Şimdi Ara

Bilgisayarı kırmak üzereyim yardım (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
59
Cevap
1
Favori
4.196
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Aynen öyle yapıyorum hocam. Ama bir türlü cihazlar hazır hale getiriliyorda kalıyor. Format atarken ssdyi çıkarıp denedim yine olmadı. Ssd takılı olunca da biosta hdd ile başlatsam bile başlarken windows göremediği için ssdden başlatıyor otomatik.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Çözümün bende. Yeniden baslatmada usb yi çıkarıp geri takma karşim. Ondan sonra bir hata aliyorsun ya işte onun içinde hdd yi 1. Siraya al ssd 2. Sırada olsun o zaman açılıyor benim de başıma gelmişti.
    Windowsu ssd ye kurdum bende

Yani format atmadan önce usb - hdd - ssd olsun siralama
    Formatı atarken ssd ye tiklayip kurmayı unutma.
    İlk yeniden baslatmada usb flashi cikarmalisin artik onunla işin yok.
    Usb olmayinc otomatik 2. Siradaki hdd den boot edecektir eger olmazsa hdd yi ilk siraya al ssd yi değil !
    Ben windowsu ssdye kurmama rağmen 1. Sıraya alınca hala açılmıyor Windows

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi general4242 -- 10 Aralık 2019; 22:2:45 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: general4242

Çözümün bende. Yeniden baslatmada usb yi çıkarıp geri takma karşim. Ondan sonra bir hata aliyorsun ya işte onun içinde hdd yi 1. Siraya al ssd 2. Sırada olsun o zaman açılıyor benim de başıma gelmişti.
    Windowsu ssd ye kurdum bende

Yani format atmadan önce usb - hdd - ssd olsun siralama
    Formatı atarken ssd ye tiklayip kurmayı unutma.
    İlk yeniden baslatmada usb flashi cikarmalisin artik onunla işin yok.
    Usb olmayinc otomatik 2. Siradaki hdd den boot edecektir eger olmazsa hdd yi ilk siraya al ssd yi değil !
    Ben windowsu ssdye kurmama rağmen 1. Sıraya alınca hala açılmıyor Windows
    Hocam ssdyi çıkartıp kurmaya çalıştım yine olmadı.Dediğin gibi yeniden başlatmadan sonra biosa girip hddyi başa aldım.başa aldığım halde hala usbden başlatıyor.Usbyi çıkarıp sadece hddden başlatıyorum.bu sefer de reboot ile başlayan hatayı veriyor.Ssd takılıyken denediğimde hddyi başa alsam ssdden başlatıyor.Kafam kazan gibi oldu çıldırmamak elde değil.Topluca ateşe verecem parçaları o olcak.

• registermy kullanıcısına yanıt
    Ssd yi cikarma yav dedigimi tam yaptın mi ?
    Ssd hdd takili olsun ilk formata başlayabilmek için usb yi basa al. 2. Hdd 3. Ssd olsun.
    İlk yeniden başlatma geldiginde usb ile işin kalmıyor o zaman bilgisayar açılmadan hemen çıkart flashi. Sonra 2. Sirada hdd olduğu için sorun çıkmadan kurulum devam etmesi lazım. Ama sen yine de hddyi 1. Sıraya al flashi çıkardıktan sonra

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi general4242 -- 10 Aralık 2019; 22:12:40 >
  • quote:

Ssd yi cikarma yav dedigimi tam yaptın mi ?
    Ssd hdd takili olsun ilk formata başlayabilmek için usb yi basa al. 2. Hdd 3. Ssd olsun.
    İlk yeniden başlatma geldiginde usb ile işin kalmıyor o zaman bilgisayar açılmadan hemen çıkart flashi. Sonra 2. Sirada hdd olduğu için sorun çıkmadan kurulum devam etmesi lazım. Ama sen yine de hddyi 1. Sıraya al flashi çıkardıktan sonra
    Yaptım hocam.Usbyi çıkardığım anda hdd başta olsa bile ssdden başlıyor.SSD olmazsa dediğim gibi siyah ekran reboot hatası.Usb takılı olunca da hddyi başa alsam bile ssd ya da usbden boot atıyor.Kendimi ilk defa bu kadar çaresiz hissediyorum teknolojide.Masaüstü pcden sağudum neredeyse.
    Ssden başlayınca ne oluyor nerden anliyorsunuz ssden başladığını ?

• quote:

Ssden başlayınca ne oluyor nerden anliyorsunuz ssden başladığını ?
    Direkt masaüstüne geliyor eski programlar kurulu şekilde.Normalde formattan sonra cihazlar hazır hale getiriliyor gibi ıvır zıvırları yüklemesi lazımdı.
    Nasil yahu ?
    Format sırasında ssdyi bicimlendirmiyor musunuz ?

• quote:

Nasil yahu ?
    Hayır.2 tane işletim sistemini bir bilgisayarda açmaya çalışıyorum.Bu yüzden ssd çıkartıp denedim hata olur mu diye.Ama yine fayda etmedi.
  • quote:

Nasil yahu ?
    iyi ki de biçimlendirmemişim şimdi bu yazıyı mobilden yazmak zorunda kalıcaktım.
    Eee 2 tane isletim sisteminden bahsetmediniz konuya onu yazin ona göre cevaplasınlar.

• quote:

Eee 2 tane isletim sisteminden bahsetmediniz konuya onu yazin ona göre cevaplasınlar.
    Hocam format atarken ssd çıkarıyorum ama.1 sisteme format atıyor gibi atıyorum.Ssdyi yarın iade edecektim ondan mecburi hddye alıcam sistemi.
  • bu mesaj silindi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-0EF48BDE1 -- 18 Temmuz 2020; 18:18:7 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-0EF48BDE1

bu mesaj silindi
    Seçili olmasa uefi ile kuruluma başlar mıydı hocam.Bİlmediğimden soruyorum yanlış anlamayın.
  • boot sector sıkıntınız var. 2 tane işletim sistemi bootları birbirine girmiş durumda. Ya sadece temiz kurulum yapmak istediğiniz diski takıp kurup sonra hallediceksiniz yada önceden yüklü windowsta msconifg/boot ayarlarına bakıp mümkünse oradan düzelteceksiniz.
    bu mesaj silindi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-0EF48BDE1 -- 18 Temmuz 2020; 18:18:8 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: xentios

boot sector sıkıntınız var. 2 tane işletim sistemi bootları birbirine girmiş durumda. Ya sadece temiz kurulum yapmak istediğiniz diski takıp kurup sonra hallediceksiniz yada önceden yüklü windowsta msconifg/boot ayarlarına bakıp mümkünse oradan düzelteceksiniz.
    Hocam dediğim gibi Hddye format atıyorum ssd takılı değilken.Amacım hddye işletim sistemi kurup ssddeki dosyaları hddye aktarıp ssdyi iade etmekti.O ayarlar ile nasıl düzeltecem onu da bilmiyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-0EF48BDE1

bu mesaj silindi
    Ne yapayım peki hocam nasıl düzeltebilirim.
  • Şuanda hdd low level format atıyorum hddguru.com sitesinden indirdiğim araç ile.Çok yavaş ilerliyor.Sizce bu sorunu çözebilir mi yoksa iptal edeyim mi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: registermy

Ne yapayım peki hocam nasıl düzeltebilirim.

Alıntıları Göster
    En mantıklısı HDD'yi formatla 2'ye böl.

2. bölgeye dosyalarını kopyala.

bilgisayarı kapat.

ssdyi çıkar.

windows kur.

Bios ayarlarında sorun yoksa hem çalışması hem istediğinin olması lazım.
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.