Şimdi Ara

Bilgisayar parçaları hakkında yardımlarınıza ihtiyacım var.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
267
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Yeni aldığım anakart ve işlemci bunlar.

ecs h61h2-mv
    teknik özellikleri altta ki sayfanın altında mevcut
    http://urun.gittigidiyor.com/bilgisayar-tablet/ecs-h61h2-mv-anakart-1155-pin-anakart-h61-227503721?mpch=ads&ggap_s=ucuzu&ggap_m=ocs&ggap_n=ucuzu&ggmktg1=OCS*ucuzu******&scxid=14489-164755-2357-0

Intel® Core™ i5-3450 Processor (6M Cache, up to 3.50 GHz)
    http://ark.intel.com/tr/products/65511/Intel-Core-i5-3450-Processor-6M-Cache-up-to-3_50-GHz

Ben bu parçalara aşağıdaki halen kullandığım parçaları kullansam;
    PS ın enerji aktarımında ve
    HDD nin yazmasında okumasında veyahut performansında sıkıntı çıkar mı

Power S.: Quake 115 amper 230 Woltaj 248 Watt
    Harddisk : WD Western Digital (hdd nin kablosu kalın ve dar olandan)
    WDC WD1600AAJS-00M0A0 ATA Device (149 GB, IDE)

Not: Oyun alışkanlığım yok. Bilgisayardan istediğim tek şey; 8 10 bazen 15 20 sayfayı
    aynı anda açtığım oluyor. Bu gibi durumlarda makine donmasın ve sayfalar arasında
    mümkün mertebe çabuk geçiş yapsın yeterli.

Birde bu anakart a birden fazla monitör bağlanır mı bunu öğrenmek istiyorum.
    Fikirleriniz için şimdiden teşekkür ederim.

• Anakartınıza uyumlu olacak parçaları belirlediyseniz bir problem yaşatacağını sanmıyorum.
  • Powerinin Güçlü Olması Lazım Biraz Ağır Cihazlar bunlardan bi kaçı kaldırmaya bilir supply 80 tl ye daha iyileri var 330 luklar filan onlar işini görür
  • Psu yeterli ancak harddisk kablosu için kablosu dar ve kalın demişsiniz.Bu sata tipinde demek.Ancak yazdığınız harddisk isminin sonunda sata değil ide yazıyor.Yani enine geniş ve ince olan versiyon.Herneyse anakartınız sata destekli.Hdd de sata destekli olursa kullanabilirsiniz.
    20 sekme açmak istiyorsanız ram miktarınız çok olmalı.Mesela 4 gigabyte ram takarsanız daha iyi olur.Anakartınız DDR3 destekli ona göre frekansına da bakıp ram almalısınız.Elinizde ram varsa onu da göz önünde bulundurmak gerek.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: zwanzig

Psu yeterli ancak harddisk kablosu için kablosu dar ve kalın demişsiniz.Bu sata tipinde demek.Ancak yazdığınız harddisk isminin sonunda sata değil ide yazıyor.Yani enine geniş ve ince olan versiyon.Herneyse anakartınız sata destekli.Hdd de sata destekli olursa kullanabilirsiniz.
    20 sekme açmak istiyorsanız ram miktarınız çok olmalı.Mesela 4 gigabyte ram takarsanız daha iyi olur.Anakartınız DDR3 destekli ona göre frekansına da bakıp ram almalısınız.Elinizde ram varsa onu da göz önünde bulundurmak gerek.

ilginiz için teşekkür ederim.
    ide olarak yazan ismi everest programından aldım.
    dediğim gibi kablo dar ve kalın önceden 4 5 cm yassı kablolar vardı onlardan değil.

işlemci 16gb ye kadar destek sağlıyor.
    ş an 4gb var 8gb daha alacağım ileri ki zamanlarda.

• quote:

Orijinalden alıntı: bilgiliçocuk

Powerinin Güçlü Olması Lazım Biraz Ağır Cihazlar bunlardan bi kaçı kaldırmaya bilir supply 80 tl ye daha iyileri var 330 luklar filan onlar işini görür

ilginiz için teşekkür ederim. psu elimde olduğu için sorun çıkarmayacaksa kullanmak istiyorum.

sistemler upgrade oldukça eneji tüketimi artıyormu eksiliyormu bunları bilemiyorum. araştırmalarımda da
    öğrenemedim maalesef.
  • quote:

Orijinalden alıntı: neutumn

Anakartınıza uyumlu olacak parçaları belirlediyseniz bir problem yaşatacağını sanmıyorum.

sayın neutumn;
    zaten amacım parçalar uyumlu mu onu öğrenmeye çalışıyorum.
    ilginiz için teşekkür ederim.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • khan1906 K kullanıcısına yanıt
    İşlemci o anakartla uyumlu, Power Supply'i değiştirebilirsiniz. Diğer parçalar hakkında da bilgi alabilirsek yardımcı olabiliriz uyumluluğu konusunda.
  • neutumn N kullanıcısına yanıt
    diğer parça olarak ekran kartı uyumu aranır sanırım.
    ekran kartı kullanmıyorum
    başka parca varmı onu bilemiyorum uyum sorunu yaratacak.
    HDD için SATA destekli olması gerek, yukarıda arkadaşımız anlatmış. Onboard kullanacaksınız o halde, onboard video izlerken anakartı tehdit edebilir, yetersizdir. Power Supply; watt'ı yüksek olursa fena olmaz. Ram'lerin DDR'si kaç? Anakart DDR3 destekli, en yüksek belleği de 16 GB.
    ram DDR3 4gb
    bazı işlemcilerin içinde ekran grafik çekirdiği var sanırım ama
    ben bu işlemcinin özelliklerinde göremedim veyahutta yok emin değilim
    İçerisinde entegreli bir grafik işlemci var; Intel® HD Graphics 2500. Eskiden işlemciler, onboard şekilde görüntü vermek için ram'den bellek alıyor, öyle grafiği oluşturuyordu. Tabii bu, bazen video izlemenin bile elzem hale gelmesine sebebiyet veriyordu. Yalnız, yeni nesil işlemcilerde grafik işlemci entegre edildiği için ram'lerden sömürü de azalmış oluyor. Harici bir ekran kartı olmadan, oyun oynamadan veyahut yüksek grafik isteyen programları kullanmadan kullanışlı bir şekilde ihtiyacınızı karşılar.
    çok teşekkür ederim. açıklamalarınız için sağolun
  • quote:

Orijinalden alıntı: khan1906

ilginiz için teşekkür ederim. psu elimde olduğu için sorun çıkarmayacaksa kullanmak istiyorum.

sistemler upgrade oldukça eneji tüketimi artıyormu eksiliyormu bunları bilemiyorum. araştırmalarımda da
    öğrenemedim maalesef.

Upgrade derken online olarak mı sürüm olarak mı yoksa yeni cihaz almaktan mı bahsediyorsaun . eğer normal yazılım güncellemesi yapıldıysa onlıne olarak cihazın harcadığı enerjinin pek artacağını sanmam ama çok güncel faklı bir sistem alırsan yani manuel bir işlemdir bu kesinlikle enerji değişimi olur sen dediğimi yap iyi bir psu al işini görür sanırım benim de böyle bir sorunum varsa bir çiftli fan aldım çok büyüktü takınca kasa sürekli kendini resetliyordu acılmıyotdu hdd elektirik gitmiuordu yani sağlam bi psu aldım Sorunum Yok şU An

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.