Şimdi Ara

bilgisayar uyku modu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
445
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • dün gece işten geldiğimde bilgisayarımı açmak için power tuşuna bastım ve bios ekranı normal açıldı ondan sonra elektrikler kesilmiş ben evde yokken bilgisayar istendiği gibi kapanmadı güvenli kipte başlat normal olarak vs. seçenekleri geldi her elektrik kesintisinde bu ekranın gelmesi doğaldır sonra normal olarak başlata tıkladım ve bilgisayar kapandı açmaya çalıştım açılmadı 5 dakka sonra açıldı ama ekran uyku modunda ve kasanın önündeki power tuşunun ışığı harddisk ışığı arkadaki ağ kablosunun ıışığı yanmıyordu parçalara güzel bir temizlik yaptım bu olaydan sonra makine yağı ws. fanların sorunsuz olarak çalıştığınıda test ettim fakat sorun hala çözülmedi ben anakartın yandığı düşüncesindeyim sizin yardımınıza ihtiyacım var şimdiden saygılar

• koskoca forumda buna çözüm üreticek biri yokmu?
  • Bios ayarlarını kontrol et.
  • bios pilini çıkardım yaklaşık 15 dakika bekledim sonra taktım ekrana hiç görüntü gelmiyor uyku modunda gibi bilgisayar kasadaki herşey ışıklar hariç normal çalışıyor.
  • Ekran kartı fanına bir bak. Bende aynı sorunu yaşamıştım. Ekran kartınla alakalı olma ihtimali yüksek. benim ekran kartına o zaman 75 dolar sıkışmıştı umarım anakart değildir sorunun.
  • Bende şöyle bir sorun olmuştu. Bilgisayar açılıyor ama ekrana görüntü gelmiyordu. Birde bilgisayar açma tuşuna bastıktan sonra biostan bir ses gelir. O ses geliyor mu? Eğer gelmiyorsa bunun nedenleri;

1. Ram,

a. Eğer iki farklı marka ram kullanıyorsan bazen çakışma yapabiliyor. Ram deneme yanılma yap. Yani birini sök diğerini tak yada yer değiştir.

2. Ekran kartı,

Yukarıda arkadaşın da dediği gibi ekran kartı ile ilgili bir sorun olabilir deneme yanılma yaparak bunu anlayabilirsin. Sök ve onboard olarak dene açılıyor mu.
  • Öncelikle gecmis olsun inşallah ana karta bir şey olmamıştır , arkadaslar olası seyleri yazmış ama ben yine de yazmak isterim , anakartin pilini değiştir. Yeni pil al. Akım kontrol cihazı ile de anakartin belirli yerlerine elektrik gidiyor mu diye bak.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Windows 10 Uyku Modu Problemi
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.