Şimdi Ara

Bilgisayar Ötüyor.!!!! ACİL!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
9
Cevap
0
Favori
39.868
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Masaüstü bilgisayarı açıyorum ekranda hiç bir görüntü yok. 15sn süreyle ötüyor. 5-6 sn duruyor, sonra tekrar ötmeye başlıyor. Neden olabilir? Ne yapmam lazım :S ?

• Yapay Zekanın Yanıtı

Bilgisayar Ötüyor: Nedenleri ve Çözümleri

Bilgisayarınızın öttüğü durumlarda endişelenmeniz normaldir. Bu ötücüler, bir sorunu veya durumu belirtmek için kullanılır. İşte bilgisayarınızın ötmesinin yaygın nedenleri ve çözümleri:

Bilgisayar Açılırken Ötüyor

• BIOS Hata Kodları: Birkaç kısa ötücünün ardından uzun bir ötücüler serisi, anakartta veya donanımda bir soruna işaret edebilir. BIOS hata kodlarını kontrol etmek için anakartınızın kullanım kılavuzuna bakın.
    • Bellek Hataları: Tekrarlayan veya aralıklı kısa ötücüler, hatalı veya gevşek takılmış RAM'i gösterebilir. Belleği çıkarın ve yeniden takın veya değiştirin.

Bilgisayar Kasası Neden Öter

• Aşırı Isınma: Uzun, sürekli bir ötücü, bilgisayarınızın aşırı ısındığını gösterebilir. Bilgisayar kasasını açın ve fanların düzgün çalışıp çalışmadığını kontrol edin.
    • Güç Kaynağı Sorunları: Bir dizi kısa ötücü, güç kaynağında bir sorun olduğunu gösterebilir. Güç kaynağını kontrol edin ve gerekirse değiştirin.

Laptop Dıt Dıt Ötüyor

• Pil Boş: Tekrarlayan kısa ötücüler, dizüstü bilgisayarınızın pilinin bittiğini gösterebilir. Bilgisayarınızı prize takın ve şarj edin.
    • Donanım Arızası: Seri kısa ötücüler, anakartta veya diğer donanım bileşenlerinde bir arızaya işaret edebilir. Bir servis merkezine başvurun.

Bilgisayar Açılmıyor Dıt Dıt Ötüyor

• Anakart Sorunu: Uzun, kesintisiz bir ötücü, anakartta ciddi bir sorun olabileceğini gösterebilir. Bir servis merkezine başvurun.
    • BIOS Ayarları Sıfırlandı: Bazı durumlarda, ötücüler BIOS ayarlarının sıfırlandığını gösterebilir. BIOS'a erişin ve varsayılan ayarları yükleyin.

Bu çözümleri denedikten sonra hala bilgisayarınız ötüyor ise, daha fazla sorun giderme için bir servis merkezine veya üreticiyle iletişime geçin.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • quote:

Orijinalden alıntı: Jn6n

Masaüstü bilgisayarı açıyorum ekranda hiç bir görüntü yok. 15sn süreyle ötüyor. 5-6 sn duruyor, sonra tekrar ötmeye başlıyor. Neden olabilir? Ne yapmam lazım :S ?

Ötüyor çok geniş bi kavram? Hoparlörden bir tür ses mi geliyor yoksa kasadan bip bip (aynı anda klavyede çok fazla tuşa basılı tutunca gelen gibi) diye sesler mi geliyor?
    Ayrıca bekleyip tekrar ötmeye başlıyor demişsin, bilgisayar bu sırada kendini yeniden mi başlatıyor?
  • Anladığım kadarı ile sorun anakart bip sesi

Hata
    Anlamı

1 -Sürekli Ses
    Güç kaynağı arızası

2- Birçok kısa bip
    Anakart arızası

3- 1 uzun bip
    Bellek tazelenmesinde hata

4- 1 uzun 1 kısa bip
    Anakart veya BIOS çipi arızası

5- 1 uzun 2 kısa bip
    Ekran kartı arızası (Genellikle eski kartlardaki DIP switch kaynaklıdır)

6- 1 uzun 3 kısa bip
    Ekran kartı arızası

7- 2 uzun 1 kısa bip
    Ekran kartı arızası (RAMDAC kaynaklı (?) )

8- 2 kısa bip
    Bellek parity (eşlik) hatası

9- 3 kısa bip
    Belleğin ilk 64k’lık bölümünde hata

10- 4 kısa bip
    Timer hatası

11- 5 kısa bip
    İşlemci hatası

12- 6 kısa bip
    Klavye işlemcisi hatası

13- 7 kısa bip
    İşlemci hatası

14- 8 kısa bip
    Ekran kartı belleğinde okuma/yazma hatası

15- 9 kısa bip
    BIOS ROM hatası

16- 10 kısa bip
    CMOS okuma/yazma hatası

17- 11 kısa bip
    Tampon Bellek Hatası

Bip seslerinin Çözümleri:
    1 numaralı hata için, güç kaynağınızın bağlantılarını kontrol edip bir deneme daha yapın. Eğer sorun devam ediyorsa, üç vakte kadar size yeni bir güç kaynağı gelecek demektir.

2, 4, 10, 12, 15 ve 16 numaralı hatalar için, tüm kartları işlemciyi ve RAM’leri söküp tekrar takın. Öncelikle mümkün olduğunca az bileşenle bilgisayarı başlatmaya çalışın. 4, 15 ve 16 numaralı hatalarda BIOS çipinin yerine düzgünce oturduğundan emin olmak için üstüne hafifçe bastırın. Değişen bir şey yoksa 4, 15 ve 16 numaralı hatayla karşı karşıyaysanız yeni bir BIOS çipi edinin, yok eğer değilseniz zaten yeni bir anakartınız olacağınız için BIOS çipiniz otomatik olarak değişmiş olacaktır.

3, 8 ve 9 numaralı hatalarla baş etmek için öncelikle RAM’lerinizin yerlerine düzgün oturduklarından ve yuvalarla aralarında herhangi bir yabancı maddenin bulunmadığından emin olun. Eğer birden fazla bellek modülü kullanıyorsanız değişik kombinasyonlar deneyin. Hata hala devam ediyorsa belleklerinizi tek tek deneyerek sorunun hangisi/hangilerinde olduğunu bulabilirsiniz.

5, 6 ve 7 numaralı mesajı alıyorsanız, ekran kartınızın yerine iyice oturduğundan ve monitör bağlantısının düzgünce bir şekilde yapıldığından emin olun. Problem sürüyorsa başka bir ekran kartı ile bilgisayarı başlatmayı deneyin. Sonuç alırsanız sizi tebrik ederiz çok yakın bir zamanda yepyeni bir ekran kartınız olacak. Ekran kartlarıyla ilgili alacağınız sesli hata mesajlarının neredeyse tamamı 6 numara olacaktır. Bu nedenle şimdiden “diii di dit dit” sesine alışmanızda fayda var.

11, 13 ve 17 numaralı hatalar için işlemcinizin düzgün bir şekilde takıldığından emin olun. Mümkünse başka bir işlemciyle denemelerde bulunun, sonuç alamazsanız özellikle 17 numaralı hata için anakartınızdan şüphelenin.

Alıntıdır

• @MoriKalina ses kasadan geliyor ama tam olarak klavyede çok tuşa basınca gelen sesle aynı değil. ses 15n sürüyor sonra kesiliyor 5-6 sn liğine. sonra tekrar aynısı oluyor, bu sırada bilgisayarda bi icraat yok.

@dan-ger sağolasın bu kdr bulmuşsun ama benim sorunum uzun uzun sonsuza dek bip sesi.
  • Sorun klavyeden olabilir. Bu sorunla bazen ben de karşılaşıyorum ve bilgisayarı kapatıp açmadan düzelmiyor. O ensada da klavye tuşları çalışmıyor. Sorun klavyeden de değilse anakart ya da PSU arızalıdır.
  • bence anakart
  • bios ayarlarında ilk sayfada "HALT ON satırındaki seçeneği NO ERRORS" olarak ayarlayıp deneyin...
    tüm hata tespit sonuçlarını pas geçip bilgisayarı açabilir...
  • Benim bilgisayarım ötmüyor ama bir uygulama açarken cırrr şeklinde çekirge sesi gibi ses geliyor. Pc zorlanıyor mu nedir daha önce yoktu + yeni format attım. Biçare dostlar..
  • 5 den falzla bip bip taramalı gibi tarıyorda çok hızlı attırıyor sayamadım hepte yakın sayılar ardışık....

digiturkplayden televizyon bakıyordum memlekette hiçbir sorun yoktu superonline internetine geldim her şey bozuldu sinirden dosyalarımı bile kaybettim

bilgisayara recovery yaptım bu seferde kurduğum lisanssız cracklar yüzünden sistem hasar gördü galiba artık recoveryde yapmıyor....

bip bip ses geliyor youtube dışında video açınca kasma ses yapıyor lanet
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.