Şimdi Ara

bilgisayarım 2 saniyede kapanıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
328
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • merhaba arkadaşlar. imzamdaki sistemi kullanıyorum. geçen gün bilgisayarımı çalıştırdım tıkır tıkır sesler geldi ve kapandı. sonra ne zaman güç düğmesine bassam 1-2 saniye içinde kapanıyor. fanlar ışıklı. 1 saniye ışık yanıyor sönüyor tekrar yanıp komple kapanıyor. biraz araştırdım psudan olabileceğini yazmışlar. bende vatandan 80+ 500-600 watt bi psu mu alsam diye düşündüm. öncelikle sizlere danışayım istedim. şimdiden teşekkür ederim.

• quote:

Orijinalden alıntı: first90

merhaba arkadaşlar. imzamdaki sistemi kullanıyorum. geçen gün bilgisayarımı çalıştırdım tıkır tıkır sesler geldi ve kapandı. sonra ne zaman güç düğmesine bassam 1-2 saniye içinde kapanıyor. fanlar ışıklı. 1 saniye ışık yanıyor sönüyor tekrar yanıp komple kapanıyor. biraz araştırdım psudan olabileceğini yazmışlar. bende vatandan 80+ 500-600 watt bi psu mu alsam diye düşündüm. öncelikle sizlere danışayım istedim. şimdiden teşekkür ederim.

Bunu uzaktan tehşis tahmin edeceğin gibi zor ama kafadan yazayım sende baktıklarını ele :
    Güç kesilmesi oluyormu !!
    Priz yada power kablosunu kontrol
    başka bilgisayarın yerine power kablosu ile tak çalıştır
    anakart!a giden power bağlantılarını kontrol et
    anakart üzerindeki "RESET" butonunun bağlantısını çıkar ( zaman zaman kısa devre yapıp reset attırıyor olabilir)..
    CPU nun ısısını kontrol et
    ramı değiştir

• quote:

Orijinalden alıntı: Escorion

quote:

Orijinalden alıntı: first90

merhaba arkadaşlar. imzamdaki sistemi kullanıyorum. geçen gün bilgisayarımı çalıştırdım tıkır tıkır sesler geldi ve kapandı. sonra ne zaman güç düğmesine bassam 1-2 saniye içinde kapanıyor. fanlar ışıklı. 1 saniye ışık yanıyor sönüyor tekrar yanıp komple kapanıyor. biraz araştırdım psudan olabileceğini yazmışlar. bende vatandan 80+ 500-600 watt bi psu mu alsam diye düşündüm. öncelikle sizlere danışayım istedim. şimdiden teşekkür ederim.

Bunu uzaktan tehşis tahmin edeceğin gibi zor ama kafadan yazayım sende baktıklarını ele :
    Güç kesilmesi oluyormu !!
    Priz yada power kablosunu kontrol
    başka bilgisayarın yerine power kablosu ile tak çalıştır
    anakart!a giden power bağlantılarını kontrol et
    anakart üzerindeki "RESET" butonunun bağlantısını çıkar ( zaman zaman kısa devre yapıp reset attırıyor olabilir)..
    CPU nun ısısını kontrol et
    ramı değiştir

güç kesilmesi oluyor mu derken güç hiç gitmiyor diyebilirim. 1 saniye içinde kapanıyor. prizde bi sorun yok. power kablosu daha yeni ve 3-4 kez taktım çıkardım. anakart hakkında bişey diyemeyeceğim. fazla bilgim yok. artık tanıdık bi bilgisayarcıya göstermem gerek. dediklerinizden yola çıkarak anakart sorunudu olabilir. çünkü bilgisayarı sarsmıştım. bilen birinin bakması sağlıklı olacaktır. ilginize teşekkür ederim.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.