daha tavsiye edeyim fiyat 1647 Tl'dir.Herşeyi mükemmel bir bilgisayr ortalama olarak ne yapıyorsa bu canavrında aşşağı kalır yanı yok üsütüne üstlük birde oyun canavarı bi bak istersenhttp://www.pcdepo.com/msi-cx61-0ne-292tr-notebook-urun9107.html

Bende MSI cılardanım fakat z500 e göre 2 GB ram fazlalığı + 1600 olması + i7 olması var ama ekran kartı daha düşük ve fiyat fazla bu oyunluk olacağından z500 daha uygun zaten bir bilgisayar daha düşünüyorum ona MSI niyetindeyim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pcmuratpc -- 24 Mart 2013; 19:11:05 >

• quote:

Rica ederim ne demek yardımımız dokunduysa bi cihaz daha tavsiye edeyim fiyat 1647 Tl'dir.Herşeyi mükemmel bir bilgisayr ortalama olarak ne yapıyorsa bu canavrında aşşağı kalır yanı yok üsütüne üstlük birde oyun canavarı bi bak istersenhttp://www.pcdepo.com/msi-cx61-0ne-292tr-notebook-urun9107.html

kardeş burdaki ekran kartı orjinal 635 ise iyi ama asustaki gibi çakma ise hiç bir işe yaramaz,, bugün vatanda ve teknosada laptoplara baktım,,, lenovo tavsiye etmiyorum arkadaşlar ekranı sanki ayna gibi parlaklığını beğenmedim arkadaki en ufak ışığı bile yansıtıyor ki bu kullanım açısından zorlar insanı alacaksanız mat ekranlı bakın derim,, acer ekranı da çok parlak geldi,, asus k55 sanki biraz parlaktı ama n56 k56 ekran kalitesi iyiydi,,, samsung bütün ekranları çok iyiydi yansıtma yok gibi bişeydi arkadaşlar alacaksanız dikkat edin. onun için z500 almayı pek düşünmüyorum,,, msi g60 kasa ve ekran olarak çok iyi geldi bana ama ucuzunu bulmak lazım,, onun dışında bu monster aklıma yattı açıkçası,, incelemesi var mı acaba ???? yada alan birileri ???

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.