Şimdi Ara

Bilgisayara Araba Hoparlörü mü daha iyi 5+1 mi ? (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
88
Cevap
0
Favori
5.556
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: leaderbig89

Yaw birde itiraf edeyim oto sistemleri bir yana öncesinde tecnics sbt 100 hoparlör kullanıyordum, sesi boyuna göre çok hoştu. birde quadral quintas 500 f kullanıyorum onlarda çok iyi.. ama bunlar.hazır 5.1 sistemler yan yana gelemez yinede.. Aman neyse herkez istediğini kullansın. SAYGILAR..

bende kullandım o sistemleri zamanın kralları idi sony lbt serileri de vardı dehset ses veriyordu v groove efektleri vardı ama şimdikliler o seviyeye gelemedi
  • quote:

Orijinalden alıntı: dephyr

quote:

Yaw birde itiraf edeyim oto sistemleri bir yana öncesinde tecnics sbt 100 hoparlör kullanıyordum, sesi boyuna göre çok hoştu. birde quadral quintas 500 f kullanıyorum onlarda çok iyi.. ama bunlar.hazır 5.1 sistemler yan yana gelemez yinede.. Aman neyse herkez istediğini kullansın. SAYGILAR..

bende kullandım o sistemleri zamanın kralları idi sony lbt serileri de vardı dehset ses veriyordu v groove efektleri vardı ama şimdikliler o seviyeye gelemedi

ben de 10 sene sony lbt-lv80 kullandım. groove ve dinamik subwoofer özelliklerini açınca 50hz ve yukarısı için çok kaliteli sesi vardı. iki sene önce o sistemi satıp eve oto tesisatı kurdum. pioneer d4 subwoofer ve sonynin mid-tiz takımını aldım. sonuç olarak özellikle derin basslarda ve stereo kalitesi bakımından lbt lv-80'e göre daha iyi ses aldım. eve oto tesisatı kurmayı gereksiz bir çaba olarak görmemek lazım. şuan lbt serileri gibi hazır sistemler ülkemize gelmiyor. fakat oto tesisatları evde o sistemler kadar güzel ses veriyor

• quote:

Orijinalden alıntı: dephyr

quote:

Arkadaşım madem dikkat edersen salladım diyorum her şeyi ;) ayrıca herkez kendi hobisinle uğraşsın anladın kafanı yorma sen şimidi yok yanlıs yazmısım vs kendi yoluna bak

• quote:

ayrıca orda demek istediğim tamgücü 1000watt olan bi sinema sistem fiyatına normal gücü 1500watt olan bi ses sistemi kuarabilceğimiz anladın kafan basmıyosa okumadan geç milletinde siniri bozma

• Konuyu açan kardeş sen en iyisi gidip dinleyip gör kardeşim.

Bu kadar cahilin çok bilmişin olduğu yerde bu soru sorulmaz :) Senin kulak zevkine hangisi hitap ediyorsa onu kullan. Oto sistemi alıcam dersende uğraşmaya hazır ol. Adaptörü kabloları kabinleri anfisi vs.

Şu cıngırdayan arkadaşa sesleniyorum, gidip şikayet edip kapattırsın... kendi karıştırdığını, kime şikayet edeceksin acaba..
  • Arkadaşlar bu topiği uzunca bir süredir bakıyorumda. Dayanamayıpta bende dahil olayım konuya..

Burda bilgisi az olan arkadaşlar, bilgili arkadaşlara saygı sınırlarını aşmış durumda. Bilgili arkadaşlarda bazı ithamlarda bulunurken daha öğretici olursa daha iyi olur.

Öncelikle oto ses sistemleri stereo kullanım olarak tasarlanır. Ev sinema sistemleri ise adı gibi sinema için yapılır ve bunun için kıriterlere uyarlar.

Birkere hoparlörler kullanım amaçlarına göre tasarlanır ve konisi,mıktatısı, sarım telleri kalınlığı , koni malzemesi vb... Sinema hoparlörlerinde açık ve net ilk istenen tepkimelere anında cevap vermesidir. Yani, düşünün sessiz bir ortamda aniden cingarın koptuğu sahnelerde hoparlörün geç kalmaması gerekir. Müzik hoplarında (OTO HOPARLÖRLERİNDE ) bu ilk ve en önemli kriter değildir. Ondan dolayı çok yüksek sesle film izlerken çatlama ve distorsiyona uğrarlar. Deneme ile bu sabittir. Müzik yapılı hoplarda en önemli konu çalan enstürümanın ve şarkıcının sesi bire bir aynı olması sağlamasıdır.

Birde şu watt meselesine hesap aslında dışarıdan bakıldığı gibi okadar kolay değildir. 2*20 wattlık bir iyi tasarlanmış ev anfisi 2*500w oto anfisinden çok çok güçlü olabilir. Şuan yazılan değerlerin hepsi sadece satış politikasıdır. Oto ekipmanları genelde 4-2-1 ohm olarak tasarlanır. Ev ekipmanları ise genelde 6-8 ohm civarında olur. Bu nedemek olur. Omaj düştükçe güç artar. Örneğin benim anfim 6 ohmda 140*7 wat üretirken. 8 ohmda 110*7 wat güç üretiyor. Yüksek omajlı hoparlörlerde ses daha derin ve distorsiyon düşük olur. Evde kullanılan voltaj 110-220 v olduğu için gücü sağlamak daha kolay olur. Fakat arabalardaki sınır 12v olduğu için anfilerdeki besleme katları farklı olur, bu nedenle max. 4 ohm kullanılır. Çünki besleme sorunu vardır. Bu nedenle wattları birbirine karıştırmayın.
    Oto sistemlerdeki güç değerleri neye göre nasıl hesaplandığına bakılmalıdır. Şöyle kabaca bir hesap yaparsak 1500 watlık bir sub için gene eş değer bir 1500 anfi hesabı için . 1500watt/12volt = 125 amperlik bir trafo veya akü gerekir. Tabiki bu anfinin verimliliğini %100 olarak kabul edersekki, benim bildiğim en yüksek değer %80lerdedir. Çoğu zaman 100 wattlık bir güç aslında 10 wattlık bir gücün 10 katı değil; sadece 2 katı olabilir. Aynı iki tane 70 db ses kaynağının şiddetini topladığınız zaman 140 db ses şiddeti yapmıyorsa. Bu işte böyledir. Yanlışım varsa düzeltin!! ben şimdiye kadar hiç 1000watt üzerleri ev hoparlörü görmedim. Varsa bile fiyatını düşünmek istemiyorum.

Örnek olarakta; jbl es100 vereyim bu hop 8 ohmda 250wattlık çıkış gücüne sahip anfi istemekte. Böyle bir anfininde şebekeden çekeceği gücün hesabını siz yapın.

Gelelim arkadaşın konusuna eve oto ses isteminden 5.1 nasıl yapmayı düşünüyorsun? Ondan dolayı bütçene göre git 5.1 al paşa paşa dinle evinde. Zaten adı üstünde ev sinema sistemi.

• Bu kadar teknik detayi anlayacak kimse yokki ustat bu baslikta.varsa yoksa 38 cm bass yok 1500watt guc. Kaliteden ve sesten anladiklari bu. 1500 watt ne demekse onuda cozemedim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • umur BEY verdiğin değerli bilgiler için teşekkürler
  • ya madem beni kala almıyonuz ben bişeyden anlamıyorum ndn habire bana laf yetiştiriyonuz anlamadım tama kardeşim sinemaysa sinema al kullan ben böle kullanıyorum :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: umur BEY

konunun başından beri en mantıklı yorum, gerekli açıklamayı fazlasıyla vermiş arkadaş, tebrik ediyorum.
  • Evde oto sisteminin ne işi var arkadaşım.ç.. apaçiden farkın kalmaz 1 .. ayrıca buna gerek yok.. PC için güzel kaliteli sistemler var.. araba için olan şeyleri PC ye takmak hem görüntü hem de performans anlamında sıkıntı yarratır...
  • quote:

Orijinalden alıntı: Darkchild

Evde oto sisteminin ne işi var arkadaşım.ç.. apaçiden farkın kalmaz 1 .. ayrıca buna gerek yok.. PC için güzel kaliteli sistemler var.. araba için olan şeyleri PC ye takmak hem görüntü hem de performans anlamında sıkıntı yarratır...

haklısınız ne kadar söylesek de boş ben bununla mutluyum sen onunla diye saçmalığında bulunurlar zaten bu görüş benimsenmemekle birlikte çağın adamı olmak için yeniliğe açık olmak, okumak , araştırmak, yenilikleri takip etmek ve benimseyebilmek emek lazımdır.
    oysa ki insanların ağzında sakız olduklarını bilmezler. bilseler bile "biz köylüyüz, aklımız ermez" deyip geçerler.
    oto sistemlerinde bu emeği sarf ettiği için yaşam standardı da budur.
  • Boş verin, fani şeyler bunlar. İsteyen istediğiyle mutlu olsun. Ben şahsen 90lt hacimli bir sub evime koyamam. İsteyen o koca hengameyi koyabilir.
  • Kim ne derse desin bu işler zevk meselesidir. Kimisi el emeği vererek kendi anfisini, kendi ses sistemini yapar. Kimisi oto tesisatı kurar, kimisi bunlarla hiç uğraşmaz hazır PC ses sistemi kullanır. El yapımı anfilerle uğraşanların bulunduğu sitelere girip bakın, PC ses sistemleri hakkındaki görüşlerini okuyun. Onlara göre el yapımı anfiler ve kendi kurdukları kabinler çok daha iyi ses veriyor. Üstelik anfiyi ve güç kaynağını subwoofer kabininin içine yerleştirince görüntü açısından da kötü durmuyor. Hatta subwoofer ve kabini kendi göz zevkine göre seçince görüntü açısından da çok güzel duruyor

Başkaları ise stereo sever, seste doğallığa önem verir, film izlemek için PC ses sistemi kullanır. Bunda bu kadar tartışacak birşey olmadığını düşünüyorum. Dolayısıyla insanların zevklerini tartışmak anlamsız Böyle bir başlıkta yazılması gereken tavsiyeden öteye geçmemelidir. Hele ki insanlarla bilgi yarışına girmek çok anlamsızdır.

Bu arada araştırma, yenilik gibi kelimeleri herkes kullanır oldu. Araştırma ve yenilik demek, birbirinden kopuk görünen ince ayrıntıları birleştirip ortaya özgün fikir veya ürün koymak demektir. Ben en iyisini bilirim diyerek araştırma, yenilik yapılmaz Bunu da belirteyim

• Merhaba yıllar önce bi iş yapip gidip oto amfisi aldim pc de kullanmak için sonra güç kaynaği arayişlari içine girdim bulamadim lisede yaptiğim güç kaynağini taktim 45 watt güçünde bi güç kaynaği sonra gittim 2 hoparlor aldim basit usul kalitesiz bişe bi tane 18 cm pasif bi bass hop. aldim ekledim mid hoparlorü aldim (bakin sürekli aliyorum) aldikça aliyorum hesaplarima göre o zaman(280 lira kadar bi masraf ) 160 lira x540 a para vericeğime gittim bu işin peşinde koşdurdum durdum sonra amfinin içindeki devreyi malzemeleri görünce o kadar masrafin boşa zaman kaybini anladim macera aramaya hiç gerek yok adam gibi crative logitech ses sistemi alin işinizi görsün hatta para durumu düzgün ise sony ses sistemi almanizi da önerebilirim (kule tipi) bence oto amfisi ile bi yol olmaz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ibrahimtapu -- 13 Ağustos 2012; 17:49:00 >
  • Doğru cihaz doğru araştırma ve doğru montaj herzaman hazırdan iyidir. Hazırın tek güzelliği ver parayı bitir işi ergonomik ve basit.. ikisininde kendine göre artıları ve eksileri var. onun için hiç gerilmeyin. kimse jbl in 100 tl ye sıfır satılan gt5 12 modelini harman kardonun focal'in veya jbl'in aktif baslarıyla karşılaştırmıyor. Ama gt5 12 bu gün iyi beslendiğinde 500 ile 1000 tl ye alınabilecek bir sistemin çıkardığı tondan daha iyi çalabiliyor(z5500 z 2300 gibi) ama kimisi vardır elektronik ilgisini çekmez sadece güzel ses duymak ister, oda gider kendine hazır sistem alır. sanki hazır sistem alanlara sövülmüş gibi kaç zamandır gerilmiş, konuya mesaj kasıyosunuz. Ayıp ayıp !!
  • Arkadaşım bana gt5-12 sub. doyurmak için gereken malzeme listesini fiyatları ile çıkarır mısın? Teknik özellik tablosu aşşağıya yazdım. Tabiki birde Önler-arkalar ve merkez uydularıda ekler misin?

Peak Power 1100W
    Nominal Impedance 4 ohms
    Power Handling (RMS) 275W
    Frequency Response 27Hz–450Hz
    Power Handling (Peak) 1100W
    Sensitivity (2.83V/1m) 90dB

EDİT:ekleme

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi umur BEY -- 23 Ağustos 2012; 2:53:03 >
  • quote:

Evde oto sisteminin ne işi var arkadaşım.ç.. apaçiden farkın kalmaz 1 .. ayrıca buna gerek yok.. PC için güzel kaliteli sistemler var.. araba için olan şeyleri PC ye takmak hem görüntü hem de performans anlamında sıkıntı yarratır...

apaçiden farkın kalmaz demişisin evde oto müzik sistemi kuranlar için.bu çok ağır bi itham.kimse size saçınız neden o şekilde apaçimisin diyormu?veya diyebilirmi?diyemez.çünkğ kendi zevkiniz kendi seçiminiz.6000 mesaj atmışsınız forumda yeni biride değilsinizki insanlarla nasıl konuşmanız gerektiğini bilmeyesiniz.hani bi laf varya zevkler ve renkle tartışılmaz diye.isteyen oto sistemi kurar evde.isteyen gider ev sinema sistemi alır.kişiden kişiye değişir.insanların merakı zevki apaçilik değildir.bunu sakın unutmayın

@dephyr darkchild ın fikrine katılmışsın ve altına birde güzel ve çağdaş yorum yapmışsın.insanların düşüncelerine saygı duymayan kendinsin ve oto sistemi kurdular diye insanları çağ dışı cahil olarak görende sensin.burda bi çelişki yokmu sencede?

ve topic i açan arkadaşım.eğer uğraşırım meraklıyım paramı harcarım diyorsan oto sistemi kullanabilirsin.ama şunu sakın unutma oto sisteminde bişeler aldıkça alasın gelir.kablolarım daha kaliteli olsun kabin olmadı şu mid daha net ses verir diyip diyip para harcarsın durmadan.ama yok uğraşamam ben geçerim pc min karşısına oturup filmimi izlerim diyorsan al 5.1 sistemi paşalar gibi otur izle filmini dizini.oyununu oyna.saturn mediamarkt gibi marketlerede gidip dinle 5.1 leri hangisi hoşuna giderse onu al

• quote:

Orijinalden alıntı: sinan60

quote:

apaçiden farkın kalmaz demişisin evde oto müzik sistemi kuranlar için.bu çok ağır bi itham.kimse size saçınız neden o şekilde apaçimisin diyormu?veya diyebilirmi?diyemez.çünkğ kendi zevkiniz kendi seçiminiz.6000 mesaj atmışsınız forumda yeni biride değilsinizki insanlarla nasıl konuşmanız gerektiğini bilmeyesiniz.hani bi laf varya zevkler ve renkle tartışılmaz diye.isteyen oto sistemi kurar evde.isteyen gider ev sinema sistemi alır.kişiden kişiye değişir.insanların merakı zevki apaçilik değildir.bunu sakın unutmayın

@dephyr darkchild ın fikrine katılmışsın ve altına birde güzel ve çağdaş yorum yapmışsın.insanların düşüncelerine saygı duymayan kendinsin ve oto sistemi kurdular diye insanları çağ dışı cahil olarak görende sensin.burda bi çelişki yokmu sencede?

ve topic i açan arkadaşım.eğer uğraşırım meraklıyım paramı harcarım diyorsan oto sistemi kullanabilirsin.ama şunu sakın unutma oto sisteminde bişeler aldıkça alasın gelir.kablolarım daha kaliteli olsun kabin olmadı şu mid daha net ses verir diyip diyip para harcarsın durmadan.ama yok uğraşamam ben geçerim pc min karşısına oturup filmimi izlerim diyorsan al 5.1 sistemi paşalar gibi otur izle filmini dizini.oyununu oyna.saturn mediamarkt gibi marketlerede gidip dinle 5.1 leri hangisi hoşuna giderse onu al

Apaçi falan değilim ama evde bunu kullanıyorum... Kardeşim sağolsun elektronikçide çalıştığından süper bi sistem kurdu eve.... Bugüne kadar evin içinde son ses açmak nasip olmadı... Anfiden ayarlar kısık olduğu halde sesi 1/4 oranında açınca bile 20 dairelik apartmandaki diğer 19 daireden de net bir şekilde dinlenebiliyor müzikler...

Ayrıca bilgisayar olması da şart değil... Bazen bilgisayarı hiç açmadan ses kablosunu alıp telefona takıyorum oradan yürütüyorum müzikleri...

Hatta bir komşunun asker eğlencesinde sistemi sokağa indirdik... Müzikleri telefona yükledik ordan yürüttük... Canavar gibi de oynattı mahalleyi...

Yani gayet pratik ama böyle güçlü bir sistem için size güçlü bir adaptör gerekecektir...

Ses kalitesine gelince ise... Tam olarak bana hitap ediyor... Mağazalardaki teşhirlerde bulunan ses sistemlerinin de alayını incelemişimdir fakat onlarda yapay bir ses ve yapay bir bass alıyormuşum gibi geliyor bana... Tabi tercih meselesi ben böyle seviyorum... Tok bir ses ve doyurucu bir bas alıyorum belki teknik olarak kalitesiz bir ses ama gümbür gümbür... İsteyen apachi desin...

• quote:

Orijinalden alıntı: sallanansandalye

evde oto ses sistemleri kullanmanı hiç önermem. elektrik ile ilgili problemler çıkar. oto ses sistemlerini evde tam verimle kullanamazsın. gereksiz bir fanteziden başka bir şey değil, oto sistemlerini eve uygulamak.

arkadaşım yanılıyorsun kesinlikle bilmeden kesinlikle yorum yapmayın deneyin dinleyin ondan sonra yorum yapın .bazı hobiler bütcelerle sınırlıdır imkanlar elverdiğince denemeleriniz bu konuda bağlayıcı özelliği yapmaz .evde oto tesisatı da olmaz diyemessiniz.bal gibide olur .( para para para anlayın )bende hem oto hem sinema hemde stero sisstem mevcut hepside üst sınıf özellikle hepsinin yeri ve dinleme amacları farklıdır kesinlikle kıyaslama olmaz . kulvarları farklı kıyaslama yapanlarda bilgisizliğinden yapar gereksiz yazılar yapıp bilgi seviyenizi düşürmeyin

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.