Canlı Yayın
Samsung Galaxy S25 ailesi tanıtılıyor! - Galaxy Unpacked 2025 Türkçe Canlı Yayın
Şimdi Ara

bilgisayarcı komedisi (25. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
582
Cevap
71
Favori
32.770
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2324252627
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: gokhan2707

Geçende bilindik bir teknoloji marketten mause almaya gittim,çocuğun teki ekran kartı soruyor oem e bakan elemana bende kulak misafiri oldum.Adam çocuğa bu fiyata 256 bit bulamazsınız diyerek 4850 yi satmayı başardı.

mesaj-imza uyumu bu kadar güzel olamazdı
    ayrıca konudaki her mesajı tek tek okudum baya zamanımı aldı ama değdiğine inanıyorum böyle lanet insanlar var cahil insanları kazıklıyorlar...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hüsnü008 -- 4 Ocak 2013; 1:16:36 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Hüsnü008

quote:

Orijinalden alıntı: gokhan2707

Geçende bilindik bir teknoloji marketten mause almaya gittim,çocuğun teki ekran kartı soruyor oem e bakan elemana bende kulak misafiri oldum.Adam çocuğa bu fiyata 256 bit bulamazsınız diyerek 4850 yi satmayı başardı.

mesaj-imza uyumu bu kadar güzel olamazdı
    ayrıca konudaki her mesajı tek tek okudum baya zamanımı aldı ama değdiğine inanıyorum böyle lanet insanlar var cahil insanları kazıklıyorlar...

Sözüm meclisten dışarı,halkımız sayısal çokluğu performans açısından çokluk olarak görmeye şartlanmış bence.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gokhan2707 -- 4 Ocak 2013; 1:37:46 >

• quote:

Orijinalden alıntı: KillerPrince1404

Allahtan kazık yemedim eskiden 10 yaşlarında bebekliğimden kalma cs 1.5 800 x 600 herşey low 10 fps gittim bilgisayarcıya ekran kartımda 512 ama vasat bir kart seninki 512 açması lazım filan format atalır düzelir filan dedi attı tabi yinede olmadı adam yine devam ediyo 512 iyi iyi diye neyse bende netten baktım ordan başladı bilgim gittim en iyi bilgisayarcıya işlemci değişçek dedi anakart modelinide ezberledim artık şu şekil biostar xxxxx e göre işlemci alıcaktım herkes şaşkın neyse sonra baktı intel pentium dual core e6300 uyuyo dedi neyse aldı sonra takmaya geldi anakarta uymadı ben biliyodum netten bakmıştım uyuyomu kesin dedim uyuo dedi anakart sattırcak ya sonra anakart değişçek dedi getirdi taktı gitti tabi kart vasat olduğundan işlemci etkisi 0 oldu gittim 8800gt alcam dedim adam şaşırdı güldü filan napcan sen ne oyunu oynuyon diyo ulan mario oynanmıyor neyse bu olmaz filan dedi bende gittim netten aldım taktırdım kullandım geçende gittim bi bilgisayarcıya artık donanım üst seviye bilgisi temizlik yapıyorum işlemci fanı ekran kartını filan çkardım işlemciyi termalini filan sildim sonra pc ci ye gittim termal macun varmı dedim baktı yok dedi sornra büyük tüpvardı tüp dediğim 2 parmak boyutunda bende küçük tüp açılmamış yokmu dedim yok dedi hem pahalı oluyo ben 100 tl ye aldım dedi şaşırdım aldığıda markasız diş macunu gibi beyaz bişey sonra bişey demedim ıslak mendil kabını yırttı ona sıktı zımbaladı al dedi 5 lira istedi suratına fırlattım paketi sıktığıda 2 tane prinç tanesi artık bilgisayarcılara gitmiyorum sadece çıktı alırsam

öldüm ya gece gece gülmekten

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yorgun şair -- 4 Ocak 2013; 1:49:18 >

• ben bu konuya 30 veriyim dağılın
  • eski oturduğumuz yerde 2-3 yıl önce internet kafede arkadaşım çalışıyordu. bir de teknik servisin tekinden adam gelmişti. bizde arkadaşla müşteriye yardım ediyoruz(ben başka arkadaşla buluşmak için oraya gitmiştim) o kafedeki müşterini tekine format atmış driver yüklenecek. adam 2 saat driverları bulamadı, ben de yardım edeyim dedim. adam "kaçıl şuradan, sen ne anlıyyycan" dedi. hala sinir oluyorum bak hatırladıkça. ben de anlıyorum ediyorum falan dedim. sonra döndü bana ve " sen heç bilgisayara dornavida soktun mu?" dedi. ben de hayır dedim. "o zaman sen bilgisayara format atmaktan anlamazsın" dedi. oradan uzaklaştım hemen.
  • bizim arkadaş hem format hem parça değişimi için kasayı bilgisayarcıya bırakmış, dedi sen anlarsın bi yardımcı ol ram ı 1 gb den 2 gb yapacaktı yapmışsa bi kasayı alıver sana zahmet dedi. gittim anlatıyo şöyle hızlı oldu böyle hızlı oldu bomba bomba, yok google ye giriyo çıkıyo yok bilgisayarıma hızı görüyon mu diyo. neyse dedim birde ben kontrol edeyim özelliklere baktım 1 gb den 2 gb olacak ram 512 olmuş kalsın bu kalsın dedim kasayı almadan çıktım. en son duyduğuma göre mahkemelik olmuşlardı arkadaş şikayetçi olmuş falan...

valla bilmeyenleri yok formattı yok şurası yağlandı yok böyle yaptık yok şöyle yaptık diyerek 20 şer 20 şer çarpıyorlar ki bunlar neyse de bilmeyenler kasa toplama işini düşünmesinler bile, araştırın bütçenize göre alın hazırını bakın keyfinize...
  • eski masaüstümün 512 ekran kartı ses yapmaya başlayınca baktım eski kartın üzerindeki fanın yapraklardan biri kopmuş neyse dedim bilgisayarcıya bir sorayım buna göre fan var mı ?
    şimdi olay şöyle kartın üzeri komple alüminyum ortasında chip var sol tarafında fan sağdaki ve chip üzerindeki yaprak alüminyumlara havayı dağıtacak şekilde tasarlanmış üstü kapalı kutu gibi yani havayı fan üstten alıp yandan yapraklara dağıtıyor gibi bir düzlem var ve fanın altı önemsiz bir kısım.
    evet bu bilgiyi edindikten sonra kafanızda birşey canlanmıştır bu kartı götürdüm bilgisayarcıya gösterdim adamın bana çıkarttığı şey kendi o ufak fanından bile ufak üzerinde ufacık bir alüminyumu bile olan garip en ufak ne amaçla kullanıldığı belli olmayan bir yapıt ve adam bunu üzerindeki o ufak alüminyumla monte etmeye çalışıyor ya dedim nabıyosun o oraya uysa neyi değiştirecek adamın cevap biraz küçük ama bunu kullanırsın çok bir şey değişmez bir şekilde kendimi dışarıya attım adama saygım ve güvenip 0 lanmıştı.
    azda olsa düşündüğümüzde o kadar çok saçma yönü varki 1 fanı tam otursan işlevli şekilde yine aşırı ufak birşey 2 sogutuculu şekilde yerleştirmesi kendi kendine takılması dışında bana birşey sağlamayacak 3 oturması bile bir bakışta imkansız olduğunu söylüyordu 4 sistemden tamamen farklı olarak adam alttaki boşluğu soğutmaya çalıştı olaydan tamamen kopuktu vs. vs..

edit: başka bir hikaye eski masaüstü için bios pili alacaktım girdiğim de söylediğim şeyde buydu eski masaüstüme bios pili alıcam o an kodu aklıma gelmemişti neyse zaten tek cinsler kağıt içinde verince attım cebime 3 lira aldı (normalde 2liraydı) incelemeden vardım eve geldiğimde pilin yarı kalınlıkta olduğunu farkettim yalnış vermiş geri gittiğimde başka biri ordaydı pilide yanımda götürmemiştim unutmuşum adam inkar etmeye başladı bizde öyle pil yok yada onlar bios pili olarak geçmez imkansız vs. sanki yalan söylemek için bir sebebim var dün aldığım şey neyse 2 liraya pilimi alıp çıkmıştım

usb girişli kulaklığım hakkında hiç birşey bilmeyen kişilerin durup dururken çıkarttığı diyaloglar insanı kırar geçer şuan tam hatırlamadığım için net yazamıyorum fakat kulaklık 7+1 3d ses destekli olması ve ses kartı ile kat ve kat yüksek ve kaliteli ses verebilmesi sebebiyle usb olması mecburi bunu 3.5mm ler ile kıyaslamaya kalkanlar ve usb olmasının saçmalıktan ibaret olduğunu söyleyen kendince bilgisayar uzmanları ..

ram muhabetini 50 kere yazmışlar bunla ilgili yüzlerce olay yaşadım şaka gibi ama alışıldık durumlar

asıl komik olanları ekran kartından hiç anlamayanların gb muhabetidir hele laptopların 64bitlik 1gb ekran kartları ile 256bitlik masaüstü yüksek performans düzgün bir 1gblık kartla bir tutup ondan daha iyi olduğunu bile idda edenler yokmu

çözünürlük muhabetleri vardır birde hiç anlamayan birisi olabildiğince konu hakkında saçmalayabilir ucu açıktır krize girersiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi boş insan -- 4 Ocak 2013; 2:46:58 >

• Bi kaç ay önce girdim bilgisayarcıya adamlar 64 bit'in ne olduğunu bilmiyorlar.
  • size çok vahim bi durumu açıklayacağım.bi arkdaşım cvisni dolduruyor.işte donaım bilgisi çok ileri igrmiş.progrmalama dilleir java mava gidiyo.sonra çıktı alamsı gerekti ancak o pc yazıcıya bağlı değildi.girdiği siteleir bende açana akdar bi ton zama geçecekti bend ededimki sanal yazıcı ile kaydet dosyayı bana at.ve can alıcı soruyo sordu " sanal yazıcı ne kanka?" ayrıca diğer eleman için pc toplarken ekran kartına 2 gb 256 bit olsun yeter demesi de tuzu biberi oldu.nvdiada 512 bit var o ne olacak?

@ boş insan çözünürlük muhabbeti demiş.öğlen vakti sdn forumlarına giridm.göktürk uydusu işte 10 mp yok 2,5 metre piksel.adamlar piksel bigimin içne ettiler.lan 2,5 metre piksel çözünürlğü nedir?tek piksel 2,5 metre gösteriyomuş.hiç bir mantık kuramadım.biri diyo 2,5 metre kadar yaklaşıyo vb.
  • ah şu mecidiyeköydeki bilgisayarcılar yokmu...

laptopu 2011 de 1600 tl ye almışım.

10 15 bilgisayarcı gezdim hepsi aynı ağaz ne kadar istiyosun soruyor 800 900.350 450 veririz diyorlar.

en son sinirlendim girdim bir bilgisayarcıya dedim kaça alıyodun sen bunu 450 tamam dedim.

inceliyor kasayı haaaaaaaaaaaaaaaaaaaağ bunun vidası gırıhhh 25 tl öyle keserim ( allah ne verdiyse... sövdüm içimden 5 10 kuruşluk vida ).

dedim klavyesini vesaire değiştirdim titizliğimden dolayı (doğru söylüyorum) adam demez mi ben bunun şimdi sıvı temaağğsını olmadığnı nirden bilcem.....

her neyse en son dedi elemanına şuna testi yap bunu yap şunu yap yapsın bakalım dedim.

en son hoparlörlü test ediyor ( mono hoparlör) acerlerin klasik sorunudur yüksek ses de tiz verir sesi tek hoparlör.

demez mi aaaaaaa ben zaten kıllanmıştım bundan 300 tl veririm daha da vermem buna.

içimden allah ne verdiyse kan beynime sıçradı orada zaten.ağzımı açsam dalıcam zaten 1-2 olayım var bide böyle gidicez gümbürtüye.

5 10 kuruşluk vida için 25 tl düşer

20 tllik hoparlör için 150tl düşer...

hemen ver dedim laptopu bana kapadım çantayı o sinirle o yokuşu nasıl çıktım anlamadım.

ama Allah'a dua ediyorum.beni bilgisayarcıların eline düşürmedi hiç bir zaman.çok pratik zekalı bir insanımdır her sorunu uzun uğraşlar olsa bile çözebiliyorum

laptop acer aspire 5742g i5 460m gt420m.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Johnnie Walkerr -- 19 Şubat 2013; 8:32:39 >

• Geçen acil ihtiyacım olduğu için ve çarşıya çıkamadığm için mahalle bilgisayarcısından bir oyun alıyorum. Yanımda da mp3 var usb yok . Mp3 e atınca da uzun sürüyor biraz neyse. Biraz sohbet ettik. Ekran kartı ne abi senin kasanın dedim.

Cevap : ' 1 ciğaabayt onbort her oyunu açar bu . '

Hmm dedim. Bir daha da oradan değil oyun almak , önünden bile geçmedim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hayatımda 1 kere gittim onda da arkadaşlarla evde rise of nations falan kapışacaktık ethernet kablosu vardı bende 30 metre onu 3er metreden 6 kablo çıkarttıracaktım neyse işte yaptı adam toplam 12 tane uç taktı normalde 1lira 20kuruş tutaca falan diye bekliyoruz(amcamında dükkanı var 10kuruşa takıyor ucu) adam demezmi 12 lira. Dedim abi naptın ya sana 50,60 kuruş maliyeti var yok bunun falan en son 3 lira var yanımda alıyorsan al yoksa kabloda senin olsun dedim aldı 3 lirayı.

Amcamında dükkanı var format attırmaya gelene önce diyor cd sini verip anlatayım sen kur hem fazla para vermezsin hem öğrenmiş olursun falan. yok ama millet yine 20 lira verip format attıracak illa mesela mouse satar amcam eminönünden 10 liraya aldıysa 12ye satar, yada joystick diyelim 20ye aldı en fazla 23,24 liraya satar.

• vatandan LG D2342P almıştım işsiz olduğum dönemde satma gereği duydum. Monitör 1 aylık bile değil. Kadıköy'de ikinci el dükkanını herkes bilir Uranium PC'yi.. Neyse herhalde kafamdaki rakamı verirler diye düşündüm. Monitörle birlikte gittim dedim lg 2342p monitör 1 aylık bile değil faturası garantisi her şeyi var sorunsuz. neyse girdi sistemine (sistemi neyse artık) baktı baktı, sonra "250 TL" dedi.. o an yüz ifadem nasıl olduysa bilmiyorum güldüm.
    "ne diyorsun abi 23" 3d monitör 1 aylık bile değil 250 tl mi veriyorsun" dedim. "evet bizim fiyatımız bu" dedi sonra "ölücülükde tavan yapmışsın abi hadi hayırlı işler" dedim çıktım bunu dediğimde dükkan baya kalabalıktı millet bana baktı falan. sonra çıktım sanalpazara sahibindene buraya koydum. sanalpazar üzerinden 550 TL'ye sattım.

• daha taze bir olayı anlatayım. eskişehir doktorlar caddesinde ki TEKNOSA ya girdim. hdd kutusu alacaktım fakat teknosada var mı yok mu bilmiyordum bir sorayım dedim. nese girdim içeri harici hard disk KUTUSU var mı dedim. orada çalışan bayan KILIF mı dedi. yok kutu bu dedim hani hard diski içine koymak için dedim. orada bir bakış attı (tarifi imkansız) anlamadım dedi. el işaretimi devreye soktum. elimle hard disk kutusu yaptım öbür elimle hard disk yaptım iç içe koydum. dedim böyle bir şey. sonra gelen tepki haa bizde bulunmaz ondan dedi. tam dönüp çıkacaktım ki gıcıklığı tuttu. döndüm arkamı anlatamadım galiba dedim kadına. kadın yok anladım dedi bende pek anlamışa benzemiyorsunuz ama dedim ve çıktım. ahh ahh o yüz ifadesini görseniz. resmen ne diyo lan bu oldu kadın

• birşeyden anlamazlar bilgisayarcı olurlar benim bilgisayarım 1 kere bile bilgisayarcıya gitmedi kendi bilgilerim yardımıyla yada forumdaki arkadaşlara danışarak sorunlarını çözüyorum ayrıca ekran kartı vs. şeyleri Vatan Computer yada forumdan alıyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: Foxbat

O kadar da üstlerne gitmeyin arkadaşlar. Geçen yaz emektar x550'yi 1gb diye 80 tl'ye bilgisayarcının birine satmıştım

o bir şey mi ben çalışmayan SAPPHIRE HD4870 kartı 60TL fiyata sattım... hemde çalıştığını garanti ederek...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi grezimonk -- 28 Şubat 2013; 19:38:55 >
  • Yaklaşık 3-4 Ay önce imzamdaki sistemi toplamadan evvel fiyat sormak için hem bilgisayar parçaları satan hemde internet cafe olan bir mekana girdim.Dükkan sahibiyle aramızda geçen konuşmalar :

+Hayırlı işler ben bir ekran kartı soracaktım.

-Tabii buyur.

+HD7850 Fiyatı ne kadar acaba ?

-Bir daha tekrar eder misin ?

+HD7850 diyorum ne kadar ?

-Kardeşim dalga mı geçiyorsun o kart piyasada yok ki 1 Yıl sonra çıkacak.

+Nasıl yok.Vatanda stokda şu an bakabilirsiniz istiyorsanız.

-Yahu yok kardeşim ben biliyorum.
    (Tam bu sırada müşteri geldi.)

+Peki kolay gelsin.

Diyip çıktım ve o günden sonra anladım ki bilgisayarcı diye geçinen esnaflarımızdan bir cacık olmaz.

Aklıma gelmişken bir diyalog daha anlatayım daha geçen yıl Pro2000 kasa alan bir arkadaşım vardı tüm uyarılarıma rağmen ben orjinal windows olsun istiyorum diyip aldı ve şu an hiç bir oyun oynayamadığı için bana hak verdi ve kasayı satmak istediğini söyledi bende çarşıdaki esnaflardan bir fiyat edinelim tahminen 600-700 derler heralde dedim.Bu arada kasanın özellikleri hemen hemen şöyleydi ;

AMD Fx6100 İşlemci,GT220 Ekran Kartı,760GM-P21 Anakart,8GB Ram

Neyse benim bildiğim bir esnaf vardı ilk ona gittik ve şöyle bir diyalog gerçekleşti ;

-Merhaba 2.el kasa alıyor musunuz ?

+Evet alıyoruz.

-Özelliklerini söylesem bir fiyat verebilir misiniz ?

+Evet söyleyin.

(Özelliklerin hepsini saydıktan sonra...)

-100 TL veririm

gibi bir cevap almamla şoka uğramam bir oldu.Cahil olunurda bu kadarı pes yahu dedim.Zaten işlemci 200 TL sen nasıl tüm kasaya 100 TL fiyat biçebiliyorsun hayret doğrusu...

• quote:

Orijinalden alıntı: alexmason78

Yaklaşık 3-4 Ay önce imzamdaki sistemi toplamadan evvel fiyat sormak için hem bilgisayar parçaları satan hemde internet cafe olan bir mekana girdim.Dükkan sahibiyle aramızda geçen konuşmalar :

+Hayırlı işler ben bir ekran kartı soracaktım.

-Tabii buyur.

+HD7850 Fiyatı ne kadar acaba ?

-Bir daha tekrar eder misin ?

+HD7850 diyorum ne kadar ?

-Kardeşim dalga mı geçiyorsun o kart piyasada yok ki 1 Yıl sonra çıkacak.

+Nasıl yok.Vatanda stokda şu an bakabilirsiniz istiyorsanız.

-Yahu yok kardeşim ben biliyorum.
    (Tam bu sırada müşteri geldi.)

+Peki kolay gelsin.

Diyip çıktım ve o günden sonra anladım ki bilgisayarcı diye geçinen esnaflarımızdan bir cacık olmaz.

Aklıma gelmişken bir diyalog daha anlatayım daha geçen yıl Pro2000 kasa alan bir arkadaşım vardı tüm uyarılarıma rağmen ben orjinal windows olsun istiyorum diyip aldı ve şu an hiç bir oyun oynayamadığı için bana hak verdi ve kasayı satmak istediğini söyledi bende çarşıdaki esnaflardan bir fiyat edinelim tahminen 600-700 derler heralde dedim.Bu arada kasanın özellikleri hemen hemen şöyleydi ;

AMD Fx6100 İşlemci,GT220 Ekran Kartı,760GM-P21 Anakart,8GB Ram

Neyse benim bildiğim bir esnaf vardı ilk ona gittik ve şöyle bir diyalog gerçekleşti ;

-Merhaba 2.el kasa alıyor musunuz ?

+Evet alıyoruz.

-Özelliklerini söylesem bir fiyat verebilir misiniz ?

+Evet söyleyin.

(Özelliklerin hepsini saydıktan sonra...)

-100 TL veririm

gibi bir cevap almamla şoka uğramam bir oldu.Cahil olunurda bu kadarı pes yahu dedim.Zaten işlemci 200 TL sen nasıl tüm kasaya 100 TL fiyat biçebiliyorsun hayret doğrusu...

onların örnek aldığı büyükleri Sülün Osman'dır ondan bu tarz adi dolandırıcılıklar yaparlar...

• siz yinw şaslısınız en azından silikonlu dwvri bilmiyorsunuz yıllar önce bilgisayarım compaq presario 4850. dönemine göre çok üst düzey bir makina. yanında gelen demo dvd dışında hiç dvd okuyamamış 2x dvd playerı, dvd çözümleme kartı (işlemciler yemiyo o zamanlar ), 5.1 ses kartı (ki ac3 dekoder çıkışı mevcuttu ). neyse bilgisayarda ön yüklemeli windows 95 vardı, 98 çıkmıştı yükletmeye gittim ( bulunduğum yer küçüktü. 2 bilgisayarcı vardı ve kazıkçılar windows cdsini satmıyorlardı ) bıraktım pcyi. aldım sorunsuzdu. neyse 2-3 ay geçti. ilk 3dfx voodoo 2 1000 ekran kartımı aldırttım. takacam bilgisayar bir baktım tüm kartlara, kablolar sıcak silikonla yapışmış gittim bilgisayarcıya, ne dese beğenirsiniz " sen anlamazsın, bozma diye bilgisayarı korumak için yaptım, üstelik para bile almadım

• quote:

Orijinalden alıntı: whiskeyinthejar

siz yinw şaslısınız en azından silikonlu dwvri bilmiyorsunuz yıllar önce bilgisayarım compaq presario 4850. dönemine göre çok üst düzey bir makina. yanında gelen demo dvd dışında hiç dvd okuyamamış 2x dvd playerı, dvd çözümleme kartı (işlemciler yemiyo o zamanlar ), 5.1 ses kartı (ki ac3 dekoder çıkışı mevcuttu ). neyse bilgisayarda ön yüklemeli windows 95 vardı, 98 çıkmıştı yükletmeye gittim ( bulunduğum yer küçüktü. 2 bilgisayarcı vardı ve kazıkçılar windows cdsini satmıyorlardı ) bıraktım pcyi. aldım sorunsuzdu. neyse 2-3 ay geçti. ilk 3dfx voodoo 2 1000 ekran kartımı aldırttım. takacam bilgisayar bir baktım tüm kartlara, kablolar sıcak silikonla yapışmış gittim bilgisayarcıya, ne dese beğenirsiniz " sen anlamazsın, bozma diye bilgisayarı korumak için yaptım, üstelik para bile almadım

• 
Sayfa: önceki 2324252627
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.