Arkadaşlar HP marka bilgisayar kullanıyorum SSD ve Normal harddisk im mevcut 1 haftadır bilgisayarı her açtığımda mavi ekranda aşağıda fotoğrafını koyduğum hatayı alıyorum.Systemden harddiskleri check etmeme rağmen bu hata gitmedi , hp nin hardware yazılımında da kontrolleri sağlamama rağmen bir hata çıkmıyor ama her açtığımda bu hatayı alıyorum.Daha önce başına gelen oldu mu acaba ? |
Bilgisayarı her açtığımda Harddisk hatası veriyor yardımcı olurmusunuz
-
-
mekanik disk bozulmaya başlıyor. yedekleyip değiştirin. uyarıyı kapatmak biostan mümkün ama bu şekilde kullanım önerilmez -
anladım teşekkür ederim , bu diskin bu kadar çabuk bozulması ilginç gerçekten bilgisayar daha 5 senelik bir bilgisayar
-
Merhaba;
Öncelikle Hard Disk 4 olarak tanımlanan sürücüyü tespit etmelisiniz. Bu sürücüler CD-ROM ve USB portlara takılı aygıtlarda olabilir! IDE, SATA kablolarınızıda kontrol ediniz mümkünse değiştiriniz.
Boot device not found 3F0
Hard Disk 1 Error 3F1
Hard Disk 2 Error 3F2
Hard Disk 3 Error 3F3
Hard Disk 4 Error 3F4
Hard Disk 5 Error 3F5
Sorun hala devam ediyor ise HD TUNE gibi diagnostik programlar ile diskleri test edip gerçekten bir problemin olup olmadığını kontrol edebilirsiniz.
Kolay gelsin
-
hard disk 4 olarak tanımlanan sürücüyü nasıl tespit edebilirim peki ?
yani bilgisayarımda 1 tane harddisk 1 tanede SSD harddisk mevcut
-
hd tune programını indirdim her iki diskimi de tarama yaptırdım SSD de bir sorun gözükmedi , ancak diğer eski nesil diskimde hata tespit etti. Windows um SSD de kurulu , 2tb olan diskimi yedekleme olarak tutuyordum. Çözüm öneriniz olur mu acaba ? yani yazılımsal bir çözüm yoksa tek çare diski değiştirmek mi?
-
2 tb olanı sök ve ssd ye windows kur hata yoksa , mekanik hdd yi yedekle ( istersen low level format at ) ve baska pc de degerlendir.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X